akturkan
19 Ocak 2006 tarihinde eklendi
John McCLane dur durak bilmeyen macerasına devam ederken bakalım karşısında kötü adamlardan başka bide yaşlılık gibi doğal bir sorun var bakalım 4 te bu konuyada değinilip bu güzergahta senaryo nasıl olacak. İlk 3 film beni tatmin etmesinden bu filmde beklentilerim bayağı yüksek. İnşallah diğer büyük beklentilerimin sonunda uğradım hezimete burada da uğramam. Ayrıca malum Bruce yaşlanıyor ve yeri dolduralamayan bir aktör.Artık son demlerinde ondan kaliteli filmler de beklememiz doğal
Zor Ölüm 4.0 iddia ediyorum izlediğim Zor Ölüm filmlerinden en iyisi ve en mükemmelli. Bir kişi Zor Ölüm 4.0 bir devam olduğunu bilmese herhalde ilk defa çevrilmiş yeni bir film olarak düşünebilir. Burada tabii Bruce Willis'in bilindik ancak çok daha başarılı oyunculuğu, Justin Long'un Willis'e çok iyi rol arkadaşlığı yapması ve Len Wiseman'ın mükemmel yakın yönetmenliği var. Gerilim ve Aksiyonun hat safhada olduğu bir an bile yerinde duramayacağınız film. Bu tarz filmlerde olan zaman abartılı aksiyon sahneleri ve mantık hataları bu filmde de yok değil, ancak artık bu tarz filmlerde buna sanırım alışmak gerekiyor. Bu filmde tek sıkıntı yine bilinen Hollywood şovenizm altında ABD milliyetçiliği, bu Hollywood bu saçmalıktan kurtulmayacak sanırım. Hele senaryo gereği kötü tarafın ABD içinden olup ta, bunu Araplardan ve/veya başka düşmanlardan mubah göstermesi insanı cidden çileden çıkartıyor. Film aslında bir yerde 9/11'e gönderme yapıyor komplo teorileri ile (bende 9/11'in içerden tasarladığına artık inanıyorum, derin devlet gibi). Ancak bu, yukarıdaki düşüncelerimi değiştirmez. Her şeye rağmen bu filmi asla kaçırmayın derim.
Şöle diyeyim hani aksiyon adına birkaç şey izleyeyim dedim ekrana kitlendim.Çok fazla aksiyon film taraftarı değilim ama adam yapıyor işte. Daimi bir aksiyon Bruce’nin her zamanki karizması... Zor ölüm 5’i şimdiden merak ediyorum. Ha ayrıca ekranlarda bu tarza filmlerdeki hiç olmamışlığı kapatan bir yapım.
Bütün köklü bruce hayranları eminimki bu filme kilitledi kendilerini, ebnde öyle ama bruceun gidişat hiç hoşuma gitmiyor, eğer bu filmde bir facia olursa bu bence büyük oranda artık o ihtişamlı bruceun sonu olur, işim gcüm olmaması için umut etmek......
ya şu filme britney i justin i falan sokmasınlar rezil edecekler bütün filmi yüzde yüz bruce willis diyorum bu film için ama yanına son filmde samuel l. jackson ı koydukları gibi güçlü bir oyuncuyu koysalar pek fena olmaz ya da karizmatik bir kötü adam
bu fılmın 100 tane devamı cekılse ızlerım.cok ıyı seyırlık fılmler yapıyorlra.bruce bıraz yaslandı ama olsun sılvester 59 yasinda rocky cekebılıyorsa..
aslında hiç aklımda yokken girdiğim (tam anlamıyla kazayla oldu başka filme bilet alıp yanlış salona girdikte)ama iyiki de yanlış olmuş dediğim, kaçırılmaması gereken süper film.
absürd komedi tarzında yerli yapımlarla yarışır.. mantık hataları ve hayatımda görebileceğim en saçma aksiyon sahneleriyle dolu bir film.. bruce willisin tripli yapısıda film boyunca sürmesi filmi daha katlanılmaz yaptı..
şu ana kadar izlediğim en iyi aksiyon filmi desem hiç te abartmamış olurum Çünkü film 5. dakikasında başlıyor ve hiç dinmeyen temposuyla finaline kadar soluğunuzu kesiyor inanılmaz görüntüler ve yaşattığı paranoya ile sizi diken üstünde oturtuyor....Bruce willis’in dört dörtlük performansı için söyleyebileceğim şey gidin ve bu filmi kesinlikle sinemada izleyin demek olurdu..Beyazperdenin o ihtişamı kendini sayılı filmde gösterir.İşte zor ölüm 4.0 bunun için kaçırılmayacak bir fırsat.Devam filmi olmasına rağmen live free or die hard kendinden önceki filmleride hiç mi hiç aratmayarak tadına doyulmaz bir seyirlik sunuyor ve Gününüzü inanılmaz derecede iyi ve keyifli geçirtiyor...
Aksiyon + ince bir zeka ürünü olan serinin devamı da öyle olmalı, mirasına sahip çıkmalı! Özellikle 3. film devam filmlerinden beklemediğim kadar iyiydi. Samuel L. Jackson ve Jeremy Irons çok başarılıydı. Yeni kadro da öncekileri aratmamalı. Tabi Willis de belli bir yaşa gelmeden film çekilse iyi olur, yoksa Arnold gibi bira komik duruma düşebilir.
benim çok hoşuma gitti doğrusu tamam bazı abartılı yerler var ama genede çok eğlenceli ve zevkli zamanın nasıl geçtğini anlamıyorsunuz.zaten zor olum serısının butun fılımlerı cok guzeldı bu fılımde dıgerlerının altında kalmamıs