Truva
4,4

caneri16
caneri16

27 Kasım 2004 tarihinde eklendi
brad bitt fılmde cesur savascı rolunu yapamamıs.davranısları ve hareketlerıyle cesur savascı yerıne bır sokak serserısı gıbı gorunuyor.
fılm de klasık anlamda bı savas fılmı.sacma sapan bı destan..sacma sapan savaslar..
mamoru
mamoru

16 Aralık 2010 tarihinde eklendi
Hectorun (Eric Bananın) iyi yürekliliğ ve cesareti filmi götürmüş, Aşilde (Brad Pitt) iyiydi tabiiki :)) ama Hectorun ölümüne ne kadar üzülmüştüm, gidip Aşili öldürmek istedim bir an :(

9 / 10 ;)
onurdolanbay
onurdolanbay

15 Mayıs 2004 tarihinde eklendi
KÖTÜ DEĞİL AMA ABARTILACAK BİR FİLM DE DEĞİL BRAT PİTT İN KARİZMASI FİLMİ KURTARMIŞ BENCE
tugruldonmez
tugruldonmez

16 Haziran 2004 tarihinde eklendi
Bu film benim için bu senenin en büyük hayal kırıklığı oldu....En koptuğum yerlerden biri, binlerce asker savaşırken Hector Achillesìn kuzenini öldürdüğünde resmen savaşa ara veriyor diğer komutana bu kadar yeter diyerek : ) yuh yani o kadar asker savaşıyor ve sen komutanla el sıkışıp sanki maçın ilk yarısı sona ermiş gibi bir düdükle savaşa ara veriyorsun..daha onlarca saçma sapan hatalar var ama boşver..filmde salakça olan sahnelerden biri de fragmanda tüm haşmetiyle gözüken gemilerin balıkçı teknesinden farkı olmaması, içinde on asker ya var ya yok..efsane açısından ise zaten hiç girmiyorum o konuya, 10 yıl süren savaşın içine edip 15 günde biten hızlı çekim bir savaşa çevirmişler vs vs.ama film başarılı tanıtımı ve brad pitt sayesinde gişe hasılatını kırıcak o ayrı..Braveheartı aşan tarihi bir film uzun yıllar gelmiycek sanırım gişelere öyle gözüküyor
Shattered-Glass
Shattered-Glass

10 Temmuz 2004 tarihinde eklendi
İzleyeli 1 ay oldu yorum yazmak bugüne kısmetmiş herneyse, filmi genel olarak beğendim.Aslında izlemeden önce biraz süphelerim vardı.Boş bir film olduğunu düşünüyordum, gitmeden önce filmle ilgili hiçbir yorum okumadım.Filmin genel olarak senaryosunu biliyordum yalnız filmde nelerin olup bittiğine dair bikaç önemli spoiler elime gecsede okumamayı tercih ettim.Zira okusaymışım şuanki düşünlerim bundan daha olumlu olamazdı.Homeros’un ilyada destanını okumadım uyarlama konusunda bi yorum yapamayacağım ama en yakın zamanda kitabıda okumak istiyorum.Yönetmen wolfgang petersen’ı pek tanımıyorum bundan önceki filmlerinide pek bilmiyorum ama troy’u gercekten başarılı yönetmiş.Oyuncu secimi takdire değer. Göze batan bu olmaz dedirten pek fazla sahne yok görsel efekler yerinde ve çok başarılı kullanılmış.Birebir savaş sahneleri çok iyi, can alıcı etkileyici bir senaryosu yok ama sıkıcı, kopuk bir filmde değil. İzleyici bi yerden sonra filme kendini fena kaptırıyor en azından bende öyle oldu.Brad Pitt kendisinin fıght club ve vampirle görüşmeden sonra en iyi performansı diyebilirim.En son meksikalı’da izlemiştim ordada iyiydi ama sean penn veya daniel day lewis’i izlerken aldığım hazzı brad pitt’te alamıyorum.Eric bana the hulk’tan sonra müthiş bi çıkış yaşadı.Açıkcası filmdeki en doğal en etkileyici performans kendisinde. Hector’u ondan daha iyi kimse canlandıramazdı herhalde.Orlando bloom yakaladığı söhreti uyduruk filmlerde harcamadı.Doğru zamanda doğru projelerde yer alıyor böyle giderse sinema tarihinin unutulmaz oyuncuları arasına girebilir.Filmin müziklerini kim yaptı bilgim yok yalnız gabriel yared’de karar verilseymiş çok daha iyi olurdu.Cold mountain için hazırladığı besteler harika. Kostüm ve teknik dallarda söylenecek söz yok, oscarda bu dallarda ciddi sansı var.İçinizden bir ses bu filme gidin diyorsa gidin.Başkalarının fikirleri, yorumları hiç mi hiç önemli değil asıl önemli olan sizin düşündükleriniz.Bu sadece bu film için geçerli değil...
Stanley-2
Stanley-2

17 Mayıs 2004 tarihinde eklendi
Filmi beğendiğimi söyleyebilirim ancak içinde bana göre fazlaca replik vardı. bu da filmin bazı yerlerinde beni uzaklaştırdı olaylardan. gereksiz muhabbetlere bolca var. bunu dışında filmi kimi sahnelerini gayet etkilici buldum(zaten öyle olmasıda gerekirdi). örneğin ege denizindeki binlerce gemi ve daha çok yüzüklerin efendisinden aşina olduğumuz büyük ordular( toplam 80 bin asker). gerçi yüzüklerin efendisindeki 25 bin kişilik ork,uruk-hai ordusunu daha etkiliyeci bulmuştum. hikayeye gelince duyduğum en güzel hikayelerden biriydi. savaş sahneleri çok bölündüğü için etkilenme şanşımız pek olmuyor. savaşın ortasında durup 'tamam, biraz da yarın devam ederiz' lafları beni çileden çıkardı. tam havaya giriyoruz derken cart diye herkes durup-ki 80 bin kişi aynı anda iki kişinin kapışmasınından haberdar olup savaşmayı bırakıyorlar!- teke tek dövüşü izliyor. cast bence çok iyi. brat pitt karakterine tam uyum sağlıyor. diğer filmlerine de baktığımız da genelde o kendinden emin bakışları ve ne zaman ne yapacağı belli olmayan durgun tavırlarıyla achilles’e cuk oturmuş. sinemada hiç bir karakterden -normal bir insan olarak- hiç birinden bu kadan korktuğumu hatırlamıyorum. onun karşısına geçecek herkes öleceğinden emin olarak başlıyor dövüşmeye ya da daha başlamadan bitiyor. bu yüzden onla karşılacak olanlar karşısına çıkmadan önce vedalaşıyor. bu arada çok ilginç bir dövüş ve kılıç kullanma yeteneğine sahip. eric bana’nın çok iyi bir oyuncu olduğuna bu filmle karar verebilirim gibi. filmde en çok Hector karakterini sevdiğimide söylemek isterim. orlando bloom biraz sönük kalmış. peter o’toole müthiş. Brian cox her zaman ki gibi. müziklerden bahsedecek olursak ’Kapıdaki Düşmanı’ izleyenlerin kulağına tanıdık esintiler gelicektir. o filmin müziklerine bayılmıştım ancak neredeyse aynısını burada duyunca biraz rahatsız oldum. ilk yarıda havada kalan müzikler ikinci yarıda filme daha bir uyum sağlamış. bu film daha az yetenekli bir yönetmenin eline verilse altından kalkamazdı sanırım. Wolfgang’ın hakkınıda vermek gerek oskarlarda çok başarılı olamasa da en azından erkek oyuncular dalında bir kaç adalık gelebilir. bunu söylemek biraz erken olabirir ancak bence brad’e veya eric’e birer adaylık verilirse sevinirdim. filmin gereksiz yere uzayan bazı sahneleri dışında çok da fazla kötü yanı olmadığını düşünüyorum. ama çok etkili olduğu söylenemez. en azından oyuncuların yüksek performanslarına tanık olabilme için izlenir.
finallyfree89
finallyfree89

4 Haziran 2007 tarihinde eklendi
brad pitt e bu rol yakışmamış oyunculukta bir naturellik göremedim bazı kamera hataları vardı bir de şunu anlamadım wolfgang peterson hiç mi kamera kullanımı dersi almamış o açılar neydi öyle çözümlemeler başarısız ve kareler oldukça bulanıktı kurgusal olarak zaten bir miti konu alıp işlemişler sadece final oldukça profesyonelce kurgulanmış onu da saymazsak başarısız bir filmdi
süpernova-2
süpernova-2

26 Ağustos 2004 tarihinde eklendi
yorumları okuduğum kadarıyla çoğunuz filmi beğenmiş.ben beğenmedim açıkçası.nedenine gelince:filmin senaryosu orjinaline sadık kalmamış.truva tarihte yaşanmış bir savaş.eğer siz de tarihte yaşanmış bir olayı anlatmak istiyorsanız kesinlille orjinaline sadık kalmanız gerekir.kafalarına göre senaryoyu değiştirmişler.böyle saçmalık olur mu.lütfen truva savaşının tarihini okuyun.eminim hak vereceksiniz bana
cemol
cemol

11 Mart 2005 tarihinde eklendi
Filmin tek eksi yönü tarihi olgular biraz es geçilmiş.Özellikle repliklerin tarzı,biraz rahatsız edici
ultraaslanserhat
ultraaslanserhat

9 Ekim 2007 tarihinde eklendi
iyi bir film izlenebilir
tropter
tropter

18 Kasım 2006 tarihinde eklendi
Bu film sadece iyi bir aksiyon filmi.Çok iyi zaman geçirtiyor.Fakat bir Gladyatör gibi efsane olacak yıllarca hatırlanıp klasikleşecek bir film değil.Tekrarlıyorum sadece eğlencelik bir aksiyon filmi.Bence ileride hatırlanmayacak bile.Son sözümde Eric Bana ,Brad Pitt'i oyunculuk olarak ezmiş diyenlere bence tam tersi olmuş.Resmen Brad Pitt ,Eric Bana'yı silindir gibi ezmiş.
canavar-cocuk-53
canavar-cocuk-53

8 Kasım 2006 tarihinde eklendi
İzlediğim en iyi savaş/dram filmi.Orlando Bloom harika,oyunculuk,,kostümler,senaryo müthiş...!!!9/10(Bu film İlyada destanının olağanüstüsüz hali:)
sesqie
sesqie

2 Nisan 2005 tarihinde eklendi
gerçekten müthiş bir filmdi brad pittin olması ayrı bi mükemmellik zaten izlediğim çoğu savaş filminden güzeldi bence beğenmeyen insanların içinde bile birşeyler wardır bu filme karşı!!!
keiraknightley-2
keiraknightley-2

14 Ekim 2006 tarihinde eklendi
harika...daha fazla bise yazmaya gerek yok heralde. eric bana yı çok beğendim bu filmde
Hilda
Hilda

7 Aralık 2023 tarihinde eklendi
Film müthiş bir savaş ve dram filmi dün akşam eşimle tekrar izledim, uzun matrajli olmasına karşın hiç sıkmıyor. Hektor ve bredPit filmi adeta yaşıyor.