Destanın gerçeğini tam olarak bilmiyorum ama çoğu sahne çok değiştirilmiş.Film Eric Bana için tam bir dönüm noktası olmuş.Orlando Bloom içinse tam bir fiyasko.Hector öldüğünde Aşil'e etmediğim laf kalmamıştı ama o öldüğünde yine kendimi tutamadım.Film bittiğinde ise gördüğüm herkes ve ben de dahil olmak üzere ağlıyorduk.Sonunda herkes öldü ve ama o salak Paris yaşadı ya en çok ona sinirlendim.Onu da öldürselerdi keşke.Bence 'rüzgar gibi geçti' filmi gibi bir klasik olmaya aday.
Filmin eleştirilebilecek hiç bir yanı yok. Özellikle yaşanmış bir hikaye ise. Ses görüntü ve içerik olarak gayet sağlam bir film. Brad Pitt'ten başka Aşil'i canlandırabilecek bir oyuncu olduğunu sanmıyorum.
AHH HECTOR AAHH NASIL KIYDILAR SANA:(( FİLM ÇOK GÜZELDİ AMA BRAD PİTT'İ PEK BEĞENMEDİM.BU ARADA TRUVA DA BİR DE TÜRK ARKADAŞ ROL ALMIŞ HEM DE ARCHİLLES'İN ASKERLERİNDENMİŞŞŞ..
Bu zamana kadar izlediğim en kaliteli savaş filmlerinden biri truva dır. savaş sahneleri , görsel efekleri , gerçekciliği , izlenmesi gereken bir film ..
Filmin çıkış noktası şimdiye kadar yapılmış en görkemli film diyeydi. Ama LOTR'u seyreden hiçkimse ondan görkemli olduğunu söyleyemez. Film bundan dolayı hayal kırıklığı olabilir ama bence son derece iyi bir filmdi. Çekimler, müzikler, savaş koreografileri, karakterlerle çok sürükleyiciydi.
Bir de anlamadığım bir şey var. Türkiye'de sürekli Achilles, Aşil diye anlatılır, derslerde böyle geçer, hatta bu hikayeden gelen aşil tendonumuz vardır. Ama filmde ona sürekli Aşil yerine Akilıs diyorlardı. Biz mi yanlışız, onlar mı yanlış? Yoksa Titanik-Taytanik'deki gibi bir durum mu bu da?
Truva epik savaş sahneleriyle,düellolarıyla,hikayesi ve oyuncularıyla herkesin izlemesi gereken efsane bir karakterlerde izleyiciyi kendine bağlı,2/10Gerisi spoiler. Filmin en iyi sahnesi kesinlikle Hector vs Aşil düellosudur ve Hectorun ölümü çok üzücüdür