Truva
4,4

Stanley-2
Stanley-2

17 Mayıs 2004 tarihinde eklendi
Filmi beğendiğimi söyleyebilirim ancak içinde bana göre fazlaca replik vardı. bu da filmin bazı yerlerinde beni uzaklaştırdı olaylardan. gereksiz muhabbetlere bolca var. bunu dışında filmi kimi sahnelerini gayet etkilici buldum(zaten öyle olmasıda gerekirdi). örneğin ege denizindeki binlerce gemi ve daha çok yüzüklerin efendisinden aşina olduğumuz büyük ordular( toplam 80 bin asker). gerçi yüzüklerin efendisindeki 25 bin kişilik ork,uruk-hai ordusunu daha etkiliyeci bulmuştum. hikayeye gelince duyduğum en güzel hikayelerden biriydi. savaş sahneleri çok bölündüğü için etkilenme şanşımız pek olmuyor. savaşın ortasında durup 'tamam, biraz da yarın devam ederiz' lafları beni çileden çıkardı. tam havaya giriyoruz derken cart diye herkes durup-ki 80 bin kişi aynı anda iki kişinin kapışmasınından haberdar olup savaşmayı bırakıyorlar!- teke tek dövüşü izliyor. cast bence çok iyi. brat pitt karakterine tam uyum sağlıyor. diğer filmlerine de baktığımız da genelde o kendinden emin bakışları ve ne zaman ne yapacağı belli olmayan durgun tavırlarıyla achilles’e cuk oturmuş. sinemada hiç bir karakterden -normal bir insan olarak- hiç birinden bu kadan korktuğumu hatırlamıyorum. onun karşısına geçecek herkes öleceğinden emin olarak başlıyor dövüşmeye ya da daha başlamadan bitiyor. bu yüzden onla karşılacak olanlar karşısına çıkmadan önce vedalaşıyor. bu arada çok ilginç bir dövüş ve kılıç kullanma yeteneğine sahip. eric bana’nın çok iyi bir oyuncu olduğuna bu filmle karar verebilirim gibi. filmde en çok Hector karakterini sevdiğimide söylemek isterim. orlando bloom biraz sönük kalmış. peter o’toole müthiş. Brian cox her zaman ki gibi. müziklerden bahsedecek olursak ’Kapıdaki Düşmanı’ izleyenlerin kulağına tanıdık esintiler gelicektir. o filmin müziklerine bayılmıştım ancak neredeyse aynısını burada duyunca biraz rahatsız oldum. ilk yarıda havada kalan müzikler ikinci yarıda filme daha bir uyum sağlamış. bu film daha az yetenekli bir yönetmenin eline verilse altından kalkamazdı sanırım. Wolfgang’ın hakkınıda vermek gerek oskarlarda çok başarılı olamasa da en azından erkek oyuncular dalında bir kaç adalık gelebilir. bunu söylemek biraz erken olabirir ancak bence brad’e veya eric’e birer adaylık verilirse sevinirdim. filmin gereksiz yere uzayan bazı sahneleri dışında çok da fazla kötü yanı olmadığını düşünüyorum. ama çok etkili olduğu söylenemez. en azından oyuncuların yüksek performanslarına tanık olabilme için izlenir.
Yunus Taşdemir
Yunus Taşdemir

11 Aralık 2011 tarihinde eklendi
abi, bir film anca bu kadar uzun olupta sıkıcı gelir. konu güzel uzunluğu ise abartılı olduğu için puanımdan birazcık kıstım. oyunculuk ve tekniklere lafım yok.
ultraaslanserhat
ultraaslanserhat

9 Ekim 2007 tarihinde eklendi
iyi bir film izlenebilir
rradikall
rradikall

7 Aralık 2004 tarihinde eklendi
slm bence bu film açıkçası beklediğim kadar iyi değildi ve gemilerin ilk truvaya giderkenki sahnesi biraz abartılmış galiba ve bilmiyorum filmi izleyen herkez dikkat ettimi filmin başndaki Aşil'in yarmagül adama kılıç sokma sahnesinin montajı çok belli oluyo ama yinede film seyredilebilir güzel bir film oyuncular iyi,kostümler güzel,savaş sahneleride etkileyici kısacası seyrigüzel...
34grr34
34grr34

4 Temmuz 2006 tarihinde eklendi
film tek kelimeyle mütişti e brad pitt tabii ondan böle bi başarı beklenir yne yapıcanı yaptı filminde kendine hayran bıraktı bizi...
Lemi-Atalay
Lemi-Atalay

11 Temmuz 2011 tarihinde eklendi
filmi abartıldığı kadar güzel bulamadım. görsel olarak tabiki çok iyi, savaş sahneleri, truva şehri filan iyi de filmde bir çok anlamsızlık, saçmalık var. destanda alındığından mıdır nedir bir çok tutarsızlık vardı. iyi bir film ama çok iyi bir film kesinlikle değil. böyle savaş filmlerinde örnek veriyorum cesur yürek, son dönemde son samuray gibi filmlerde özgürlük, şeref gibi bazı duyguları öne çıkarıyor ve insanı etkiliyor. bu filmde de onur filan anlatılmaya çalışılmış ama hem güzel anlatılmamış hem de insanı etkilemiyor. sonuçta gitmeye değer bir film tabiki ama süper bir film de değil bence. 7/10
pokeimam1001
pokeimam1001

21 Ekim 2004 tarihinde eklendi
vasat... Kleopatra vardı bunun gibi, parayı akıtınca film kesin güzel olur zannettiler ama ders almadıkları bu filmi yapmalarından belli. Brad Pitt'ten Aşil , Orlando Bloom'dan Paris yaparsan tabii bodur bi Aşil, Legolas kılıklı Paris çıkar. Hele ok atışına hasta oldum Orlandonun Lotr'yi izliyorum sandım.Yine de prodüksiyon kurtarıyo biraz 7/10
storyofalonelyguy182
storyofalonelyguy182

23 Mayıs 2004 tarihinde eklendi
cok kotu degildi ama cok eksigi var...
doganeren83
doganeren83

5 Ekim 2004 tarihinde eklendi
bence gereğinden fazla abartılmış bir film izlerken çokta fazla bir şey beklemeyin
ruhuolanvampir
ruhuolanvampir

19 Mayıs 2004 tarihinde eklendi
Filmi zevkle izledim ancak gereksiz yere uzatılmış replikler ve Truva'da güneşin denizden yani batıdan doğması gibi çok büyük bir hata yapmaları beni şok etti. Senaryo için müthiş bir eser kaynak, Homeros'un İlyada'sı vardı, ancak bence bu avantaj yeterince iyi kullanılamamış...
kakalaent
kakalaent

16 Mayıs 2004 tarihinde eklendi
öncelikle filmi ne gladiatör ne de braveheart la karsılastırmamak lazm genele bakdığımızda destansı özellikler taşıyan film begenmedıgım tek yonu bazı sacmalıkların olması fılmı ızlemeyenler ıcın bu sahnelerı solemek ıstemıorum ama ask ıcın yapılan bazı ımkansızlıklar wardı.Müziklerıne bakarsak agıtlar cok yerındeydı.Orlando Bloom u hala daha legolas karakterıyle oynatmıslar bence bu filmin ağırlıgını dusurmus.Yine de izlenicek güzel bir film.Herkese tavsiye ediorum!!!
sorcerer-ye
sorcerer-ye

9 Ocak 2007 tarihinde eklendi
brad pitt müthiş bir achil olmuş film beklediğimden kötüydü ama yinede hoş vakit geçirdim
bisikletlikyz
bisikletlikyz

7 Şubat 2005 tarihinde eklendi
Bence film çok güzeldi.Brad pitt yakışmış bu role!Bakire kız bile dayanamadı yane ;)
aramixx
aramixx

22 Mayıs 2004 tarihinde eklendi
destandan bağımsız düşünülürse (tabi bu pek mümkün değil) izlenesi bir film bir olabilir. Tanrıları karıştırmamakla iyi yapmış bence çünkü içinden çıkılmaz herkül veya zeyna vari bir şey ortaya çıkabilirdi... bence olması gereken hatta süper olabilecek tek çözüm 3leme hatta 6 lama (bkz.starwars) ortalığı sallardı gibime geliyor... Çünkü hikaye hakedilmeyi bekliyor... 1 filme koca bir destan ancak bukadar sığar oda tatmin etmezzz...
iso-nelly
iso-nelly

8 Nisan 2007 tarihinde eklendi
film çok gzldi ama filmde brat pitt e uyuz oldum eric bana çok ii bi oyunculuk srgilemiş keşke fimde brat i öldürseydi :D neyse kısacası gzl ve zevkli bi filmdi