Orjinal film olan "Kairo" bulmacamsı yapısı,ağır temposu,klostrofobik mekanları ve yavaş yavaş gerip sinir bozan yapısı ile öne çıkıyor ve gerçekten de korkutuyordu.Yeni film ise sıradan bir teen-slasher olmaktan öteye gidememiş ne yazık ki.Bunun en büyük nedeni filmin temposunun orjinaline göre epey hızlandırılmış olması ve orjinalinin oldukça önemsediği yalnızlık,teknoloji,yapaylaşmak ve sevgisizlik gibi temaları geri plana atması ve bazı noktalarda anlayamaması.Bunun dışında filmin olumlu yanları kullandığı gri-mavi tonlar ve orjinal filmin finaline ihanet etmeyen finali.Eğer konu ilginizi çektiyse gidin direk orjinalini izleyin ve bu vasat re-make'e hiç bulaşmayın derim.Saygılar.
bu film beni hayal kırıklığına uğrattı. bana bizimkilerin çektiği Dabbe yi hatırlattı. artık onlar mı bizden çarpmış biz mi onlardan bilemiyorum! Dabbe de çok gülmüştüm bunda o bile yok sanki herşeyi önceden biliyormuşum havasında izledim ki sonuç değişmedi!
bende bu gün sinemada izledim...ama dabbeye olan inanılmaz benzerliği filmin heycanını kaçırıyor........bence dabbeye gitmemişseniz iyi bir gerilim olabilir.........ama dabbeye gitmişseniz kesinlikle gitmeyin............heycanı kalmıyo filmin. çünkü aynısı..............
Arkadaşlar bu filmin orjinali Kairo isimli japom filmdir İki film arasındaki tek fark japon versiyonun 30 dk kadar daha uzun olmasıdır Uçak düşme sahnesi bile aynı adamlar orjinal bişeyler eklemek yerine vermişler efekte kendilerini Tabi Dabbe nin de kökeni gene Kairodur yani bir filmin iki ayrı tekrarı
bazı arkadaşların yorumlarında görüyorum.hiç korkmadık çok kötüydü diye.fakat gerçek sinema izleyicisi korku filmi diye bişey olmadığını çok iyi bilir.korku denilen filmler aslında gerilim filmleridir.nabız güzel bi filmmiydi.hayır.çok ii değildi.ama dabbeden kat be kat güzeldi.en azından bu film berbat kesinlikle gitmeyin denicek bi film değildi.izleyin derim.bu arada gerçekten kötü berbat film izlemek isteyen arkadaşlarada 9.kapı yı tavsiye ederim.gerçi filmden bi şey anlaşılmadığı için entel arkadaşlar çok beğenicektir ama neyse ben tekrar dvd min başına döniim