Hesabım
    Tehdit
    Tehdit
    12 Kasım 2004 Sinemada | 1s 34dk | Dram, Gerilim
    Yönetmen Pieter Jan Brugge
    |
    Senarist Justin Haythe, Pieter Jan Brugge
    Oyuncular: Robert Redford, Willem Dafoe, Helen Mirren
    Orijinal adı The Clearing
    Üyeler
    2,3 46 Puanlama, 15 Eleştiri
    Beyazperde
    3,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Wayne ve Eileen Hayes, Amerikan rüyası yaşamakta olan bir çifttir. Birlikte iki çocuk yetiştirmişler ve sıfırdan kurdukları bir işi başarılı bir konuma getirmişlerdir. Ancak yürüdükleri yol boyunca feda ettikleri şeyler olmuştur. Wayne, sıradan bir adam olan Arnold tarafından kaçırılıp uzakta bir ormanda tutularak fidye istenince, çiftlerin dünyası tepetaklak olur. Eileen, evini FBI ajanlarının sürekli inceleme ve araştırmaları ile kuşatılmış bir halde bulur. Wayne, hayatı üzerine pazarlık yaparken Eileen, FBI ile iş birliği içerisinde kocasının serbest bırakılmasını güvence altına almaya çalışır. Çiftin yaşadıkları sıkıntı, evliliklerini yeniden değerlendirmelerine ve birbirlerine olan sözlerinin çok daha farklı ve derin boyuta ulaşmasına neden olur. Geçen her saat Wayne için eve dönmek isteği ve tutkusunu çok daha acil kılmaktadır.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,0
    Ortalama
    Tehdit

    Ehemmiyetsiz bir <b>Tehdit</b>

    Yazar: Ali Ercivan
    Tehdit(The Clearing), varlıklı bir Amerikan ailesinin çevresinde dönüyor. Ailenin usta oyuncu ve yönetmen Robert Redford tarafından canlandırılan reisi bir gün kaçırılıyor ve film, iki şeritte ilerlemeye başlıyor. Redford ile kendisini kaçıran adamı canlandıran Willem Dafoe bir yanda; Redford'un ailesi ile FBI ajanları diğer yanda. Doğrusu bir polisiye gerilim filmi olmasına rağmen, kadrosundan da anlaşılacağı gibi, daha ziyade orta yaş ve üstü bir seyirci kitlesine hitap eden, karakterleri üzerine yoğunlaşan, ağırbaşlı bir film Tehdit. Daha önce bu tarz kimi filmlerin yapımcılığını üstlenmiş olan Pieter Jan Brugge, senarist ve yönetmen olarak bu ilk filminde, malzemesinin dramatik yoğunluğuyla seyircisini yakalama peşinde. Filmin en önemli numarası, paralel kurgu ile ilerleyen iki öyküsü içinde bizi zaman mefhumuyla ilgili olarak yönlendirmek. Seyirci olarak alışkanlığımız olduğu üzere,
    Öneriler

    Oyuncular

    Robert Redford
    Rolü : Wayne Hayes
    Willem Dafoe
    Rolü : Arnold 'Arn' Mack
    Helen Mirren
    Rolü : Eileen Hayes
    Alessandro Nivola
    Rolü : Tim Hayes

    İzleyici eleştirisi

    JeanClaudeVanDamme
    JeanClaudeVanDamme

    Takipçi 1.209 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    16 Ağustos 2012 tarihinde eklendi
    Klasik bir rehine filmi olmaktan ziyade,bu kaçırılma vakasının aile üzerindeki etkisi ve karı-kocanın geçmişleriyle hesaplaşmalarını inceliyor.Temponun çok düştüğü,senaryonun biraz tutuklaştığı bölümleri de var ancak gerek oyunculukları,gerek öyküye yaklaşımı açısından türün diğer örneklerinden ayrılıyor.
    emreavcar
    emreavcar

    Takipçi 672 değerlendirmeler Takip Et!

    2,5
    19 Mayıs 2005 tarihinde eklendi
    ...bir kacirilma vakasi uzerine derdini anlatmak isteyen, ancak bildik kaliplarin disina fazla cikamayan duz bir film. Basroldeki uc oyuncusu da filmi surukleyen tek neden diyebiliriz. Yonetmenin de filmin anlatimina ve gorsel yapisina fazlasiyla birsey kattigi soylenemez. Turunun sikmayan ancak vasat orneklerinden biri...(5/10)
    barfly-2
    barfly-2

    Takipçi 229 değerlendirmeler Takip Et!

    2,5
    5 Kasım 2004 tarihinde eklendi
    bağımsız sinemanın neferi redford yine bağımlı bir sinema filmiyle karşımızda. klasik bir konusu olduğunu düşündürtüyor ama yine "spy game" kadar kötü olacağını zannetmem!!
    dolunay1903
    dolunay1903

    Takipçi 191 değerlendirmeler Takip Et!

    2,0
    17 Nisan 2006 tarihinde eklendi
    robert redford gibi bir oyuncu nasıl bu klişe filmde oynamış hala inanabilmiş değilim..allahaşkına adamın wayne neden kaçırdığını anlayan varsa bana anlatsın??evet bencede film tek mesajı sevdiklerinizin kıymetini ancak kaybedince anlarsınız olabilir..kesinlikle vaktinizi harcamaya değmez!!

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke ABD, Almanya
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2004
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil İngilizce
    Görüntü formatı 35mm
    Renk Renkli
    Ses formatı Dolby Digital
    Yapım formatı 1.85 : 1
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2004, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2004.

    Yorumlar

    Back to Top