yilmazmurt
21 Ağustos 2003 tarihinde eklendi
tv de parlıament sinema klübünün ilk filmi.izlediğim zaman çok heyecanlanmıştım. Burton, Keaton, Nicholson, Basinger ve Gough hepsi harika. Diğer devam filmleri zınnık kadar yanına yaklaşamazlar.Burton ve Keaton ikilisinin her filmi harika oluyor.
en iyi batman serisi..batman kimdir sorusunun cevabını,aslında o kimse değildir. cevabıyla doruğa çıkaan film.batmanın karakter tahlininin yapıldığı en iyi film..öte yandan joker rolünü canlandıran üstad mükemmel bir perfomans sergilediği aşikar..batmanın en güçlü düşmanı jokerdir çünkü o gücünü saçma sapan aletlerden veya kaslarından almaz..onun gücü yüzündedir...
setrettiğim en güzel çizgi roman uyarlaması 2.side iyiydi sonraki bölümlerde yönetmenliği tim burton dan alarak çekilen diğer bölümler rezil şeylerdi yazık oldu batmana.reeve superman için neyse keaton dabatman için odur.filmin video kasedini yıllar önce bulup satın almıştım hala tekrar terar seyrediyorum.bu filmin anısı bende çoktur ilk gösterime girdiği yılları hatırlıyorumda hey gidi günler hey!
Joker benim en sevdiğim kötü karakter. Çok süper yaa. Eh, en iyi Batman filmi sanırım. Şimdilik tabii. Ama Burton un kendi anlatımına ulaşabilmek pek kolay olmaz.
kartalmurat bunlar senin yorumun. batman ordinaryusu olman kimseye hakaret etme, kimseyi küçük düşürücü yorumlar yapma hakkını vermez. Senin beğendiğini kimsenin beğenme mecburiyeti olmadığı gibi, senin beğenmediğinide kimsenin beğnme mecburiyeti yok, yorumlarımıza biraz daha dikkat.
evet en iyi batmanlar tim burtonun batmanlariydi.batmanın ailesini orijnalindeki gibijoker öldürüyordu.gotham cıty dediğiniz gibi çok değişik bir atmosfere sahipti lunapark atmosferine sahipti.en sevdiğim yanı batmanın kafası dönmüyodu.eski batmanlarin ikincisinin adı batman donuyordu ama batmanın kafası donmuyordu.kostümün kafasıyla gövdesini bir dikmişler sağına soluna bakmak için komple dönüyodu..........
ama neden savaşamadığını şimdi anlıyorum o kostümle sağa sola dönerken tüm enerjisini harcıyodu.koca film boyunca doğru düzgün yumruk sallamıyordu.komiser gordon var ama yanında en büyük yardımcısı.üçgen kaslı vücuduyla yardım ediyordu.harvey dent çok dramatik şekilde iki surat oldu.mahmekemeye asit sokmuşlar suratına attılar.sanki mahkeme değil yol geçen hanı. o kadar nefret ediyosan silah sok çek vur.
Film iyi,zamanına göre değerlendirilince iyi iş.Güzel de başladı ve sonlara kadar da öyle devam etti. Ama batman o teknoloji yüklü jetiyle jokeri vuramayıp, jokerin 1m namlulu tabancasıyla batmanin jetini düşürmesi çok saçmaydı. o sahne de gülün dikeni olsa gerek.
Kısaca beğenmedim. Tavsiye etmiyorum. Teknoloji çağında, teknolojiden uzak bir yapım. Kullandığı araba bile eskisinden daha berbat. Gerisini siz düşünün ... Saygılarımla.