e-ozgurkapar
10 Aralık 2007 tarihinde eklendi
Birbirinin aynısı filmlerin birinin gelip birinin gittiği son zamanlarda gerçekten böyle özgün ve kaliteli bir yapıma hasret kalmıştık....
21 Gram'da "ölüm" gibi hepimize son derece tanıdık,hepimizin hayatında en az bir kez kafa yorduğu bir kavramın usta bir yönetmenin gözünden,birbirini tanımayan ama bir şekilde yolları kesişecek birkaç sıradan insanın hayat hikayesi üzerinde ele alınışını izliyoruz.Usta yönetmen usta oyuncularla çalışınca de gerçekten ortaya kaliteli bir film çıkmış.
Birçok arkadaşın beğendiği birçoğununsa beğenmediği filmin kurgusunu ben kendi adıma çok başarılı buldum.Filmi farklı kılan,filme tadını veren de bu özgün kurgusu olmuş bence.
Son olarak Benicio Del Toro hakkında da bir iki kelime söylemek isterim.Filmde göründüğü ilk sahneden itibaren müthiş inandırıcı,müthiç vurucu bir performans sergilemiş.Bence daha şimdiden çok büyük bir oyuncu oldu....
olaylar eğer kronolojik sırasında akacak olursa konu ve mizansen olarak aynı bizim klasik türk filmleri..fakat yönetmen olayların kronolojik sırasını karmançorman bir hale getirip iyi bir iş yapacağını zannetmiş ve yapmış..içerisinde zerre kadar aksiyonun bulunmadığı ama sürükleyici gerçekten sürükleyici bir film..fakat bu adam tüm filmlerde aynı taktiği kullanıyor..yani farklı hayat öykülerini ortak bir noktada kesiştirme..babili de aynı şekilde çevirmiş..yani kendini biraz yenilemeli artık bence..ama yine de iyi iş çıkarmış..emek verilmiş..
inanılmaz bi kurgu ve kesinlikle yönetmenin filmin her karesine saçtığı zeka parıltıları..Oyuncuların performanslari ise kusursuza yakın hatta kusursuz diyebiliriz.Muhtesem bir filmdi.
Filmi aldığımdan beri "21 Gram" neyi ifade ediyor dedim taa ki filmin sonuna kadar... Bence Paramparça Aşklar ve Köpeklere göre sanki daha da oturmuş ve güzel 1 film. Özellikle Sean Penn ve Naomi Watts beni bayağı bayağı etkiledi, Del Toro da tabi ki... Filmin sonu ayrıca güzel tekrar tekrar dinlemenizi tavsiye ederim... 8,5/10
Başlarda benim gibi sıkılabilir, bu film nasıl olurda bu kadar çok puan alır diye düşünebilirsiniz. Son on dakikaya girdiğinizde yine benim gibi fikrinizi değiştireceğinizden eminim. Basit bir konu, yönetmen ustalığıyla harika bir film haline getirilmiş.
parçalanmış hayatları parçalanmış bir seneryo ile anlatmış yönetmen.. farklı ve izlenmesi gereken bir filmdi. (yine trafik kazası ile kesişen hayatlar )
basit bir konu olmasına rağmen farklı anlatım tarzıyla kopup kopuk sahnelerle film insanı meraklandırıyor. sanıyorum bu filmi düzgün bir sırada izleyecek olsak bu kadar etkileyici olmaz. herhalde yönetmen sahnelerin sırasını karıştırmış :D mutlaka izlenmesi gerekir.
yönetmenin tarzı hep benzer.. ama film bence çok başarılı.. son-baş kurgusunu çözmek biraz güç olsa da bunun zamanlamasını öyle iyi ayarlamış ki,filmden kopma noktasına gelmeden filmi çözüyorsunuz..
Gerçek bir başyapıt... Oyunculuk tavana vurmuş, bundan ötesi olamaz... Kurgu karman çorman, ama bu filmi daha iyi hale getiriyor; olayları çözmek puzzle çözmek gibi... Yani harika işte!