Batman
4,3

Sertuğ T.
Sertuğ T.

21 Şubat 2017 tarihinde eklendi
" Hiç Solgun Ay Işığında Şeytanla Dans Ettin Mi ?" Batman (1989) çok geçiktirdiğim bir yapımdı. Yaklaşık 2 yıl önce DVD sini satın aldığım ve rafımda tozlaşan kutusunu çıkarıp sonunda izleyebildim. Diyeceğim şu ki bu film beni etkiledi. Karşımızda sinematik evrende gördüğümüz 3 Jokerden ( Suicide Squadıkini aslında saymam gerekti ) Daha farklı bir kimyaya sahip Joker var. Bu Jokerimiz zeki ve her yaktığı çanı yaptığı kaosu ölümü sanat olarak tanımlıyor. Heath Ledgeri Jokeri ise kaosun elçisiydi .Amacı Gothamı Kaosa boğmaktı çünkü kaosla beslenen biriydi. Suicide Squadakide basit bir gangsterdi. hatta o bir Joker bile değildi . Tim Burtonun uyarlamalarının nasıl bir kimyaya sahip olduğunu biliyordum. Tim Burton bir hikayedeki Hikayede hep var olan önemli karakterleri alır. Uyarlandığı hikayedeki önemli detayları alır ve kendisi bir argüman yaratırdı.Yani bu filmi o beklentiyle izleyince daha bir sevdim. Evet biraz eski bir film o yüzden bu filme gelecekten baktığımızda komik duran absürt sahneler var ama yılına göre çok iyi şeyler başarmış bir film. Tim Burtonun yarattığı yeni ve iyi bir argümansa. Jokerin bir kimliği olması normal çizgi romanlarda jokerin gerçek adını bilmesiniz. Ve geçmişinden de sadece Killing Joke gibi çizgi romanlarda birkaç ufak detay öğrenirsiniz. Burda ise onun bir kimliği var Jack Naiper adında bir suçlu. Ayrıca kendisi Bruce Waynenin ailesinin katili. Buda normalde çizgi romanlarda , animasyon filmlerinde sır perdesi gibi saklanan bir konu ama işte Tim Burton değişik bir argüman üretmiş. Joker bu filmde Batmanden bile ön plana sokulmuş ama bu kadar güzel bir Joker üretmelerinin sebebi bu olsa gerek.Tabi her batman oyunlarında , animasyon filmlerinde karakterimizin orjini anlatılırken orjinin sonunda batman ilk başta tehlikeli bir katil olarak gösterilir polisler ona saldırır en son bir kötüyü temizler ve bir prejektör verir . Bu zaten klişe haline gelmiş bir şey. Vicki Vale batman oyunlarında normal bir haber spikeriyken arada bir görünürdü . Burda Bruce Waynein sevgilisi olarak karşımıza çıkıyor. Kim Basingerin güzelliğiyle karakterin kimyası inanılmaz. Harvey Dent çok iyi olmamış ama Star Warstan Lando olarak tanıdığımız Bill Dee Williams oynadığı için ısınıyorsunuz ona. Bu hikayede Bruce Wayne öle zengin biri değil babası belediye başkanı değil ve Wayne Şirketi yok. O yüzden playboy tipli bir batman görmüyoruz. Bruce Wayne çok olmamış. Ve Batmanin zırhı ve Batmobile olmuş. Batcavede öle . Filmin Sonunda Jokerin Ölmesi değişik bir son olmuş ama hep hayal ettiğim bir alternatif sondu. Kısacası Batman 1989 harika bir film. Şuana kadar izlediğim en iyi Batman filmi desem yanlış olmaz ( Dark Knightı Kötülemiyorum kesinlikle onuda çok sevmiştim. ) . Yılına göre harika bir yapım . 9
jamesbond-2
jamesbond-2

5 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
Bende filmi yeni izleme olanağı buldum ve hemen yorum yazmak istedim.Öncelikle kara şövalyeyide izlemiş biri olarak şunu söyleyebilirim en iyisi kara şövalyeydi ve heath ledgerin canlandırdığı joker de bence jack nicholsonın canlandırdığından daha iyiydi.Filme gelince yapım yılına göre değerlendirildiğinde herşey çok güzel gothamın gothik havasıda çok iyi ayarlanmış.Fakat Michael keaton batman rolünde biraz soğuktu,Christian bale en iyi batman diyebilirim.Tim burtonı böyle bir film yaptığı için oyuncuları da performanslarından dolayı tebrik ediyorum Kim basinger da ayrıca filmde çok güzeldi.İzlemeyenlere tavsiye olunur.9/10
ozzy-badd
ozzy-badd

17 Mart 2010 tarihinde eklendi
jack nicholson un muhteşem perfomansı için bile izlenebilir... gotik ve karanlık bir havası var...tim burton yine çok iyi bir iş çıkartmış... kadrosuda kendini izlettiriyor...bence izlenmeli...10/9
kuzularynsessizli-i
kuzularynsessizli-i

15 Şubat 2009 tarihinde eklendi
Serinin başlangıç filmi ve en iyi filmi diyebilirim...Jack Nicholson farkıyla güzel bir seyirlik...
Sikimic
Sikimic

27 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
The Dark Knight çıkana kadar en iyi batman filmiydi.
beck31
beck31

4 Mart 2008 tarihinde eklendi
Çekilmiş en iyi Batman filmidir bence.Digerleride oldukca basarılı fakat bu filmi Tim Burton’ın cekmesinin ve harika oyunculuklar olmasının etkisi buyuk tabiki.Jack Nicholson unutulmayacak bir Joker karakterinde karsımıza cıkıyor.Defalarca izleyip sıkınılmayacak harika seruvenin sinema versiyonun kacırmayın.
JeanClaudeVanDamme
JeanClaudeVanDamme

19 Haziran 2007 tarihinde eklendi
Bundan on yıl önce izlediğim zaman çok etkilendiğim filmlerdendi.Şimdi izleyince o etkileyicilikten uzak kalıyor.Zaten en iyi Batman uyarlamalarında gönlümdekini yerini ’’Batman Begins’’e bırakmıştı.Ama yine de başarılı.
teomansonmez
teomansonmez

21 Temmuz 2006 tarihinde eklendi
Tek kelimeyle mükemmel.Uzun zamandır bir türlü bu ayarda yapılamamış bir Batman filmi.
ozanhamdi
ozanhamdi

3 Mayıs 2004 tarihinde eklendi
Tim Burton'un değerinin daha iyi anlaşıldığı (ondan sonraki çevrimler tam bir fiyaskoydu), oyunculukları ve atmosferi ile ön plana çıkan, çok başarılı bir fantastik film. Özellikle Jack Nicholson unutulmaz...
sinema
1 ziyaretçi
24 Mayıs 2009 tarihinde eklendi
Merhaba flamen_tusering,

*Bu filmi yeni nesil batmanlarla kıyaslayan zihniyetin sinema bilgisinden şüphe ederim*. . .demişsin. Yazdığın kısa yazını bir daha baştan sona oku, olmadığı kağıda yaz öyle oku. O zaman sen de iki filmi zaten kıyasladığını anlarsın. Bir filmi yüceltirken diğer filmi yerin dibine soktuğunu iyice anlarsın. Ve sonra dersin ki; ''hmm, ya ben filmleri öyle bir kıyaslamışım ki bide filmi diğer batmanlerle kıyaslayanın zihniyetinden şüphe ederim demişim insanlara, resmen saçmalamışım'' dersin.

*Zamanın en iyi filmlerinden.*. . .demişsin. Evet, haklısın.

*Nolan'ın yaptığı sadece teknolojik üstünlüğü kullanmak o kadar.*. . .demişsin. Haklısın kardeş, Steven Spielberg teknolojiyi kullanıyor, David Fincher teknolojiyi kullanıyor, Peter Jackson teknolojiyi kullanıyor vs.vs. . .Böyle dediğine göre kafanda daha orijinal bir fikir olmalı sanırım. teknolojisiz bir çizgi roman filmi çekte 1 milyona yakın kişi sinemada izlesin filmini hadi bakalım!

*Asıl zor olan o dönemde böyle bir film çekebilmektir ey sinema cahilleri*. . .demişsin. İşte bu yüzden mi 1991 yılında (o zor dönemde) James Cameron tarafından yapılan ve çok çok başarılı olan Terminator2 filmine 10 üzerinden 2 puan verdin ?! Bunu bir düşün, işte o zaman kimin sinema züğürtü olduğu açık ve net belli olacaktır!
alba42
alba42

3 Temmuz 2009 tarihinde eklendi
Jack Nicholson ne oynamış ama yahu.Bırakın eleştiriler yapmayı,Nolan ile Burton ı kıyaslamayı.İki filminde yeri çok ayrı,kıyaslamak çok gereksiz.
sasili
sasili

1 Şubat 2010 tarihinde eklendi
küçükke izleyiyipte pek anlamadığım filmdi. tekrar izledim ve gerçekten harika olduğunu gordüm. ozellikle jack nicholson joker roluyle devleşmiş resmen. heath ledgerin kara şovalyedeki oyunucluğu kadar iyi bir performans sergilemiş resmen.
10/8
tmnt92
tmnt92

1 Şubat 2008 tarihinde eklendi
Tim Burton,muhteşem filmleriyle tanınan,hayranı olduğum bir kara-komedi ustası.Joker,bir çizgiromanın kötü adamını sevmeme sebep olan karakter.Jack Nicholson ise mükemmel bir oyuncu.Evet,asitle resimlere şekil veren,psikopat gülüşlü cani Joker Heath Ledger tarafından da başarılı bir şekilde canlandırılsa da,Nicholson o psikopatın ruhunu daha iyi yansıtmayı biliyor filme.Ve 8 filmlik serinin en iyi filmi(The Dark Knight’ı göreceğiz)oluveriyor.Gönlümde ayrı bir yeri olan film,çocuktuk o zamanlar.Aah ah:)
yasoergin
yasoergin

1 Kasım 2006 tarihinde eklendi
Tim Burton gercekten fantastik bı Gotham yaratmıs.Begins'i saymassak seriniin en iyi filmi
Aslıhan Gayyurhan
Aslıhan Gayyurhan