Batman
4,3

flamen-tusering
flamen-tusering

3 Eylül 2009 tarihinde eklendi
aman yarebbi izlemeye doyamıyor insan. klasik başyapıt. son dönem çakma batman lerden uzak durun.
alba42
alba42

3 Temmuz 2009 tarihinde eklendi
Jack Nicholson ne oynamış ama yahu.Bırakın eleştiriler yapmayı,Nolan ile Burton ı kıyaslamayı.İki filminde yeri çok ayrı,kıyaslamak çok gereksiz.
sinema
1 ziyaretçi
24 Mayıs 2009 tarihinde eklendi
Merhaba flamen_tusering,

*Bu filmi yeni nesil batmanlarla kıyaslayan zihniyetin sinema bilgisinden şüphe ederim*. . .demişsin. Yazdığın kısa yazını bir daha baştan sona oku, olmadığı kağıda yaz öyle oku. O zaman sen de iki filmi zaten kıyasladığını anlarsın. Bir filmi yüceltirken diğer filmi yerin dibine soktuğunu iyice anlarsın. Ve sonra dersin ki; ''hmm, ya ben filmleri öyle bir kıyaslamışım ki bide filmi diğer batmanlerle kıyaslayanın zihniyetinden şüphe ederim demişim insanlara, resmen saçmalamışım'' dersin.

*Zamanın en iyi filmlerinden.*. . .demişsin. Evet, haklısın.

*Nolan'ın yaptığı sadece teknolojik üstünlüğü kullanmak o kadar.*. . .demişsin. Haklısın kardeş, Steven Spielberg teknolojiyi kullanıyor, David Fincher teknolojiyi kullanıyor, Peter Jackson teknolojiyi kullanıyor vs.vs. . .Böyle dediğine göre kafanda daha orijinal bir fikir olmalı sanırım. teknolojisiz bir çizgi roman filmi çekte 1 milyona yakın kişi sinemada izlesin filmini hadi bakalım!

*Asıl zor olan o dönemde böyle bir film çekebilmektir ey sinema cahilleri*. . .demişsin. İşte bu yüzden mi 1991 yılında (o zor dönemde) James Cameron tarafından yapılan ve çok çok başarılı olan Terminator2 filmine 10 üzerinden 2 puan verdin ?! Bunu bir düşün, işte o zaman kimin sinema züğürtü olduğu açık ve net belli olacaktır!
tamerr07
tamerr07

16 Mayıs 2009 tarihinde eklendi
1989 da yapılan bi filmle 2008 de yapılan bi filmi kıyaslamak biraz adaletsizlik olur bnce.Filme gelince bnce o kadar kötü diil.Jack Nicholson un oyunculuğuna söz yok tabi bnce açık ara en iyi joker.
birakin-gitsin55
birakin-gitsin55

5 Mart 2009 tarihinde eklendi
michaeL keaton we jack nichoLson ii oynamisLar fiLmde cizgiroman sewerLerin bekLentisini bosa cikartmayacaktir...
balthazar-2
balthazar-2

25 Şubat 2009 tarihinde eklendi
Bu filme olumsuz birşey yazmak istemiyorum.Ama Christopher Nolan Batman serisini yerlerde sürünmekten kurtarıp zirveye çıkarmuştır.Nolanın filmlerine basit diyen arkadaşlar var.Onlara sadece şunu demek istiyorum.WHY SO SERious
kuzularynsessizli-i
kuzularynsessizli-i

15 Şubat 2009 tarihinde eklendi
Serinin başlangıç filmi ve en iyi filmi diyebilirim...Jack Nicholson farkıyla güzel bir seyirlik...
harun3404
harun3404

17 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
yeni filmlerini yani

Begins ve Dark Knighti izlediğim için bu film hiç sarmadı beni , sıkıldım valla

ama tim burtona saygım oldugu için onun hatrına izleyeyim dedim

sonuçta sevdiğim yönetmenlerin tüm filmlerini izlemek istiyorum

eskiye göre güzel

şimdiki zamana göre kült
jamesbond-2
jamesbond-2

5 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
Bende filmi yeni izleme olanağı buldum ve hemen yorum yazmak istedim.Öncelikle kara şövalyeyide izlemiş biri olarak şunu söyleyebilirim en iyisi kara şövalyeydi ve heath ledgerin canlandırdığı joker de bence jack nicholsonın canlandırdığından daha iyiydi.Filme gelince yapım yılına göre değerlendirildiğinde herşey çok güzel gothamın gothik havasıda çok iyi ayarlanmış.Fakat Michael keaton batman rolünde biraz soğuktu,Christian bale en iyi batman diyebilirim.Tim burtonı böyle bir film yaptığı için oyuncuları da performanslarından dolayı tebrik ediyorum Kim basinger da ayrıca filmde çok güzeldi.İzlemeyenlere tavsiye olunur.9/10
loopus-3
loopus-3

1 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
evet en iyi batmanlar tim burtonun batmanlariydi.batmanın ailesini orijnalindeki gibijoker öldürüyordu.gotham cıty dediğiniz gibi çok değişik bir atmosfere sahipti lunapark atmosferine sahipti.en sevdiğim yanı batmanın kafası dönmüyodu.eski batmanlarin ikincisinin adı batman donuyordu ama batmanın kafası donmuyordu.kostümün kafasıyla gövdesini bir dikmişler sağına soluna bakmak için komple dönüyodu..........

ama neden savaşamadığını şimdi anlıyorum o kostümle sağa sola dönerken tüm enerjisini harcıyodu.koca film boyunca doğru düzgün yumruk sallamıyordu.komiser gordon var ama yanında en büyük yardımcısı.üçgen kaslı vücuduyla yardım ediyordu.harvey dent çok dramatik şekilde iki surat oldu.mahmekemeye asit sokmuşlar suratına attılar.sanki mahkeme değil yol geçen hanı. o kadar nefret ediyosan silah sok çek vur.
cansubabacan11
cansubabacan11

1 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
The Dark Knight ı ızledıkten sonra fılmı dun bır kez daha ızledım. Bence de dark knıght cıkana kadar jack nıcholson ın buyuk etkısıyle bu fılm serının en basarılı fılmıydı ama heath ledger lı joker -jack nıcholson la kıyaslamak ıstemezdım ama- yenı efekt ve duzenlemelerle daha ıyı bır fılm cıkarttıgını dusunuyorum. Bu fılm Tım burton tarafından cekılmıs olması da zaten cok buyuk bır artıydı tım burton un hayalgucu ve kendınden kattıklarıyla. Yenı fılmden bır buyuk farkı da studyo ortamında cekılmıs oldugundan daha orjınal bır gotham varmıs ama sımdı chicagoda cekılmıs tıpık bır amerıkan sehri havası hakim. Onun haricinde joker konusunda kadınlara duskunluk,parayı onemsememe ve kendını feda etme pahasına yıkım ve ölümleri izleme 2 filmdede eşit psikopatlık ve guzellikte. Kesınlıkle ızlenmelı derım.
Sikimic
Sikimic

27 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
The Dark Knight çıkana kadar en iyi batman filmiydi.
ercankaya007
ercankaya007

21 Haziran 2008 tarihinde eklendi
batman serisinin en güzel bölümüydü şehirin atmosferi çok sıradışıydı
beck31
beck31

4 Mart 2008 tarihinde eklendi
Çekilmiş en iyi Batman filmidir bence.Digerleride oldukca basarılı fakat bu filmi Tim Burton’ın cekmesinin ve harika oyunculuklar olmasının etkisi buyuk tabiki.Jack Nicholson unutulmayacak bir Joker karakterinde karsımıza cıkıyor.Defalarca izleyip sıkınılmayacak harika seruvenin sinema versiyonun kacırmayın.
abdulkadir-umac
abdulkadir-umac

24 Şubat 2008 tarihinde eklendi
En iyi batman filmi.nolanın batmanlarinden bile.Micheal keaton o soğuk yüz ifadesiyle cuk oturmuş bence karaktere.