tufandankacan
6 Ocak 2008 tarihinde eklendi
Günümüzde ki klişe gerilim filmlerinden sıkıldaysanız bu filmi beğeneceksiniz oldukça ilginç ve hoş bir film.Jim Carrey sadece komedi filmlerinden ibaret bir aktör olmadığınıda bu filmde kanıtlıyor tebrikler...
sağlam temeller üzerine oturmuş nadir filmlerden biriydi, jim careyi bu rollerde görmek pek alışılagelmiş olmasa da bence hakkını vermiş rolün, bence izlenmesi gereken filmlerden biridir...
Sağlam bir senaryoya uygun oyuncular.Jim Carrey,kendini kılıktan kılığa sokmayı bir kenara bırakarak,oyunculuk gücünün zirvesine çıkıyor.23 numara bir akıl-denge filmi.İçerdiği çoğu başlık ve getirdiği nice öğretiler-anlatılar filmi,sağlamlaştırmanın yanında saygı duyulması ve tekrardan izlenilmesi gereken bir yapıtmış gibi irdeleniyor.
Senaryosu çok güzel olmasına rağmen, kurgusunun zayıf olması nedeniyle çok sıkıcı olmuş, yani film kesinlikle heyecanlandırmıyor. son on dakikdasına kadar esneyerek izleyorsunuz. Eğer finale kadar iyi işlenseydi çok güzel bir film olabilirdi. Senaryoya yazık olmuş. Beni hayal kırıklığına uğrattı. Özellikle de yönetmeni Joel Schumacher. Telefon Kulubesi gibi harika bir filmden sonra 4 tane uyduruk film. Maalesef bu filmi de beklenenin altında. Jim Carrey de Sil Baştan`daki kadar iyi değildi.
The Number 23’ün Sinema tarihinin en iyi psikolojik gerilimlerinden biri olduğu bence şüphesiz.Müzikleri,atmosferi,senaryosu,özgünlüğü herşeyi kusursuz denecek kadar müthiş oluşturulmuş.Bu tarzı az da olsa seviyorsanız bu filmi beğeneceksiniz.10/10
film gerçekten mükkemmeldi filmin etkisini okadar gösterdi ki film bittiğinde saat 15:08 di 15 + 8=23 ve doğum tarihim 20.03 tü 20+3=23 insanı gerçekten etkiliyor::D:D
filmin sonunda bir sonuc cikarmasi (sonucu soylemiyim) ve o kilit cümlenin söylenmesi filmin en cekici yaniydi. psikolojisi bozuk olanlarin izlemesi tavsiye olunmaz. amerikan filmlerinin icindeki psikolojik filmler dalinda üst siralarda kendine yer bulabilecek bir film 10/9 puani haketti. film baslarinda biraz siksa da birakmayin izlemeye kesinlikle devam edin. sürükleyicilik yönünden biraz kisir kalmis.
Filmi izledim fakat;güzel olduğunu söyleyemem cok sacma!hele donup dolasıp aynı oteli bulması cok ilginc.Jim carrey filme yakısmamıs.Cem Yılmaz'ı Son Osmanlı Yandım Ali'de oynatmak gibi birsey...
Filmin senaryosu ve bütünlüğü oldukça başarılı bir sayı üzerine olan paranoyayı anlatıyor ve heralde bundan daha başarılı şekilde anlatılması zor olurdu. Sonuçta bir psikolojik gerilim filmi. Jim Carrey ne kadar başarılı bir oyuncu olduğunu yine gösterdi dram filmlerinde zaten çok iidi ve gerilimde de başarılı olduğunu kanıtladı.