dearmurat
18 Eylül 2008 tarihinde eklendi
Batman Filmlerine karşı ön yargılıydım ama bu filmi izledikten sonra tamamen yanıldığımı anladım tam anlamıyla süper olmuş bu güne kadar boşuna beklemişim
sinemada izledim ve ardından dayanamayıp dvdsini aldım,evde de yaklaşık 3kez izledim çünkü tadına doyum olmayan muhteşem bir film olmuş bence.. spiderman,superman gibi karakterlerde doğaüstü güçler ele alınıyor,daha gerçeklikten uzak,ama batman de öyle değil..adam uzak doğu sporlarını öğrenip teknolojiyi kullanarak batman oluyor,ve bence bu batman için bir artı,bu onu çocuk filmi olmaktan çıkarıyor.. ayrıca efektler de muhteşemdi,insanı izlerken alıp biyerlere götürebiliyor.. 2.sini sabırsızlıkla bekliyorum..
Birçok insan 3. ve 4. filmlerin facia olduğunda zaten hemfikirdi. Batman ve Batman Returns de gayet iyi filmlerdi. Burton’ın fantasya kurma becerisi gerçekten yüksek. Fakat -her ne kadar- 1. ve 2. bölümleri sevsem de, o filmlerdeki Batman’in Tim Burton tarafından fazla kişiselleştirildiğini düşünüyorum. Yani görmüş olduğumuz tam anlamıyla bir Batman değil onun Tim Burton’ın zihnindeki izdüşümüydü. Bu gayet tabii ama söz konusu, kişilik özellikleri süper özelliklerinin bir parçası olan Batman olunca bence iş değişir. En son çekilen Batman Begins’teyse Batman’in kim olduğunu ve neden olduğu şeye dönüştüğünü sürükleyici bir hikaye içinde görebiliyoruz. Filmin; yönetmeninin saf anlatımı, iyi oyuncuları, görüntü yönetmeninin oluşturduğu ambiansı vs. gibi birçok artısı var. Tek rahatsız olduğum nokta arada birkaç tipik Hollywood esprisi olmasıydı. Yine de çok sevdiğim ve serinin en iyisi olduğunu düşündüğüm bir film. Hele Batman’in 'Backup' dediği yerde resmen duygulandım. 9/10.
Bu filmin derinliğini ve içinde barındırdığı felsefeyi anlayamayanlara şaşıyorum..Nolan bu film ile birlikte Batmani yalnız bir aksiyon karakteri filmi de sığ bir görsel efekt şöleni olmaktan çıkarmayı başarmıştır.The Dark Knight bunun üzerine kurulmuş ve imdbde 12.sıraya yerleşmiştir.Oyuncu seçimi mükemmeldir.Ninja eğitimi sahnesi unutulmayacak sahneler arasına girmiştir.Nolanın herhangi bir filmine bile 6 vermek haksızlıktır ki bu film 9u rahat rahat hak ediyor bence.Yalnızca birkaç dakika gözüken Dr.Wayne karakterine bile büyük bir misyon ve ruh kazandırmayı başarmış bir adamdan söz ediyoruz..Filmi bir kez daha bu gözle izlemenizi öneririm.
tek kelimeyle harika!gitmeyenler bu filmi kacırmasın.batman'in ilk iki filminden daha kaliteli bir film bekliyordum ve öyle oldu.son filmlerindeki kuru gürültüden ziyede cok zekice hazırlanmıs batmanin karanlık ve korkutucu temalarıda işlenmiş.ayrıca bazı versiyonlarında batman çizik bile almadan film bitiyordu.burada basına gelmedik kalmıyor.filmin tanıtımı daha iyi yapılmalı bence
DC'ye karşı tüm ön yargıma rağmen izlediğim en iyi film serisi diyebilirim. Olağanüstü absürt şeyler yok denecek kadar az ve bu tüm filmi mükemmelleştirmiş. İzlemeye kesinlikle değer.
tim burton'un batman serisini izlemedim bu yüzden onu hariç tutuyorum; ama diğer batman serilerine göre en gerçekçi ve mantıklı batman filmini "batman begins" ile christopher nolan çekmiş.olaylar havada kalmıyor hepsinin bir açıklaması var bu yüzden "superman" ve "spiderman" fimlerinden bu yönüyle ayrılıyor. umarım "the dark knight" filminde de nolan bize güzel bir film izlettirir -ki fragmanı güzel olacağını işaret ediyor.
Christopher Nolan çok başarılı bir işe imza atmış . Serinin Son filmi olan kara şövalye yükseliyor'dan iyi olduğunu söylemek mümkün ancak serinin devam filmi Kara Şövalyeye vereceğim 5 puandan ötürü ayrı değerde olmadıkları için 4 diyorum.
Batman Begins, Batman karakterini sadece “pelerinli bir kahraman” olarak değil, bir insanın travmaları, korkuları ve seçimleri üzerinden yeniden inşa eden çok güçlü bir başlangıç filmi. Açıkçası bu filmi izlerken en çok hoşuma giden şey, doğrudan aksiyona boğulmak yerine Bruce Wayne’in neden Batman olduğuna odaklanmasıydı. Ailesini kaybetmenin yarattığı suçluluk, öfke ve korku duyguları filmin merkezinde yer alıyor ve bu da karakteri çok daha gerçek ve anlaşılır kılıyor.
Bruce Wayne’in çocukluğundan başlayıp Batman’e dönüşme sürecini adım adım izlemek filmi özel kılan en önemli unsurlardan biri. Eğitim süreci, Ra’s al Ghul ve League of Shadows ile olan ilişkisi, adalet ile intikam arasındaki çizgiyi sürekli sorgulaması hikâyeye ciddi bir derinlik katıyor. Christopher Nolan, süper kahraman filmlerinde pek alışık olmadığımız felsefi ve ahlaki soruları ön plana çıkararak Batman’i karanlık ama mantıklı bir noktaya oturtuyor. Christian Bale’in Bruce Wayne performansı da bu iç çatışmayı çok iyi yansıtıyor.
Gotham şehri, filmde adeta yaşayan bir karakter gibi. Karanlık, yozlaşmış ve umutsuz atmosfer, Batman’in ortaya çıkışını fazlasıyla anlamlı kılıyor. Yan karakterler de oldukça güçlü yazılmış: Alfred’in baba figürü olarak duruşu, Jim Gordon’un dürüstlüğü ve Scarecrow’un rahatsız edici varlığı filme ciddi katkı sağlıyor. Özellikle korku temasının hem psikolojik hem de görsel olarak kullanılması, filmin tonunu diğer süper kahraman filmlerinden net şekilde ayırıyor.