Truva
4,4

BRN-TNCR
BRN-TNCR

7 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
Birden fazla izlediğim ve tekrar izleyebileceğim nadir filmlerden. Türünün e iyilerinden bence. Kadrosu için bile izlenmeye değer. Keşke Türkiyede çekilseydi diyor insan..
nevra-yildirim
nevra-yildirim

21 Mayıs 2004 tarihinde eklendi
bence film herşeye rağmen güzel olmuş...bir lotr tadını veremese de...ama destandan daha fazla yararlanılabilirdi thunder ın da dediği gibi..mesela kitabını okumayan biri aşil in topuğunun neden en zayıf yeri olduğunu bilmeyebilir..efsaneye göre annesi onu styx ırmağında yıkarken topuğundan tutmuştur ve yarı ölümsüzlük suyuyla yıkanmayan topuğu onun en zayıf noktası olmuştur..
brad pitt biraz fight club daki halini andırıyor,fazla küstah, eric bana nın oyunculuğu daha çok hoşuma gitti..
şu günlerde bir filme gitmek isteyenlere tavsiyem olur yine de...
catboy7402
catboy7402

10 Aralık 2007 tarihinde eklendi
Mükemmel ...! Başka söze gerek yok. 300 Spartalı ile de karşıaştırma yapmak anlamsız. Sonuçta Truva filminde fantastik karakterler yok. Daha gerçekçi yani. 300'de ise binbir çeşit yaratık var. Ondan ikisini ayrı kategori de değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum.
berkcinik
berkcinik

4 Ağustos 2009 tarihinde eklendi
Homeros un yazmış olduğu kitapta asıl kahtaman Prens Hector dur.Prens Hector ve Truva halkının türk soyundan geldikleri düşünülüyor.Kitaba göre Tanrı Zeus zaferi Hector Ve Truva halkına vermeye kararlaştırmışken Tanrıça Here ve Athene entrikalarıyla Hector un ölüm kararını vermiştir.Zeus un emri ile Hectoru koruyan Tanrılar savasşatn çelilmiştir.Akhilleus yanında Here ve Athene ile birlikte Hektorla savaşmış ve ancak Athenenın yardımlarıyla Hektoru öldürmeyi başarmıştır.Akhilleus Hector un ölüsüne yaptığı saygısızlık nedeni ile rivayete göre Paris tarafından tek yaralanabileceği yere toğuğuna ok atılmıştır...............Ayrıca Mustafa Kemal Atatürk Yünanlıları Denize dökerken Hector un öcünü aldım demiştir...
Gamsstela A
Gamsstela A

13 Mayıs 2019 tarihinde eklendi
spoiler:

Sonsuzluğun enginliği insanları rahat bırakmaz
Kendimize sorarız yaptıklarımız asırlar boyu yankılanacak mı diye Biz öldükten sonra yabancılar adımızı duyup kim olduğumuzu ?Ne kadar cesur savaştığımızı ?Ne kadar tutkulu sevdiğimizi merak edecek mi ?
Bu tirajla başlayan bir savaş sahnesi ile başlamakta film ve biz izleyicilere aslında alt mesajı verilmiş bir film burada başlamakta tarihten merak edip izleyenler için söylebilirim ki hiç bir zaman kostümüne, aksanına, vs vs.. dikkat eden bir izleyici olmadım benim için önemli olan alt metinler ve olay oldu hep bu filmde de öyle sonunu bile bile meraktan izleyecek olan içindir bu yorum. Her zaman bedel ödersin anafikri ile yaşayan tarihin unutulmaz bir sayfasıdır bu filmde anlatılanlar
Efsane olmak istiyorsan er meydanında ölmelisin.
Aşık olmak istiyorsan savaşmalısın.
Kral olmak istiyorsan hizmet etmeyi bilmelisin.
İyi bir ebeveyn olmak istiyorsan iyi bir evlat olmalısın.
Ve eğer aşıksan ölmelisin
Ve kazandığın kadar kaybetmelisin...
Tarihin bencesi olmaz ama insana bence dedirtiyorlar kralın en büyük hatası oğullarını dinlememek oldu büyük oğlunu onu dinlemediği için kaybetti Truvayı ve krallığını ise küçük oğlunu dinlemediği için...
Kralın kendi savaşında savaştığını düşünsene ne manzara olurdu diyordu bir replikte doğru kral değil ama prensler savaştı
Ama beni en çok etkileyen şu diyolog oldu
+çok gençsin aşkım
-aynı yaştayız
+hiç senden daha genç olmadım
Ve son olarak

Savaş gençlerin ölmesi, yaşlıların konuşmasıdır.......
fayneyse
fayneyse

16 Haziran 2004 tarihinde eklendi
şu yorumlarınızı kısa yazın yaa.Filmi anlatmayın aklınıza geleni yazın ama kısa olsun hakkatten sıkıcı oluyor
iyiinsan1992
iyiinsan1992

5 Mart 2007 tarihinde eklendi
brad pitt dışında müthiş bir film.eric bana gerçekten harika bir oyunculuk yapmış.dediğim gibi brad pitt olmasaydı...
melike algl
melike algl

13 Temmuz 2011 tarihinde eklendi
truva harika bir film brad pitt eric bana orlando bloom dıane kruger rose byrne rolunun hakkını vermısler
karsli-28
karsli-28

16 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
tek kelimeyle perfect
pergelist
pergelist

2 Ekim 2008 tarihinde eklendi
bu filmi sevenler, bir de helen of troy (1956) ve helen of troy (2003) filmlerini izlesinler. 1956da çekilen, benim favorim. homerosa sadık kalmış bir senaristin elinden çıkmış gibi.
canavar-berk
canavar-berk

15 Ekim 2008 tarihinde eklendi
gsl bir filmdi.xD tr versıyonu da cok komık tı xD
vasili0099
vasili0099

15 Aralık 2010 tarihinde eklendi
brad pite sınır oldugum bı fılm. cok ıyı oynamıs ama hektoru suruklemesı kustahcaydı :) cok guzel bı fılm kacıran pısman olur
leyla g.
leyla g.

28 Ocak 2015 tarihinde eklendi
Kesinlikle super bı fılm ya hayTmda ızlrdıgm en ıı fılm derim ben buna..izledigim her kotu fılmden sonra moraiım düzelsn diye bu filmi izliurm..
kajunto
kajunto

7 Mart 2004 tarihinde eklendi
Bu film kesinlikle Kralın dönüşüne kafa tutabilecek kalitede olacak.ve kesinlikle oscara layık bi film olacak.Burdan söylüyorum,21 mayıstan sonra haklı çıkacağımdanda eminim
zynptna
zynptna

17 Mayıs 2004 tarihinde eklendi
acikcasi ben filmden cok etkilendim savas filmlerini tercih etmeme ragmen bu filme bayildim we herkesin gormesi gerektiini dusunuorm!! bu arada hector karakteriyle eric bana ya hayran kaldm gerek tip gerekse asalet we davranis olarak muhtesemdi!!