durukankurt
23 Ağustos 2006 tarihinde eklendi
truva yı ilk okuduğumda ortaolkuldaydım. o zaman kafamda oluşan agamemnonla filmdeki ki agememnon hektor helen ve paris doğru oyuncularla yerine oturmuşlardı ama en önemli karakter aşil brad pite gitmemiş. ki piti severim. bence bir kahraman yerine manken gbi durmuş filmde. ama hektora bakın eric bana ya rolü yakışmış yinede film izlenmeye ve kitap yıllarca daha okunmaya değer.filmin en beğendiğim sözü aşilin çocuğa söyleiği - bu yüzden adını kimse hatırlamayacak - kısmı. işte ölümsüzlük böyle bir edebi bir eseri insanlara armağan etmektir.savaş kazanmak değil.
film gerçekten çok güsel.ben en çok hector karakterini beğendim.orlandoda karizmayı bayaa çizdirmiş bu filmde.sonuç olarak mutlaka izlenmesi gerektiğini düşündüğüm bir film.(brad pitt'e de uzun saç yakıçmış ama ayrı bir hava katmış kerataya)
ben bu filmi sinemada izlemiştim.. yağmurlu bir hava vardı dışarıda.. filmden çıktıktan sonra ellerinde şemsiyeyle gelip geçen vatandaşlar bana kılıçla gelip geçiolar gibi gelmşti nasıl etkilendiysem filmden :D başarılı bir film bence :D
-- asi ruhlu özgür bir bedendin ashilles..ne umrundaydı kendinden başka..tarihe geçmekti belki sadece hatırlanmak... annen yolladı seni elleriyle bu kaderin yazısına... --cesur ve savaşçıydın .ruhun özgürdü. elinde değildi... --ve ülkesini kurtarmak için uğraşan bir oğul..yaptıklarını yıkan bir kardeş.. --helen...güzeller güzeli bir kadın...aşk sa eğer sonuna kadar..nelerdi vazgeçildi uğruna .. --ne kayıplar ne acılar...bir kadın için miydi .. sebepti belki bazı şeylere ... -- krallar ne kadar kördü..bir oğul yitirilirken gözünün önünde hangi yürek bunu kaldırırki??hangi baba... -- ve üzgünlük yaşadığın...biliyosun ölmeyi haketmemişti...minik bir oğul ve gözü yaşlı bir kadın bıraktırdın ardında ..istermiydin bunu....biliyosun sonun yakın ondan bu öfke belki...düşünmüyosun sonuçları ... --ve herşeyden habersiz bembeyaz ,saf masum bir bedendi sana vurulan ...esaretten mi bilinmez ama senin için tercihlerinden bile dönmedimi... --plandı yaptığın belki ama dayanamadın ..tarihe geçtin baksana ama kayıplar ağır ve katlanılmaz bazıları için ...truva .. ne güzel bir şehir...tarihe adını böyle yazdın işte..geride ne bıraktın yada hayatta ne yaşandın düşündünmü...hayır.. --desinlerki ben asilles le aynı çağı paylaştım...
güzel bir film...aslında ilyada destanı’nı pek takmamışlar senaryoda aslında ilyada’yı anlatıyor film. sanki sadece esinlenmişler gibi olmuş. destandan farklı olarak bakılırsa gayet güzel bir film ama. zaten başrol oyuncuları işlerinde çok iyi...ekip iyi, ortaya da güzel bir şey çıkmış...
Filmi izlerken resmen içinde gibisiniz sanki. Savaş sahneleri çok etkileyiciydi ve konu akışı da gayet güzeldi. İzlemeyenler vakit kaybetmeden izlesin bence.
fılm guseldı ya efeklerı olsun oyyunculuk konu olsun basarılıydı bence sonu bırazdaha ıyı olsa fılm bu tarz fılımler ıcınden rahatlıkla sıyrılırdı ama guseldı yıne ızlenır derımm...
yaa arkadaslar 300 spartalı bu fılmın yanında hıc bı sey yapamaz bu fılmde cok gusel brad pıtt abımıze achiles rolü cok ıyı gıtmıs beaa harbıden cok begendım ama 300 spartalı ıle karıstırmayalım bu fılmı lutfen hakkını verelım yaaa :)
Petersen'in en iyi filmi bence... Böyle bir oyuncu kadrosu, özel efektler, etkileyici bir senaryo ve unutulmayacak bir son... Türünün en iyilerinden. Muhteşem!!
aranızda aşilin neden o son sahnede öldüğünü bilen var mı yani ayağından vurulduğu sahnede nedeni yunan mitolojisine göre aşilin annesi tanrıçaydı aşilde yarı tanrıydı annesi oğlum hiç ölmesin diye onu ölümsüzlük kutsal suyuna sokmuşru sokarken ayağından tuttuğu içinde aşilin tek ölümlü yeri ayağı son anda ayağından da vurulunca orda ölüyor
Troy’un ilk hikayesini anlatan Truvalı Helen filmini izledikten sonra oldukça hafif kalıyor ama izleyici etkilemeyi başarmış güzel bir film olduğu şüphesiz.10/8