herşeyi bir kenara bırakırsak bile,çok eleştirilen mel gibsonın yönetmen olarak gayet güzel işlere imza attığını düşünüyorum ben.sinema dili gerçekten etkileyici,braveheart ve apocalyptoda da aynen böyleydi,sizi bir yerlerden yakalamayı ve etkilemeyi gerçekten iyi beceriyor.filmin dini tartışmalarından vs. bahsetmeye gerek yok,kendini izleten bir yapım,uzun süresi çabuk geçiyor,sonuçta hz. isanın son vakitleri hakkında detaylı bilgi de kazanmış oluyorsunuz.ayrıca inanılmaz bir makyaj ve caviezelin inanılmaz bir performansı da var.izlenebilir.
filme diycek söz bulamıyorum film o kadar üzücü ki filmi izlerken üzüntüten ne yapacağınızı şaşırıyorsunuz bu film insanın psikolojisini bozuyor. daha diyecek birşey bulamıyorum. gerisi size kalmış ama şunu söyliyim filmi izlemeden önce birkez düşünün.
Oyunculuk ve kurgu süper. Atmosfer de o zamanları iyi yansıtmış. Ancak hristiyanların yanlış inancı, Hz. İsa'nın gerçekte çarmağa gerilmediği, o kişinin Hz. İsa'yı ispiyonayan kişi olduğu gerçeği filmdeki etkiyi bana vermedi. Olay gerçek bir olay olmadığı için, yanlış inanılan bir konu olduğu için sizi içine alamıyor. Ağlatamıyor. Ama oyunculuk ve görsel anlamda çok iyi iş çıkarmışlar.
Bir eleştirmen değilim ama açıkçası sinemasal açıdan çok fazla şey ifade etmiyor gibi geldi bana. Evet Hz. İsa karakteri çok iyi canlandırılmış, işkence sahneleri çok gerçekçi duruyor ama bir sinema filminden beklenen sıçramaları yapamıyor film. Film değil bir belgesel izliyormuş hissine kapıldım. Ama yinede izlenmesi gerekir diye düşünüyorum.
Mel Gibson daha önceki yönettiği filmler 'The Man without a Face' ve 'Braveheart' gibi seyircisini duygusal yönden etkileyecek sahnelerle dolu bir film koymuş ortaya. Yönetmenlik açısından bir sorun yok ortada, Gibson Hz.İsa'nın son 12 saatini anlatırken öyküsünü olabildiğince gerçekçi anlatabilmek için son derece sert sahnelere başvurmuş. Özellikle kırbaçlama sahnesi bir süreden sonra gözlerinizi perdeden kaçırmanıza neden oluyor. Teknik açıdan oldukça başarılı olan filmin müzikleri de özellikle dikkat çekiyor. Jim Caviezel rolüne cuk oturmuş, başka biri olur muydu pek sanmıyorum. Aramca çekilmiş olması filmi olumlu yönde etkileyen bir başka etken. Ancak Romalı askerlerin Yeşilçam filmlerinin kötü adamları kadar kötü olması biraz abartı olmuş. İzleyin derim ama herkese göre değil...(6/10)
işte biz bundan dolayı kaybediyoruz. Adamlar kendi peygamberlerini görsel öğede yansıtma imkanlarına sahipler. Tutku benim bu güne kadar izlediğim en iyi filmlerden biridir. düşük puan alma msebebi malum biz müslüman bir ülkeyiz. De işin sanatsal-kurgusal-cesaret-akıcılık-senaryo-oyunculuk yönüne neden bakmayız. Hadi bana buradan bu filmedeki yukarıda bahsettiğim öğlerden beğenmediğinizi sebepleriyle anlatın da biz de diyelim ki beyazperde de cahil kalmışız. Adamlara gerçekten imreniyorum sanatta sınır tanımıyorlar. Bizim yaptığımız filmlere bakın gülmekten ölürsünüz. Ramazan akşamlarında açın bir kanalı bakın Hz. Ömer’in hayatı canlandırılıyor ve kendisinin görüntüsü yok gittiği her yerde bir ayna vasıtasıyla nur misali görüntü her yana yansıyor. Gülmeyiz de ne yaparız.Biz millet olark fikirlerimiz dışında doğru kararlar veremyiz. Her şeyi ideolojik olarak algılarız. Tutku her yönüyle 10/10
film sadece yönetmenliğini mel gibson’un yaptığı için ses getirdi,yani bugüne kadar Hz.İsa’nın haytını anlatan birçok film çekildi.bence bu filmde daha kötüsü vardı,çünkü ayrıntılı bir hayat hikayesinden çok resmen bir işkence filmi izledikbana göre kötünün bile altında olan bir film
Beyazperde.com'da gezintiye devam etmek istiyorsanız çerezleri kabul etmelisiniz. Sitemiz hizmet kalitesini artırmak için çerezleri kullanmaktadır.
Gizlilik sözleşmesini oku.