21 Gram
4,3

Gülden D
Gülden D

14 Ekim 2008 tarihinde eklendi
kesinlikle izlenmesi gereken kaliteli bir yapım, etkileyici bir film.
ugurcakan@hotmail.com
ugurcakan@hotmail.com

7 Ekim 2018 tarihinde eklendi
21 Gram,bir söylentiye göre insanoğlunun asıl yurduna giderken yanında gerçekten götürdüğü azığın ağırlığı.
21 Gram;heybeye attıklarının, günahlarının,sevaplarının,yaşattıklarının,yaşadıklarının ağırlık ölçüsü.Bizi ağırlaştıran,korkutan,"ölmeden önce ölmemizin" önündeki tüm engellerin toplamı,21 gram.

Kaderle hınca hınç mücadele eden, tevekkülden uzak bireyin çırpınması,didinmesi ve ne yaparsa yapsın başladığı noktaya geri gelmesinin öyküsü 21 gram.

Sinema dünyasının sarsan yönetmenlerinden Iñárritu, Paramparça Aşklar ve Köpekler olarak Türkçeye çevrilen filmini çektiğinde,tüm dünyada çok ses getiren bir sinema dili keşfetti,kurguyu da filmin bir oyuncusu gibi kullanan yönetmen,izleyicinin uyuşmasına hiç izin vermeyen konuları ,nalına mıhına beyazperdeye aktaracağının sinyallerini veriyordu.

Çok geçmeden bu genç adam, Hollywood'un efsane oyuncularını kamerasının karşısına aldı,yine benzer rahatsız edici kurgu ve konuyla uzun zaman akıllardan silinmeyecek bir filme imza attı.

Senaryosunu Guillermo Arriaga'nın yazdığı 21 gram,ilhamını 11 Mart 1907 tarihinde yapılan bir deneyden alıyor. Dr. Duncan MacDougail bu deneyde verem hastalarının ölmeden önceki ağırlıklarından,öldükleri anda 21 gram kaybettiklerini iddia ederek ruhun ağırlığını bulduğunu söylüyordu.

Arriaga bu deneyden elde edilen sonucu, klasik bir Hollywood senaristi gibi değil de modern zaman insanın günlük hayatının içine yedirerek ,yanından geçip gittiğimiz hikayelerin sorularını soracak şekilde senaryolaştırmayı başarıyor.

Birbirinden bağımsız üç hikaye trajik bir olayla birbirine bağlanıyor.

Kalp nakli bekleyen bir profesör,eski kötü hayatını bırakıp dine yönelen bir "kaybeden"ve standart bir evliliği olan genç bir kadının etrafında dönen hikaye,her zaman en son sözü söyleyen Allah'ın kaderine tevekkülün sınırlarını,film kahramanlarından Jack Jordan'ın kolundaki dövmeyi kazıdığı gibi aklımıza kazıyor.

İzlemeyenlere daha fazla ipucu vermek istemediğimden filmin konusuyla ilgili yazdıklarımı burada bitiriyorum.Fakat sinemayı sadece eğlence için izlemeyenlerdenseniz 21 gram bir kaç kere izlemek isteyeceğiniz bir film.

Hayırlı seyirler.

gri-8
gri-8

2 Eylül 2005 tarihinde eklendi
İnsan kaç kere yaşar, kaç kere ölür, bir hayatta kaç kere var oluruz veya kaç hayat yaşarız, yaşadığımız tek hayatta. Hayatta yaşadıklarımızı ne yoğunlukta yaşıyoruz, aşkımızı, intikamımızı, pişmanlıklarımızı veya bunları yaşarken yoğunluğunu yaşamaya mecbur muyuz? Ya da kısaca bizler bazı olayları yaşamaya mecbur muyuz? Kaderimiz her dem bizlere küçük oyunlardan müteşekkil bir kurgu yaparak, kendi şaheserini bizlere yutturmak zorunda mı?

İşte bu şekilde kafamı meşgul eden soruları ard arda beynimde bir kez daha patlatan film. Yönetmeninden, ışıkcısına kadar ayakta alkışlıyorum. Ve özellikle filmin kurgusu ve diyalogları gerçekten sarstı beni.

Kader üzerine izlediğim en çarpıcı film. 10/10
revengacrw
revengacrw

16 Eylül 2007 tarihinde eklendi
bu yönetmeni sevmiyorum. tıpkı babil gibi dolu görünen boş bir film. sadece naomi wattsın performansı çok iyiydi tebrik etmek lazım.
sleepandream
sleepandream

26 Ağustos 2004 tarihinde eklendi
filmin konusu oldukça açık aslında sadece biraz heeycan olsun ve alışıldık senaryo old.u anlaşılmasın die olaylar sıra halinda deil.aman ne heyecan ama yine sonunu çok sewdim kötü de diemiorum...
Hüseyin Bektaş
Hüseyin Bektaş

9 Ocak 2008 tarihinde eklendi
senaryo ve oyunculuk bakımından mükemmel bir film. fakat biraz yavaş ilerliyor. bu da izleyiciyi sıkabilir. tabii yavaş film sevmeyenler için geçerli. bence izlenmesi gereken bir film. 9/10
dilek-inan
dilek-inan

27 Ağustos 2009 tarihinde eklendi
buradaki yorumlara baktığımda haksızlık mı yapıyorum filme diye düşünüyorum ama yine de bana çok çok iyi bir film gibi gözükmedi. çarpışma filmine çok benziyor ama çarpışma bundan çok daha iyiydi bence.
metalstein
metalstein

17 Kasım 2007 tarihinde eklendi
süper film..benicio del toro harika bir insan ya
Zeynel K
Zeynel K

11 Temmuz 2019 tarihinde eklendi
Başlarda birşey anlamıyorsunuz fakat zaman geçtikte tüm olaylar birbirine bağlanıyor. Çok akıllıca işlenmiş bir senaryosu var muhteşem bir film.
Can Eyüp
Can Eyüp

18 Kasım 2024 tarihinde eklendi
Zaman zaman toplum tarafından beğenilen filmleri beğenmediğim için kendimi sürekli sorgular ve hatta eleştiririm de. Mutlaka bir yerleri kaçırmış olmalı, ana fikri görememiş olmalı veya dikkatli izlememiş olmalıyım. Ama yok, bu filmden o kadar koptum ki izlerken, sağlıklı bir yorum yapmakta da zorlanıyorum.
Öncelikle oyunculuklardan pek memnun kalmadım, yine de bu bağlamda pozitif bir yorum Sean Penn'in ilk partnerini ve baş kötü kahramanımızı söyleyebilirim. İç karartıcı müzikler ve böylesi sıradan bir senaryo için gereksiz bir kronolojik sıradan bağımsız yönetmen üslubu... Bilemedim.
Derinlemesine bakıldığında, kayda değer bir senaryosu var mı tartışılır, açıkçası üyeler tarafından bu denli yüksek yorum alması da şaşırttı beni. Filmi, diğerlerinden ayıran bir nokta yakalamakta o kadar zorlandım ki. Kısa şekilde ifade etmek gerekirse sıkıldım.
Filme dair Amerikan aile hayatını güzel yansıttığı söylenebilir ama. Bilmiyorum, belki fazla depresif tarafını sergiliyor olabilir ancak dağınık evler, tepeleme dolmuş küllükler, yağ kalıntıları ile dolmuş fayanslar, bozuk musluklar, eskimiş koltuklar ve niceleri. Temizlik takıntılı biri değilim ancak göz zevkimi fena derecede bozdu diyemeden edemeyeceğim.
En sonda klasik Amerikan filmlerinin, artık herkes mutlu temalı müziği ile rayına oturmuş hayatlar ve Sean Penn'in ölümü ile klişe bir sona da imza atıyor film. Yalan yok 21 gram vurgusu güzeldi ancak onun haricinde benim ufkumu açan bir film olmadı. Kasvetli havası ve epey sıradan senaryosu ile pozitif bir yorum getirmenin zor olacağı bir yapıt olmuş.
quenius
quenius

3 Temmuz 2004 tarihinde eklendi
Oyunculuk mükemmel. Oyunculuk gerçekten mükmmel. Vasat oyuncularla izlenmeyecek tat vermeyecek bi film. Film süpriz yapmayı da becerebilse çok daha iyi olurmuş. Olacakları tahmin kolaylaştıran ipuçlarını fazla anlaşılır bi şekilde verdiğinden insanı şaşırtmıyor. Ama anlattığı, anlatmaya çalışmaya cesaret ettiği, oyunculuğu, finali dört dörtlük
adrian9822
adrian9822

30 Mayıs 2004 tarihinde eklendi
kimse kusura bakmasın ama benim gözümde tam bir felaketti... pişman olduk "prens ve ben" filmine girmedik diye... oyuncuları çok beğendim, filmin kurgusu da fena diil ama çok sıkıcı bi film olmuş. başta zaten farklı bi şey anlaşılmıyo, bekliyosunuz güzel bi şekilde devam etmesi umuduyla. ama nafile... nasıl sıkıcı başlıyosa, öyle de sıkıcı bitiyo. ayrıca film boyunca 21 gram ne alaka diye sorduk birbirimize. tabi gerçekte ne olduğunuz biliyoruz ama filmin sonunda da "bu ne ya, olay bu mudur yani, 21 gramı böyle mi bağladılar?" diye düşünmekten kendimizi alamadık. neredeyse salondaki herkes sıkıntıdan bi sağa bi sola döndü film boyunca... ben buradaki yorumları okudum, arkadaşı da yanımda götürdüm. bi daha da hayatta benim tavsiyelerime uymaz. yaktınız beni :)
umutbk
umutbk

22 Aralık 2005 tarihinde eklendi
bu film benim için gerçekten hiç tereddütsüz FiLM diyebileceğim bir film işte film dediğn böyle olmalı benicio del toro yu 21 gramda izleyince onun dünyanın en iyi oyuncusu olduğunu düşündüm ve bu filmi suç ve ceza kitabı gibi aklımın bi köşesinde tutuyorum her an ve hayatın anlamını arıycağım zamanlarda çokca başvuruyorum oyunculuk senaryo ve düşünce,bu üçü bir film için yeterli bence birde böyle büyük bir kurgu ve büyük bir yönetmen olunca tek söylenebilecek şey MuhTeŞem
kirpiotuzbes
kirpiotuzbes

4 Mayıs 2004 tarihinde eklendi
Sabırsızlıkla bekliyoruz...
Kadro iyi yönetmen-yapımcı iyi, sanırım film de iyi.
emissivty
emissivty

8 Kasım 2008 tarihinde eklendi
ayrıca filozofane bireylerin yorum yaptıı ve ego tatmininde kullanığı, bunu yaparken de bilhakis türk dil kurumu resmi web sitesinden yararlanarak oluşturduu cümleleri,daha çarpıcı bir şekilde nasıl yazabilir ve bu şekilde melankolik bireylerin benle tanışmasını sağlayabilirim gibi bi takım rahatsız düşüncelerle piyasaya fırlamasına alet olan ama yazıktır oyuncularının ve yönetmeninin bundan bihaber durumda bulunduu bir baş yapıt..Son olarak:
21 gram ne kadar eder sorusunun cevabı yukarda yazılanlara uyanların yaklaşık beyninin ağırlığıdır;)