l-i-l-a-H
2.129 değerlendirmeler
25 Kasım 2010 tarihinde eklendi
Video klip yönetmenliğinden, sinemaya dikey geçiş yapmış olan yönetmen Lawrence. Video klip estetiğini filmine iyice yedirmiş. Başarılı ve seyredilesi bir film çıkmış ortaya...
Ben beğendim özellikle görsellik açısından son derece doyurucuydu,her ne kadar hristiyanlıkta yer alan inançlar bizlere çok ters gelse de sonuna kadar kendini izlettiriyor,Keanu Reeves oyunculuğuyla göz doldurmuş
''Constantine'' bir ''ilk film'' olmanın dezavantajlarını taşıyor.Yapısı skeçlerden oluşturulmuş gibi kopuk.Yönetmen de izleyicinin çizgi roman evreni hakkında çok şey bildiğini düşünüp,olayları açıklamadan doğrudan filme giriyor ki karakterin kitabını daha önce okumamış benim gibi izleyiciler için yabancılık hissi oluşturuyor bu durum.İyi yapılan şeyler de var (muhteşem görsellik ve cehennem tasviri gibi) ama mesela bir ''Van Helsing'' tadı alamıyoruz yine de.
Filmi izlemeden öncede beklentim bir başyapıt yada vb. bir film olmadığından filmdeki aksiyonlar,efektler ve gerilim sahneleri beni memnun etmeye yetti..10/7
fazlaca fantastik olaylar. Şeytan var cebrail var. Melekler var. Tanrı bile var filmde. Anlaşılmazı zor konunun istediğin yere bağlanabildiği absürt filmlerden benim için. Tek olumlu yanı çekim kalitesi ve oyuncular diyebilirim. Oda anca 10 / 45 eder benim için
...daha once Justin Timberlake (ornegin "cry me a river") ve Britney Spears gibi bircok unlu ismin video kliplerini yonetmis olan Francis Lawrence'in ilk uzun metrajli yonetmenlik denemesi olan Constantine, bu alandan gelen bircok yonetmen gibi filminin ozellikle gorsel yonden etkileyici olmasi icin elinden geleni yapmis. Ozellikle cok etkileyici bir 15 dakikasi olan yapim, sonrasinda efektlere o kadar cok yukleniyor ki, bir yerden sonra etkileyiciligini yitirmeye basliyor. Keanu Reeves zaten iyi bir aktor olmak icin cabalayan bir isim diil, o yuzden burada goze batmasa da siradan bi performans sergiliyor, Peter Stormare son 15 dakikada ortaya cikiyor ve filme damgasini vuruyor. Konusu yonunden ufak tefek aciklar vermesine ragmen bastan sona zevkle seyredilen bir film Constantine. Ozellikle Philippe Rousselot'un elinden cikma sinematografisi ile buyuleyen Costantine'in cok kalici bir yapim olmayacagi da bir gercek....(6/10)