Batman
4,3

odinhan
odinhan

27 Kasım 2006 tarihinde eklendi
Sağlam bir klasik etkileyici bir yapım zamanına göre...
tropter
tropter

17 Kasım 2006 tarihinde eklendi
Batman tam bir fiyasko filmdir.Hatırlıyorumda 1989 yılında çok büyük reklamı yapılmıştı.Fakat sinemaya gittiğimizde bende dahil olmak üzere seyircilerden yarısından fazlası hatta birçok insan bu filmden resmen nefret etmiştik.Nedeninide söyleyim bari sevenlere ayıp olmasın.Birincisi filmden ziyade Yılmaz Erdoğan'ın videoya çekilmiş tiyatro oyunları gibiydi.Yani sinemadan ziyade videoya alınmış bir tiyatro oyunu gibiydi.Gotham şehri dizaynı çok suniydi.Zaten bu sunilik ve tiyatro havası son film hariç(Batman Returns) serinin tüm filmlerinde var.Bundan dolayı Batman serisini çoğu kişi sevmez.Ama yapımcılar bizleri duymuş olacakki Batman Begins adlı son filmle bu gerçekçilikten uzak saçmalığa son verip Batmani resmen yeniden yarattılar ve Batman'i o ciddiyetten uzak,çocuksu havasından kurtardılar sonundada ciddiye alınan bir kahraman ortaya çıkarttılar.Helal olsun.İlk filmdeki Michael Keaton kadar soğuk ve sıradan bir Batman'e şahit olmadım.Adam bu karakteri iyi canlandıramamış.İlk filmin güzel taraflarına gelince Batman'in arabası ve Kim Bassinger'ın güzelliği.Ve dahada önemlisi bu iğrenç filmde Jack Nicholson'ın inanılmaz oynadığı Joker karakteri.Aaaah Nicholson o muhteşem oyunculuğunu keşke serinin en son filminde gösterseymişsin.Keşke en son çekilen Batman'de sen oynasaymışsın.Bu kadar kötü bir filmde ,parlayan bir yıldız gibi her zaman aklımdasın Jack Nicholson.Büyük oyuncusun üstad.
erzincansporlu
erzincansporlu

6 Temmuz 2004 tarihinde eklendi
Tabaki de serinin en iyi filmi.. Michael Keaton’ı başarılı kılan Jack Nicholson’dur.. Sinema tarihinin aykırı yapıtlarından.. Hala heyecanlanıyorum...
karizmatik062915
karizmatik062915

14 Şubat 2007 tarihinde eklendi
batman en sevdiğim çizgi romanlardan biri dir kesinlikle izlenmesi gereken filmlerden
Ümit B
Ümit B

11 Eylül 2004 tarihinde eklendi
Süper kahramanlar arasında kendine has yere sahip bir karakter.
johnnydepp-1903
johnnydepp-1903

30 Nisan 2007 tarihinde eklendi
tek kelimeyle süper zamanının en iyi filmlerinden bi tanesi michael keaton ve jack süper oyıncular zaten batman serisinin en iyi filmi kuskusuz kesinlikle bas yapıt ve arsivlik bir film
-shadow-
-shadow-

19 Kasım 2006 tarihinde eklendi
Film çok güzel..Bana göre serinin en iyi filmi..Hala izlemediyseniz tavsiye ederim..
birakin-gitsin55
birakin-gitsin55

5 Mart 2009 tarihinde eklendi
michaeL keaton we jack nichoLson ii oynamisLar fiLmde cizgiroman sewerLerin bekLentisini bosa cikartmayacaktir...
ser-optimum
ser-optimum

20 Temmuz 2005 tarihinde eklendi
çocukluk yıllarımın efsane filmi.t.v de izlemiştim ilk olarak 8 yaşımdaydım.etkisinden aylarca kurtulamamıştım.devam filmlerinide izledimama batman(1989)un yerini tutamadı.çan kulesinden çanın aşağı merdivenleri yıkarak indiği sahneyi ben hala unutamadım ve de batman in uçağıyla şehirde uçtuğu sahneyi jokerin balonlarını topladığı sahne tek kelimeyle unutulmaz efsane bir filmdi.michael keaton-jack nickolson-kim bassinger üçlemesi harikaydı.ne kadar devam filmi çekilirse çekilsin ilki hep en iyisi olarak kalacak.iyi seyirler.
onerdunay
onerdunay

14 Ağustos 2006 tarihinde eklendi
harika bir kostüm,süper bir araba,muhteşem bir joker,inanılmaz bir gotham.Bu filmde her şey number one.
tamerr07
tamerr07

16 Mayıs 2009 tarihinde eklendi
1989 da yapılan bi filmle 2008 de yapılan bi filmi kıyaslamak biraz adaletsizlik olur bnce.Filme gelince bnce o kadar kötü diil.Jack Nicholson un oyunculuğuna söz yok tabi bnce açık ara en iyi joker.
the-director-2
the-director-2

3 Temmuz 2010 tarihinde eklendi
kartalmurat sen batman ruhunu kavrıyamamışsın gothamı anlayamamışsın gotham karanlık olur aynı burtonun yaptığı gibi.gothamın suçlusu eksik olmaz. hem sen hangi çizgi romanı okudun acaba aynı batman ruhu bu filmde işte.karanlık, kötü bir şehir ve çift kişilikli bi kahramannot:sadece ilk iki batman filmi için yazdım
cansubabacan11
cansubabacan11

1 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
The Dark Knight ı ızledıkten sonra fılmı dun bır kez daha ızledım. Bence de dark knıght cıkana kadar jack nıcholson ın buyuk etkısıyle bu fılm serının en basarılı fılmıydı ama heath ledger lı joker -jack nıcholson la kıyaslamak ıstemezdım ama- yenı efekt ve duzenlemelerle daha ıyı bır fılm cıkarttıgını dusunuyorum. Bu fılm Tım burton tarafından cekılmıs olması da zaten cok buyuk bır artıydı tım burton un hayalgucu ve kendınden kattıklarıyla. Yenı fılmden bır buyuk farkı da studyo ortamında cekılmıs oldugundan daha orjınal bır gotham varmıs ama sımdı chicagoda cekılmıs tıpık bır amerıkan sehri havası hakim. Onun haricinde joker konusunda kadınlara duskunluk,parayı onemsememe ve kendını feda etme pahasına yıkım ve ölümleri izleme 2 filmdede eşit psikopatlık ve guzellikte. Kesınlıkle ızlenmelı derım.
oozmete
oozmete

1 Ocak 2005 tarihinde eklendi
bir insana joker rolü bu kadar mı güzel gider yaaa!
harun3404
harun3404

17 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
yeni filmlerini yani

Begins ve Dark Knighti izlediğim için bu film hiç sarmadı beni , sıkıldım valla

ama tim burtona saygım oldugu için onun hatrına izleyeyim dedim

sonuçta sevdiğim yönetmenlerin tüm filmlerini izlemek istiyorum

eskiye göre güzel

şimdiki zamana göre kült