Son zamanlarda yetişmiş en iyi oyunculardan biri Will Smith. Yaptığı her işin aldığı her kuruşun hakkını veriyor. Her rolde oynuyor, ama ustası olduğu 'Komedi' nin dışında çok az filmi var ve onlardan de en iyisi bu idi. Demek ki her rolün adamı olacak ya da olmuş olan yeni bir oyuncu kazandı yönetmenler. Will Smith hangi filmde varsa bende varım..
Mükemmel bir bilimkurgu Will Smith'in en iyi filmi Animatrix Deki Ronesanslarla benzerligi dikkat cekici Matrix Felsefesi filmde kendini hissettiriyor. Filmdeki Kücük ayrıntılar tek kelimeyle harika (Sonny'nin goz kırptıgı yerde aglayacaktm nerdeyse cok etkileyici bir sahneydi)
İsaac ashimov şuan mezarında huzulu bir şekilde uyuyordur çünkü kendisinin bile hayal edemeğeceğibir şekilde sinemaya uyarlanmış.süperfilm olmuş ama ulanherbilimkurgu matrixin taklidi diyenlere kızıyorum sanki matrixi yapan adamlar bu filmin yönetmeninden uyartlanan DARK CİTY i taklit etmemişler çünkü "dark city" de insanın algılamalarının bir yanılsama olduğunu söylüyordu tabii çalıntı diyemeyiz ama inanılmaz bezerlikler var.bu benzerlikleri şu adresten görebilirsiniz
ben bircok yorum yazan arkadaslarimin fikrine katilmiyorum.. film son derece etkileyici ve muhtesem.. terminatorle kiyaslanmaya kalkdiginda en az onun kadar iyi bir film. izlememis olan arkadaslar a izlemesini tavsiye edebilirim..
film çok güzeldi, Sürükleyici, çarpıcı, şaşırtıcı.. Aksiyonu bol iyi bir bilim kurgunun içine serpiştirilmiş duygu yüklü anlar.Klasik robot ve yapay zeka teorilerinden yola çıkılmış fakat sıradan olmayan bir hikaye. 2 defa izledim, 3.yü de izlerim...10 numara film diyorum 10/10
***İzmir dr'ye katılmıyorum.Çocuklara yönelik değil.Ben de ---popcorn film---- ön yargısıyla gittim ama karşımda tam anlamıyla bir bilim-kurgu vardı.Her ne kadar Aksiyonun abartılması ve türünün Kurgu yönü ağır basmış olsa da beni tatmin etti..Bazen kimin dost kimin düşman olduğu belirsizliği de filme heyecan katmış.SONNY isimli robotu will smith'in oynadığı karakterden daha çok sevdim.(bu arada arkadaşlarla sinemaya gittiğimizde filmi kararlaştırırken arkadaşlar bana sormadan bu filmi istemediler.Nedene bakar mısınız 'ben,robot' ismi güzel değilmiş.Bende sonradan tek gittim.)******
Terminatörü aratmıyacak bir bilim kurgu. Robotların insanların yaşamlarını nasıl etkilediğini anlatan geniş bütçeli bir film. Yalnız King Arthur ile aynı tarihte gösterime girmesi filmin hasılatını etkileyecek gibi görünüyor.
harika bir film olmuş. alex proyas’ın dark city (gizemli şehir) ini izledikten sonra böyle bir film yapabileceğini tahmin edemezdim. will smith’e hala bad boys’taki polis gibi davranıyor demişler. bence haksızlık yapılmış. smith çok iyi. bridget moynahan da rolüne yakışmış. ama ben en çok sonny’yi sevdim. öyle bir robotum olmasını gerçekten çok isterdim. son yılların en iyi bilimkurgularından biri. hatta the minority report’tan bile daha iyi...
AI (Yapay Zeka) ve Matrix gibi harika bir bilim-kurgu filmi. Güzel tasarlanmış aksiyon sahneleri, bir bilim-kurgu filmini insan doğası için izlenilebilir hale getiren duygu temaları ve benzersiz olmasa da, güzel senaryosuyla 4/4lük bir film. Bilim-kurgu sevenler asla kaçırmamalı.