büyük üstat Asımov un kitabındaki robot kanunları alınmış ve bunun üzerine bir film yapılmış.kitapla biribir uyumlu bir senaryo inanın çok daha güzel olurdu ancak bu kadar tutarmıydı bilemem.şu var ki Asımov un romanında (aslında kısa hikayeler den oluşmuş bir kitaptaki uzun bir hikaye)filde de bahsi geçen robot yasaları üzerine kurulmuş harika bir mantık savaşı var.herhangi bir canlıya -ki bu robotlarda olabilir-hür düşünce ve mantık işletme gücünü verirseniz sizin oluşturduğunuz yasaları kendileri için nasıl şekillendirirler(?) sorusuna bir cevap arıyor üstat Asımov.film de bunu düşündürmeye çalışsa da çok zayıf.Asımov un mükemmel anlatımını ve o mantık silsilesini bir filmde verebilmek gerçekten zor.nasıl olursa olsun ilk yazdığım yorum da olduğu gibi 'Asimov ustaya yakışır'...nur içinde yat büyük üstat....
Asimov'un kitabını okuyanlar filmde bariz farklılıkların bulunduğunu,yine de başarılı olduğunu ifade ediyorlar.Benim gibi kitabı okumayan çoğu kişi için de zevkle izlenebilecek bir bilim-kurgu diyebilirim.
bir filmde teknolojinin tüm nimetlerinden nasıl yararlanıldığını görmek istiyorsanız kaçırmayın derim...acabi biz ne zaman gecicez bu robotlu sisteme aslında fena olmaz robot bir kız arkadaşı:))
çook afedersiniz önceki yorumu yazdığımda filmi izlememiştim bi arkadaşımın isteği üzerine yazmıştım kesinlikle katılmıyorum robotlarla robat insan düşmanı olarak yapılan başka filmlerde var hoş olmuş pişman olmazsınız
Güzel bir film seyretmeye değer ama bariz reklamalar vardı hiç bir filmde bu şekilde reklam görmemiştim.Geçenlerde bir sitede okudum filmdeki robotların saydam olmaları insana güven duygusunu sağlamak için yapılmış yani saydamsanız herşey ortadadır.
çok farklı olmamakla beraber güzel bir senaryoya sahip..... will smith’in robot fabrikasındaki binlerce robot içinden suçlu robotu bulduğu sahne çok harikaydı...sürükleyici bir film... fakat türünde çok iyi değil.. terminatör gibi bir efsaneden öğreneceği çok şey var...
fikm guzel.robotların gorunusleri cok farklıca dizayn edilmiş.klasik olmaması için.ama cANERI yemez tabi:) will smith film için iyi bi secim. guardianangel arkadasımızda terminatöre saçma falan demiş.ala ala.ne kadr ilginc.o filme sacma diyosa bu film sacma degilmi
film cok güzeldi diyemiycem ama efektler etkileyiciydi... asimovun bir hikayesinden esinlenilen bir filmden ve dark city nin yönetmeninden daha nitelikli bir calisma beklerdim.....basrolde will smith olunca film zaten daha basta bir popcorn filmi olarak dünyaya geliyor ve belirli bir kitlesi var.taninmamis oyuncularla, gise iddiasi olmadan kitlelere oynamayan bir senaryo ve biraz daha bagimsiz bir düsünce ile blade runner tadinda futuristik ve ayni zamanda film-noir tadini barindiran cok kaliteli bir film cikabilirdi ortaya.eldeki malzeme cok iyi degerlendirilmemis diye düsünüyorum.ama kendi türünde basarili, alirsin misirini kolani izler cikar ve unutursun...men in blackte will smithi sevmistim bu filmde de kendisinden bekleneni veriyor, suc adamda deil hollywood da..adamlar para kazanicak tabii ki