Anlaşılıyor ki alta müziği yerleştirip fly cam'lerle dağların üzerinden çekim yapıp 3-5 atlıyla tarihi film yapılmıyormuş.Ne konunun işlenişi,ne gerçekliği, ne atmosferi izleyicinin ilgisini çekebiliyor.Oyuncular görsel olarak da etkili değiller.Savaş filmi olmasına rağmen iyi savaş sahneleri yok.Ufak bi ayrıntı olarak ise 1 damla kana bile rastlamayacaksınız film boyunca.Oldukça kötü,becerilememiş bir film !
ya filmin en kötü yani kahramanda karizma yok..yani onunla özdeslesmiyorsunuz...ama siteden birinin yazdigi gibi saxonlarin lideri cok daha karizmatik...adam asmis olayi...
ne irlandası kardeşim irlanda filmi değil orda çekilmiş USA bıktım bu arthur dan ne çok filmi yapılıyor yapacaklarsa ... Ottoman Empire diye güzel şahane bir film yapsınlar bu arada Keira var o yüzden izleyeceğiz artık ne yapalım
Fazla bir şey beklemeden izlediğim, bu yüzden de hayal kırıklığına uğramadığım bir film. bundan anladığınız gibi pek de önemli bir film sayılmaz Kral Arthur. hem anlattığı şey hem önümüze sunduğu eğlencelik bakımından geçerli.Keira N.’nin filme bir türlü girmek bilmeyişi canımı en çok sıkan durumlardan biriydi. belki filmin yarısında yok kendileri. bir de uydurulamamış, sonradan süs olsun diye eklenmiş bolca da gereksiz efektle soslanmış sönük aksiyon sahneleri filmin tatmin ediciliğine katkıda bulunamıyor. filmin bi güzel yanı varsa o da ortamın atmosferi, yağan kar, yeşillikler... yani hoş sayılabilecek görsel yanı var diyebiliriz, o da belki.Pek sıkıcı olmayan, fazla bişey de vaat etmeyen, epik filmler arasında yakın zaman da unutulup gidilecek bir film Kral Arthur.(5)
Yönetmen Fuqua (kendisi bir Afro- amerikalı), 'Training Day' ve 'Tears of the Sun'ın ardından kendisinden hiç beklenmeyecek bir türe el atmış ve Kral Arthur ve şövalyelerinin hikayesini hayata geçirmiş. Aslında film derdini bir an önce anlatmak için hikayeye çok hızlı bir giriş yapıyor ve seyircisine yeterli bilgi veremiyor. Ardından da savaş sahnelerinden müziğine kadar (zaten müzikler aynı isimden, Hanz Zimmer'den çıkma) fazlasıyla 'Gladiator'ü anımsatan bir şekilde hikayesini anlatıyor. Özellikle son yıllarda kalabalık ve görkemli savaş sahneleriyle o kadar çok birbiriyle yarışan film çekildi ki artık bu konuda filmler çok sıkıcı olmaya başladı. Türe ilgi duyanların ilgisini çekecek bir çalışma ancak oldukça mütavazi, görkemden uzak. Bana kalırsa izlendikten sonra kısa zamanda unutulacağı kesin...(5/10)
sahneler güzeldi fakat aman aman iyi bir film değildi karakterler güzeldi. filmdeki Guinevere karakterini canlandıran Keira Knightley filmde hiç dublör kullanmamış...
filmi hiç ama hiç begenmedim.senaryo tarihi filmlerin bilinen çekiciliğinden uzaktı.olay örgüsü cok zayıf neredeyse hiçbirsey olmuyor filmde.anlatmak istenilen şeyler de açık değil. tamamen hayalkırıklığı.tarihi filmlerin tekrar rağbet gördüğü bir dönemde ticari kazanç için yapılmış bir yapım.4/10
özgürlük kavramının bu kadar boşa anlatıldığı bi film görmedim özgürlük görmek isteyenler ve özgürlüğün ne denli önemli olduğunu ve kutsal bir kelime olduğunu anlamak için cesur yürek filmini tavsiye ediyorum
Afişine kocaman yazmışlar king arthur diye ama arthurun varlığı afişteki kadar.truva kadar iyi değildi..Umarım büyük iskender oscar'da ödül alacak kadar iyidir.Ayrıca mekanda çoğu kişinin dediği gibi sisli bir ortam yaratılmış bu nedenle filmden soğudum, tek orjinalliyi buzun üstünde yapılan savaşlar ve sizin bu savaşları buzun altından görmeniz.
fragmanından alaşıldığı gibi muhteşem bir tarihi film geliyor.Fakat örümcek adam 2 ile aynı dönemdegösterime girmesi gişede gölgede kalmasına neden olabilr.Kral Arthur'u oynayan clive owen'a dikkat edin.Çok karizmatik,yakışıklı ve yetenekli bir aktör.İlerde çok ünlü bir oyuncu olacak.Karayiplerde aşık olduğumuz Keira yine muhteşem.Kaçırmayın.