Ortada bi döktürme mevzuu varsa filmde bunu Eric Bana yapmış gibi geldi bana.. Brad Pitt'in biraz popülaritesinden faydalanılmış gibi.. savaş sahneleri çok orijinal.. birkaç gündür TV'de kamera arkasını takip ediyorum ki cast maliyetini söyler mi diye.. ne gezer.. bilgisi olan varsa ve beni de bilgilendirsin.. blelim öğretelim.. öğrenelim sevinelim.. sevinelim coşalım.. eğlenelim delirelim..
Destanın gerçeğini tam olarak bilmiyorum ama çoğu sahne çok değiştirilmiş.Film Eric Bana için tam bir dönüm noktası olmuş.Orlando Bloom içinse tam bir fiyasko.Hector öldüğünde Aşil'e etmediğim laf kalmamıştı ama o öldüğünde yine kendimi tutamadım.Film bittiğinde ise gördüğüm herkes ve ben de dahil olmak üzere ağlıyorduk.Sonunda herkes öldü ve ama o salak Paris yaşadı ya en çok ona sinirlendim.Onu da öldürselerdi keşke.Bence 'rüzgar gibi geçti' filmi gibi bir klasik olmaya aday.
filmi çok izledim ama doyamadım güzel bir savaş filmi düşünüyorum ki eski savaşlar daha güzel daha çekişmeli truvanın duvarları gerçekten harika inamıyorum bu filme müthiş bir film
truva yı ilk okuduğumda ortaolkuldaydım. o zaman kafamda oluşan agamemnonla filmdeki ki agememnon hektor helen ve paris doğru oyuncularla yerine oturmuşlardı ama en önemli karakter aşil brad pite gitmemiş. ki piti severim. bence bir kahraman yerine manken gbi durmuş filmde. ama hektora bakın eric bana ya rolü yakışmış yinede film izlenmeye ve kitap yıllarca daha okunmaya değer.filmin en beğendiğim sözü aşilin çocuğa söyleiği - bu yüzden adını kimse hatırlamayacak - kısmı. işte ölümsüzlük böyle bir edebi bir eseri insanlara armağan etmektir.savaş kazanmak değil.
Filmi izlerken resmen içinde gibisiniz sanki. Savaş sahneleri çok etkileyiciydi ve konu akışı da gayet güzeldi. İzlemeyenler vakit kaybetmeden izlesin bence.
Filmin eleştirilebilecek hiç bir yanı yok. Özellikle yaşanmış bir hikaye ise. Ses görüntü ve içerik olarak gayet sağlam bir film. Brad Pitt'ten başka Aşil'i canlandırabilecek bir oyuncu olduğunu sanmıyorum.
sigmund freud ;filmde tanrılara hiç yer verilmemiş diyorsun ama film boyunca sürekli tanrılardan bahsediliyor! tekrar söylüyorum film tüm oyuncu kadrosuyla süperdi
Bu film benim için bu senenin en büyük hayal kırıklığı oldu....En koptuğum yerlerden biri, binlerce asker savaşırken Hector Achillesìn kuzenini öldürdüğünde resmen savaşa ara veriyor diğer komutana bu kadar yeter diyerek : ) yuh yani o kadar asker savaşıyor ve sen komutanla el sıkışıp sanki maçın ilk yarısı sona ermiş gibi bir düdükle savaşa ara veriyorsun..daha onlarca saçma sapan hatalar var ama boşver..filmde salakça olan sahnelerden biri de fragmanda tüm haşmetiyle gözüken gemilerin balıkçı teknesinden farkı olmaması, içinde on asker ya var ya yok..efsane açısından ise zaten hiç girmiyorum o konuya, 10 yıl süren savaşın içine edip 15 günde biten hızlı çekim bir savaşa çevirmişler vs vs.ama film başarılı tanıtımı ve brad pitt sayesinde gişe hasılatını kırıcak o ayrı..Braveheartı aşan tarihi bir film uzun yıllar gelmiycek sanırım gişelere öyle gözüküyor
gerçekten müthiş bir filmdi brad pittin olması ayrı bi mükemmellik zaten izlediğim çoğu savaş filminden güzeldi bence beğenmeyen insanların içinde bile birşeyler wardır bu filme karşı!!!
Bu film sadece iyi bir aksiyon filmi.Çok iyi zaman geçirtiyor.Fakat bir Gladyatör gibi efsane olacak yıllarca hatırlanıp klasikleşecek bir film değil.Tekrarlıyorum sadece eğlencelik bir aksiyon filmi.Bence ileride hatırlanmayacak bile.Son sözümde Eric Bana ,Brad Pitt'i oyunculuk olarak ezmiş diyenlere bence tam tersi olmuş.Resmen Brad Pitt ,Eric Bana'yı silindir gibi ezmiş.
film bence harika.. eric bana muhteşem ama orlando bloom u hiç beğenmedim kendi karakterine göre bi film bulamadı.. brad için ise söylenecek söz yok.. izlenmesini tavsiye ederim.byes