Tutku: Hz. İsa’nın Çilesi

hayallerimin altinda vasati bir film asiri derecede iskence sahneleri var 2,5/5
fidelio82
fidelio82

9 Ocak 2006 tarihinde eklendi
Vahşet dolu bir film, işkence ile dolu tamamen, herkesin midesi kaldırmayabilir... Film olduğunu bildiğiniz, aslında adamın acı çekmediğini bildiğiniz halde içiniz acıyor izlerken. Filmden tam etkilenmek için ise hristiyan olmak lazım heralde, neticede onların inancına göre yapılmış bir film tamamen.
Rebelheart
Rebelheart

24 Aralık 2008 tarihinde eklendi
Öncelikle film hakkında yorumumu eklemeden önce, şunu açıkça belirtmek isterim, ön yargı ile hiçbir konuya, filme ve oyuncuya yaklaşmamalıyız. ?Bir Önyargıyı Yıkmak Atomu Parçalamaktan Daha Zor? sözüyle Albert Einstein o kadar iyi açıklamıştır ki bu konuyu... Film için yapılan yorumlarda dikkatimi çeken bazı hususlar oldu ve bunlara açıklık getirmek görüş belirtmek istedim.Öncelikle film tek taraflı anlatılıyor diyorlar, ee hristiyan inanışlarına göre anlatılıyor sebep budur, bundan dolayıdır, şimdi kendi inanışlarımıza başkalarının inanışlarını katmıyoruz da, başkalarından niye bekliyoruz. Müslüman ve Yahudi inanışlarına göre de mi bir açıklık getirilsin filme? Ne istediğini bilmemek bu olsa gerek.?Eleştiriye açık bir film? ne demek? Eleştirinin açığı kapalısı mı olur? her film eleştirilebilir, sevilebilir. Eleştirilmeyen bir film var mı? renkler ve zevkler tartışılmaz ama bu kadar gereksiz ithamlara gerek olmaz.Bir hususta Mel Gibson tamamen maddi amaç için bu filmi çekmiş demek? Ne kadar amacsızca ve hiçbir bilgi olmadan sadece eleştirmek, bir cümle de ben yazım kaygısıyla yazılmış bir görüş, bir bilginiz ve belgeniz var mı da böyle yorum yazıyorsunuz sonra filmler, duygu, düşünce, seyirlik zevk, maddi kazanç vs. sebeplerden dolayı çekilir, sırf maddi amaç için çekilen film olmaz, böyle bir eleştiri yargısız infazdır.Filmde hristiyan inanışına göre Hz. İsa'nın başından geçenler anlatılıyor, çok şiddetli, insanlık dışı, çok kan, duygu sömürü var diye eleştirmek bilgisizce yapılan yorumlardan öte gidemeyen yorumlardır, insanlık tarihinde çok şiddetli olaylar ve işkenceler olmuştur en yakın ve en büyük zulümlerden birisi olan 2. dünya savaşı örnek verilebilir, tam bilgiye sahip olmadan yorum yapmak gereksiz, ?bilmemek değil öğrenmemek ayıptır? bu sözü hatırlatarak daha dikkatli olmak gerektiğini vurgulamak isterim.Duygu sömürüsü diye film mi? yapılır, insan tabiatında olan sadist davranışların sömürüsü olur mu? bu ve buna yakın olaylar var, bunu özetlemek, öğretmek, göstermek amacı güdemez mi film? seyirciye ders çıkarması için kompozisyon veremez mi? hiç bunları düşünmeden oyuncuya olan düşmanlıktan eleştiri getirmesini nede iyi bilir bazı insanlar ki böyle yorum yapanlar bile var?Netice de gayet iyi çekilmiş, kamera açıları doğru yakalanmış, iyi makyaj unsurlarıyla süslenmiş, bir şeyler öğretmen ve görmek isteyenler için fırsat sunmuş bir film?
hulya-jr
hulya-jr

12 Nisan 2010 tarihinde eklendi
şeytanı oynayan oyuncu çok güzel oynamış.çok güzel bi filmdi yalnız çoğu sahneyi Kutsal Kitap okumayan anlıycağını hiç sanmam çünkü film Kutsal Kitaba göre yapılmış.
Lorelei
Lorelei

13 Nisan 2004 tarihinde eklendi
bence Mel Gibson ne kadar kötü bi yönetmen olduğunu kanıtladı bu filmde.Mesela İsa’nın sorgulanma sahnesindeki şehir ortamı hiç gerçekçi deildi. oyuncular çok iyiydi durumu onlar kurtarıyo zaten.filmi izlerken duygulanmamızı sağlayanda onlardı...ayrıca hatırlarsanız filmin sonlarına doğru şeytan kucağında bir bebekle görülüyodu. bu çok rezil bi sahneydi çünkü gerçekten öyle doğan insanlar var böyle doğmak onların elinde deil. orta çağda böyle insanları lanetli, cadı diye öldürürlerdi. Mel Gilsonunda bu şekilde bir hava yaratması gerçekten çok bağnazcaydı...kısaca böyle yoğun bir hikaye kullanarak ve (gene) şiddeti ortaya çıkararak sansasyon yaratmaya çalışılan bir filmdi bence.. ama gene tekrarlıyorum haklarını yemiyim oyuncular çok iyiydi...
walkabout-2
walkabout-2

17 Nisan 2004 tarihinde eklendi
inancın ispatı olmaz muhakkak. bu yüzden kutsal kitaplara dayanarak ispata kalkışanlar da hatalıdır. kendi inancının doğru, bir başka dinin inancının yanlış, uydurma olduğunu iddia edenler de...
bruceconrad
bruceconrad

19 Temmuz 2003 tarihinde eklendi
ilginç bi defA büyük cesaret bence....
llalena
llalena

25 Ekim 2005 tarihinde eklendi
Biraz önce filmi 2. Kez izledim.baştan sona gözyaşlarımı tutamadım, yorumlardan birinde de denildiği gibi işkenceyi kötüleyen bi film olmuş. Yahudiler boş yere bu filme sinirlenmemişler, o baştaki adamların yobazlığına diyecek söz bulamıyorum.ama bence yine de yahudi düşmanlığı yapılmamış, çünkü filmde "iyi" rolde yahudiler de vardı, hahambaşlarına danışmak gerekir diyen din adamı (ki hemen susturup uzaklaştırdılar), çarmıhı taşıyan adam ve isa çarmıhtayken yanında çarmıha gerili olan diğer adam..ayrıca o işkence manyağı askerler de yahudi değildi.bence film herşeye rağmen izlenmeli,oyuncular süper,özellikle meryem ana ve şeytan rolündekiler tek kelimeyle müthişti!
En son olarak şuna da deyinmeden geçemicem; yorumları okuyunca bazı arkadaşların hala hristiyan yada yahudi düşmanlığı sergilediklerini gördüm üzülerek;bence insanın hangi dinden değil nasıl bir insan olduğu önemli. Ne zaman aşacak insanoğlu bu yobazlığı merak ediyorum..
selçuk kara
selçuk kara

18 Eylül 2007 tarihinde eklendi
filmi ilk izlenildiğinde sanki isadan ve dinden çok işkence üzerine yapılmış gibi sadistçe yani bana öyle geldi .ama inanış 2 şekilde islama göre işkence gören isa değil isa işkenceden önce göğe kaldırılıyor ve kıyamete yakın geri dönecek . diğer inanış da işkence gören isa idi yani isa olsada olmasada işkence görmüş biri var yoksa böyle bir şey olmazdı her iki durumdada bu çok üzücü ve acı .ama dediğim gibi bu film herkes tarafından farklı algılanır herkesin inandığı farklı şeyler var .
teo-17
teo-17

14 Kasım 2006 tarihinde eklendi
Hollywood'un senaryo yerine incil'i kullanıp, rambo yerine isa'yı süper kahramana dönüştürdüğü bir film.....5/10
passive-aggressive
passive-aggressive

29 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
buram buram misyonerlik kokan ama buna rağmen iliklerine kadar insanı ürperten son derece etkileyici bir film..her bünyeye uymaz,yine de izleyende derin izler bırakır bence.
ahmet-ertan
ahmet-ertan

9 Ocak 2008 tarihinde eklendi
Filmi Mel Gibson bence tamamen maddi kazanç açısından yapmış diyebilirim.Tamamiyle sömürü ve çok gereksiz bir film.
keyykeyy
keyykeyy

20 Haziran 2004 tarihinde eklendi
Monica her haliyle güzel. Güzellik de bu işte.
MemolioN
MemolioN

5 Haziran 2010 tarihinde eklendi
beklentimin çok altında kaldı. Sonuçta Hz.İsa bizim de yüksek mertebeye sahip peygamberlerimizden biri. lakin filmde işkenceden ve bazı milletlerin ne kadar gaddar olabileceğinden başka birşey göremedim... 6,6/10 Bu aralar izlediğim en iyi dini yapım 40 bölümden oluşan 'Hz.Yusufún Hayatı' dizisi. Gerek nostaljik görselliği, gerek insanın içine işleyen müzikleri ve gerekse oyuncuların performansı, hepsi de mükemmel. İzlemeyenlere kesinlikle tavsiye ediyorum.
ariakan-2
ariakan-2

17 Eylül 2007 tarihinde eklendi
Hz.Isanin son 12 saatini anlatan bir film, bu son 12 saatinde de işkenceler çekmiş başka ne anlatabilirdi ki? Mel Gibson kendi inançlarına göre mükemmel bir film çekmiş, evet biz böyle inanmıyoruz filan ama adamın hakkını vermemize engel birşey değil.