Wolfgang Petersen suda iyi işler başarmış bir yönetmen.Karaya çıkınca biraz yabancılık çekmiş olmalı.’’Truva’’ iyi bir film ama daha iyi olmayı başaramamış bir film.
Troy’un ilk hikayesini anlatan Truvalı Helen filmini izledikten sonra oldukça hafif kalıyor ama izleyici etkilemeyi başarmış güzel bir film olduğu şüphesiz.10/8
Tarihi filmlerde beni en çok meraklandıran unsur ne kadar gerçek olduğudur. Truva bir film olarak evet, çok izletici. Merakla ve zevkle izliyorsunuz. Ama ne kadar gerçek. Bunu bilmek lazım.
Homeros’un iki ölümsüz eserini İlyada ve Odisse’yi okuyanlar şunu bilir ki Achilles bir Tanrıdır. Ve inanın İlyada’yı okuyanlar Truva’da hayalkırıklığı ile karşılaşmışlardır. Bence Başrolde daha farklı bir oyuncu olabilirdi. Yapım iyi fakat Brad Pitt bence çok da tanrısal bir görünümde değil. Ha son olarak Bir Homeros hayranı olarak filmin kesinlikle romanları bir nebze de olsun yansıtmadığı kanatindeyim.
beklediğimiz gibi iyi bir film,ilk savaş sahneleri pek iyi değildi,biraz korktum ama sonradan meydan savaşında durum düzeldi.brad pitt ve eric bana aşmışlar,özellikle teke tek dövüş iyi çekilmişti.pek mit özellikleri taşımasa da vasatın çok üstünde
çok güzeldi çok özellikle Hector karakterine hayran kalmıştım süperdi.Bence herşey yerli yerindeydi Brad Pıtt ve Eric Bana muhteşemdi izlenmesi gereken bir film diye düşünüyorum hala izlemeyen varsa izlesin..
hakkaten güzel film olmuş yaff bencede izleyin yani oyuncular falan bide olaya tarih açısından bakarsak bende bi tarihciyim güzel kurgulanmış bi film öneririm izleyin...
Dönemsel filmleri seven birisi olarak destansı ve unutulmaz bir yapım. Her ne kadar kitapla uyumsuz birçok noktaları, aslına sadık kalınıp kalınmadığı yerler olsa da, film olarak bakıldığında senaryosu, müzikleri, savaş sahneleri, görsel efektleri, kostümleri ile her şeyin ayrı güzel olduğu bir film. Filmde kullanılan Truva tahta atı, film bitiminde Çanakkale'ye hediye edildi. 2008 yılında şehitlik gezimizde kordona giderek bizzat görme fırsatım olmuştu. Ayrıca filmin kostümleri Denizli - Kızılcabölük’te üretilmiş ve halen orada Tekstil Müzesi'nde sergilenmektedir.
Beyazperde.com'da gezintiye devam etmek istiyorsanız çerezleri kabul etmelisiniz. Sitemiz hizmet kalitesini artırmak için çerezleri kullanmaktadır.
Gizlilik sözleşmesini oku.