Ilknur K
1.258 değerlendirmeler
7 Ekim 2013 tarihinde eklendi
Oyunculuk ve kurgu süper. Atmosfer de o zamanları iyi yansıtmış. Ancak hristiyanların yanlış inancı, Hz. İsa'nın gerçekte çarmağa gerilmediği, o kişinin Hz. İsa'yı ispiyonayan kişi olduğu gerçeği filmdeki etkiyi bana vermedi. Olay gerçek bir olay olmadığı için, yanlış inanılan bir konu olduğu için sizi içine alamıyor. Ağlatamıyor. Ama oyunculuk ve görsel anlamda çok iyi iş çıkarmışlar.
cesur yüreği izlediğimde 11-12 yaşlarında çocuktum.. o nedenle dikkat etmemiştim filmin yönetmenine :)) mel gibson yönetmenliğinde tutku hz.isanın çilesi, ilk izlediğim filmi değilmiş..
filmin konusu vs. bence çok başarılı mel gibson iyi iş çıkarmış islamiyetle ilgisi olmasa da insanın dinsel açıdan vicdanını sızlatıyor.işkence sahneleri çok gerçekçiydi.izlemeye değer.
fil oldukça güzeldi. oyunculuk çok doğal(özellikle dillin aramice olması çok etkili olmuş bu doğallıkda) yönetmene söylenecek söz bulamıyorum. mel gibson küçük de olsa bir ayrıntıyı atlamış. isa mesihi tutuklamaya geldiklerinde isa onlara kimi arıyorsunuz diye soru sormuştu o sırada onlarda 'benim' demişti bu benim dedikten sonra yahuda iskariot dahilinde baş kahinin adamlarının hepsi yere düşmeleri gerekiyordu. ama filimin o sahnesinde yahuda iskariot geriye kaçtığı gösteriliyor.
herşeyi bir kenara bırakırsak bile,çok eleştirilen mel gibsonın yönetmen olarak gayet güzel işlere imza attığını düşünüyorum ben.sinema dili gerçekten etkileyici,braveheart ve apocalyptoda da aynen böyleydi,sizi bir yerlerden yakalamayı ve etkilemeyi gerçekten iyi beceriyor.filmin dini tartışmalarından vs. bahsetmeye gerek yok,kendini izleten bir yapım,uzun süresi çabuk geçiyor,sonuçta hz. isanın son vakitleri hakkında detaylı bilgi de kazanmış oluyorsunuz.ayrıca inanılmaz bir makyaj ve caviezelin inanılmaz bir performansı da var.izlenebilir.
arkadaşlar bu bırakın gitsin ne demek istemiş anlayamadım.... film hristiyan inancına göre hz isanın başına gelenleri anlatmış bi film. kurana göre olanlar farklı....
film olarak, beendiğim bi film. mel gibson sinema tarihine yer etmiş bir kişi olarak .. izlenmesi gerektiğini de düşünüyorum hele oyahudilerin yapmış olduu işkenceleri görmek için izleyin.... bir de isanın parlaklığı hiç sönmeyen kehribar gözünü....
Açıkcası Mel Gibson ne zamandır gerçekleştirmek istediği bir projeydi bu film.Nihayet Gibson büyük hayalini gerçekeştirirek büyük tartışmalara yol açan H.Z.isa'nın hayatını daha doğrusu son zamanlarını konu edinen bir film.İsa rolündeki oyuncu James Cavecel mükemmel bir performans göstermiş doğrusu.Tabii Meryem'i oynağan Maia'yı Magdelena rolündeki Monica Bellucici'yi untmamak gerek.Ama işin doğrusu benim favorüm şeytanrolüyle özellikle buz gibi bakışlarıyla tüyleri diken diken eden Rosalino Celanto.İşknce sahneleri,makyajlar,kostümler de mükemmel.
yorumlar siliniyr kesinlikle.lord un ayet yazdığı maili silmişler .ben de ayet yazmıştım onu da silmişler!???herşeyden konuşma özgürlüğüne sahipsin dini konular hariç kuramı galiba???bunu da silin de emin olalaım düşünce özgürlüğünüzden ??!!
güzel film güzel çok beğendim. kırbaçlama sahnesi süperdi de çivileme sahnesinde kırbaç sahnesi kadar cool olmamış. kafaya taç takılırken de iyiydi. acaba dvd'si çıkınca silinmiş sahneler gibi "silinmiş işkenceler" falan olur mu?
mel gibson uzun zamandır hayalini kurduğu filmini eline yüzüne bulaştırmadan güzel yapmış, takdir ettim. film bi kere görsel açıdan çok estetik. çoğu sahnesi tabloluk olmuş. al evine as.. filmin izleyiciyi içine soktuğu atmosfer oldukça başarılı. drama olmasına rağmen insan ilk dakikadan itibaren gözünü kırpmadan izleyebiliyor. tabii incil'i de burda takdir etmek gerek. adamlar güzel yazmış. son olarak satan karakteri (özellikle kucağında çocuğuylayken)çok karizmay olmuş, filme cuk olmuş diyor filme 8/10 puan veriyorum..