Batman Başlıyor
4,4

l-i-l-a-H
l-i-l-a-H

13 Kasım 2010 tarihinde eklendi
Nolan dan, yenilenmiş bir Yarasa Adam...
rudeonerudeone
rudeonerudeone

25 Temmuz 2010 tarihinde eklendi
çok da uzun sayılamayacak bir aradan sonra batman fenomenini bir de christopher nolan tarzı izliyoruz.olaylara en başından başlıyor o da,dark knight için zemin hazırlama amaçlı bir film belki de.zira nolanın joker karakteriyle nasıl bir ilişkisi olduğu ve tüm becerisini asıl onda göstermek istediği aşikar.batman beginse dönersek kesinlikle kaliteli bir başlangıç.çok sağlam oyuncular barındırıyor.aksiyon macera hepsi tamam,fakat burada nolanın batman janrına kattığı yeni bir kavramın da temellerini görebiliyoruz.bu kavram 'suç'.hatta bir iki tane daha ekleyeceksek 'adalet','intikam'.yani özellikle nolanın batmanlerine salt aksiyon ya da çizgi roman uyarlaması olarak bakmak usta yönetmenin bariz biçimde hakkını yemiş olmak olur.dark knight da dahil bu iki filminde de keskin senaryolar üzerinden az önce saydığım kavramları sorguluyor,hem de farklı açılardan;kahraman,savcı,polis gibi.hepsinin de neredeyse ayrı ayrı adalet anlayışları var ilk başta.ve tabii diğer filmde jokerin bambaşka bakışını da eklememiz lazım.kısacası bu yönetmenin karakterlere belli kalıplar içinde bakmadığını,hepsini ayrı ayrı önemsediğini ve değerlendirdiğini gösteriyor bizlere.örneğin rachel şimdiye dek izlediğimiz sayısız çizgi roman uyarlaması veya aksiyonda gördüğümüz üzere sadece kahramanın sonlara doğru kurtardığı ve finalde de mutlu sona kavuşan sıradan ve derinliksiz bir hanımefendi olabilirdi.fakat çok gözümüze sokmasa da nolan onun üzerine de birşeyler yüklüyor,bir anlam katıyor.sığ değil yani tek bir karakter bile.toparlamak gerekirse batman ve bruce waynei iki ayrı yaşam olarak bize gösterebilen,toplumsal söylemleri olan,sadece aksiyon ile doldurulmamış bir film karşımızdaki.önümüzdeki yıllarda devamlarının geleceği ihtimaliyle 2000lerin nolan batmanine başlamak lazım.benim bu yeni seriyi duyduğum an zihnimde beliren olgu ise 'derinlik'.
jamesbond-2
jamesbond-2

25 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
Adından da anlaşılacağı gibi Batmanın nasıl Batman olduğunu anlatıyor film ve bunu anlatırken de bizi her açından büyülemeyide ihmal etmiyor.Christian Bale Bruce Wayne/Batman karakterine çok yakışıp harika bir oyunculuk sergileyerek bu rolü devam filminde de oynayacağının sinyallerini bize veriyor.Her açıdan karşımızda son iki filmin aksine eli ayağı düzgün özenle çekilmiş müthiş bir film var.Bizede yalnızca izlemek düşüyor.9/10
Mert H
Mert H

20 Ocak 2026 tarihinde eklendi
Batman Begins, Batman karakterini sadece “pelerinli bir kahraman” olarak değil, bir insanın travmaları, korkuları ve seçimleri üzerinden yeniden inşa eden çok güçlü bir başlangıç filmi. Açıkçası bu filmi izlerken en çok hoşuma giden şey, doğrudan aksiyona boğulmak yerine Bruce Wayne’in neden Batman olduğuna odaklanmasıydı. Ailesini kaybetmenin yarattığı suçluluk, öfke ve korku duyguları filmin merkezinde yer alıyor ve bu da karakteri çok daha gerçek ve anlaşılır kılıyor.

Bruce Wayne’in çocukluğundan başlayıp Batman’e dönüşme sürecini adım adım izlemek filmi özel kılan en önemli unsurlardan biri. Eğitim süreci, Ra’s al Ghul ve League of Shadows ile olan ilişkisi, adalet ile intikam arasındaki çizgiyi sürekli sorgulaması hikâyeye ciddi bir derinlik katıyor. Christopher Nolan, süper kahraman filmlerinde pek alışık olmadığımız felsefi ve ahlaki soruları ön plana çıkararak Batman’i karanlık ama mantıklı bir noktaya oturtuyor. Christian Bale’in Bruce Wayne performansı da bu iç çatışmayı çok iyi yansıtıyor.

Gotham şehri, filmde adeta yaşayan bir karakter gibi. Karanlık, yozlaşmış ve umutsuz atmosfer, Batman’in ortaya çıkışını fazlasıyla anlamlı kılıyor. Yan karakterler de oldukça güçlü yazılmış: Alfred’in baba figürü olarak duruşu, Jim Gordon’un dürüstlüğü ve Scarecrow’un rahatsız edici varlığı filme ciddi katkı sağlıyor. Özellikle korku temasının hem psikolojik hem de görsel olarak kullanılması, filmin tonunu diğer süper kahraman filmlerinden net şekilde ayırıyor.
Engin Yüksel
Engin Yüksel

7 Mayıs 2012 tarihinde eklendi
diğer serilerine göre fantastik kısmı azaltılmış gerçekçi bir temele oturtulmuş 4/5
JeanClaudeVanDamme
JeanClaudeVanDamme

6 Temmuz 2011 tarihinde eklendi
Schumacher’in alabildiğine kötü filmlerinden sonra ’’Batman Begins’’ bize ’’oh’’ dedirtiyor.Nolan ne yapmak istediğini çok iyi bilen,filmine hâkim bir yönetmen.Üstüne bir de Bale’in performansı,iyi yazılmış diyaloglar ve etkileyici atmosfer eklenince,karşımıza iyi değil,çok iyi bir uyarlama çıkıyor.
odinhan
odinhan

9 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
Efsane yapıma yakışmayan basit bir film olmuş :(10/6
Chev
Chev

21 Nisan 2009 tarihinde eklendi
Batman..Favori marvel karakterim..Birde Christian Bale oynuyorsa tadından yenmez tabikide..Güzel serimizin,güzel başlangıcı..
Demirtas
Demirtas

16 Mart 2008 tarihinde eklendi
Hiçbir zaman Batman filmlerinin bir meraklısı ve takipçisi olmadım. Açıkçası çizgi roman kökenli filmlerin içinde Örümcek Adam ve Süpermen benim için hep önde gelmiştir. Ancak çok geç seyrettiğim için büyük bir pişmanlık duyduğum Btman Begins benim bütün düşüncelerimi değiştirdi. Bir sonraki Batman filmini şimdiden sabırsızlıkla bekliyorum. Filmi geç izlemş olmamın tek güzel yanı çok beklemeyecek olmam. Eğer vizyona girdiği dönmde izlemiş olaydım çok beklemiş olacaktım. Batman Begins çok başarılı bir film. Christian Bale’i Prestige filminde tanımıştım. Daha sonra 3:1o Yuma’da izledim. Bu filmdede izledikten sonra favori aktörlerimden biri oldu. Gerek kadrosuyla, gerek yönetimiyle harika bir film. Yönetmen Nolan’da Pestige’den sonra bu filmiylede beni çok etkiledi. Bu filmi mutlaka izleyin.
ozzy-badd
ozzy-badd

8 Şubat 2010 tarihinde eklendi
yeni serinin başlangıç filmi ve nolan bu seiye acaip bir gerçekçilik katmış gerçekten herş eyin bir cevabı var...kara şovalye ve tim burton un yönettiği ilk filmden sonra batman serilerinde 3. sırsdadır bence...izlenmeli ve nolan ın kattığı gerçekçiliğe tanık olnunmalı bence..
Burakrises
Burakrises

26 Eylül 2010 tarihinde eklendi
gerçektende başarılı bir film 10/10
emreavcar
emreavcar

18 Haziran 2005 tarihinde eklendi
...'Memento" ile hafizalarimiza kazinan Christopher Nolan, 1997 tarihli tam anlamiyla bir felaket olan "Batman & Robin"in ardindan efsaneyi basa donduruyor ve Bruce Wayne'in cocuklugundan itibaren korkulariyla yuzlesmesi ve Batman efsanesinin dogusunu karsimiza getiriyor. Tim Burton imzali ilk iki film ile Joel Schumacher yonetiminde cekilen son iki filmi bir tarafa ayirdigimizda Nolan'in filmi, uslup ve gorsellik acisindan Burton'in filmlerine cok daha yakin duruyor. Kararanlik atmosferi ve gorsel yapisiyla etkileyici bir iscilik ortaya cikmis. Kucuk yasta babasi ve annesini kaybeden Bruce'un, ergenlik cagina gelmesiyle birlikte Gotham'i terkedisi ve uzakdogu'da aldigi egitimlere yoneldigini goruyoruz. Bu kisimlarda oldukca etkileyici bir akis yakaliyor film. Bruce'un egitimi ile kucuk yasta en buyuk korkusuyla yuzlesmesi, ailesini kaybedisi birbiri icerisine cok iyi yedirilerek seyirciye sunuluyor. Ancak ikinci yarida isler bir anda tersyuz oluyor. Film hiz kazandikca Nolan, Burton'in aksine aksiyon ve dovus sahnelerinde cuvalliyor ve film seyircisine keyif vermek yerine ne oldugunu anlayamadigimiz o hizli kurgusuyla bir yerde yorucu olmaya basliyor. Filmin en buyuk dezavantaji ise "gercek" anlamda bir kotu adama sahip olamamis olmasi... "Kotu" kontenjanini olusturan Falcone ve Dr. Crane zayif birer rakip olarak goz doldururken, Gotham'i tehdit eden unsur ve bu kotu karakterler, birer aksiyon filminde gorebilecegimiz cinsten kliseler olarak karsimiza cikiyorlar. Christian Bale Wayne/Batman rolune oturmus, Freeman, Oldman (artik yaslandi, kabul etmek lazim), Caine ve Neeson filme damgasini vuran isimler. Ancak Ken 'Katsumoto' Watanabe arada kaynamis, Katie Holmes da rol icin biraz fazla "ufak kiz' goruntusunde kalmis. Bu arada filmin gerek Wayne Malikanesi olsun gerekse oyuncu kadrosundaki isimlerle (Oldman, Wilkinson, Bale ve Neeson Ingiliz, Murphy Irlanda kokenli oyuncular) fazlasiyla Ingiliz havasi tasidigini goruyoruz. Sonucta ikinci bir filme acik kapi birakan, Nolan'in kendine has yorumu ile Batman'in hikayesine farkli bir acilim getirdigi "Batman Basliyor", tum olumsuzluklarina ragmen ilgisiz kalinmamasi gereken, son filmle unutmak istedigimiz seriye farkli tad katan bir film olmus. Senarist David S. Goyer'in de "Blade:Trinity" ile yonetmenlige gectigini hatirlayinca soyle soyleyesim geliyor: Senarist olarak kal, sakin bir daha film yonetmek gibi bir hata yapma....(6/10)
Ugur Tazegül
Ugur Tazegül

7 Ekim 2010 tarihinde eklendi
benim için şimdiden efsane olan cristoper nolan filmleri tartışmasız 10 üzerinden 10 dur bu konuda tartışmaya her zaman açık bir sinemaseverim bunu öncelikle söylemek istedim çünki tüm filmlerine 10 verdiğim içinki bu sayı çok yüksek birinci sınıf ve kusursuz filmlerin notudur ama dediğim gimi konu nolansa gerisi teferruattır benim için tolga_taze24@hotmail.comGerçek Adı: Christopher Johnathan James Nolan Doğum Yeri: Londra, İngiltere Doğum Tarihi: 30.07.1970 Boy : 1.80 m Takma Adı : Chris Onu Ünlü Yapan Ne? Memento (2000) filminin yönetmenidir. Eğitim: Londra Koleji Üniversitesi, İngiliz EdebiyatıMeraklısına... ?İlk kısa filmi Larceny 1996 yılında Cambridge Film Festivalinde gösterilmişti.?Filmleri genellikle bir flashback ya da filmin sonundan kareler ile başlar.?Filmlerinde Amerikalı karakterleri genelde ingilizler ya da Amerikalı olmayan oyuncular canlandırır.?Mementodan beri filmlerinde aktör Larry Holden ile çalışıyor.?Renk körü, kırmızı ve yeşili göremiyor?Büyük bir James Bond hayranı?İngiliz ve Amerikan vatandaşı?Sıklıkla Christian Bale ve Michael Caine ile çalışıyor.Kimi onu günümüzün en yetenekli auteurlerinden biri sayıyor, kimi postmodern anlatılara yeni bir soluk kazandırdığını söylüyor, kimisi de 2000lerin en önemli kara film yönetmeni olduğunu. Ama bir çoğunluk var ki, onu hayranı olduğu Stanley Kubrick ve Ridley Scottla şimdiden eş değer görüyor. Ne olursa olsun, Christopher Nolan 21. yüzyıl sinemasının en önemli isimlerinden biri. Hele ki gösterime girmeden aylar önce olay yaratan son Batman filmi Kara Şövalye, sinema tarihindeki gişe rekorlarını kırar ve en iyi film listelerinde Babanın bile önüne geçerken, Nolanın başarısını küçümsemek körlük olur... Biz de onun zekasına hürmet ederek, 2008in muhtemelen en iyi filmini yönetmiş Nolanın hakkını teslim ediyor ve hafızalarımızı tazeleyelim diyoruz. İşte karşınızda harçlıklarından film yaparak işe başlayan ve bugün Hollywoodun zirvesine çıkan yaratıcı, bağımsız ruhlu, edebiyat düşkünü yönetmen Nolan ve onun adım adım yükselen filmografisi: Doğuştan YönetmenAdam olacak çocuk başından belli olur diye boşuna dememişler. Bu söz en çok da Nolan gibi bir yönetmen için geçerli. Sinema hayatına daha sekiz yaşında bir çocukken, babasının 8 mm.lik kamerası ile çektiği amatör filmlerle atılıyor Nolan. Hatta bu filmlerde gelecekte kendisi gibi sinema dünyasına atılacak Roko Belic ile birlikte çalışıyor. Şikagoda çocukluk yıllarında çekmiş olduğu bu filmler, daha sonra bağımsız sinemacıların arasında bomba etkisi yaratan 1997 tarihli kısa filmi Doodlebuga temel oluşturuyor. Nolan ilk kısa filmini çektiğinde aslen İngiliz Edebiyatı tahsili görmekte. Ancak o edebiyattan çok sinemaya ilgi duyuyor. Yıllar sonra verdiği bir röportajda itiraf ettiği gibi ' edebiyat derslerinde başarılı değil', ancak aldığı eğitim ona bir anlatıyı nasıl kuracağını ve ardından nasıl bozacağını öğretiyor. Yönetmenin buna dair ilk nüvesi ise 1998 tarihli ilk uzun metraj filmi Takip. Diğerleri düşünüldüğünde, görece daha geleneksel bir yapıya sahip olan film, yönetmenin kendi üslubunu oluşturduğu bir koza işlevine sahip. 16 mm ile çekip 35 mmye bastığı, Londra sokaklarında karakterlerinin peşinde koştuğu bu siyah beyaz film, Nolanın hem zamansal sıçrama yöntemlerini şekillendirmeye başladığı, hem de karakterlerin çatışkılı doğası ve olay örgüsündeki dehlizleri inşa ettiği deneysel bir yapım olarak karşımıza çıkmakta. Filmin özgünlüğü eleştirmenler ve uluslararası film festivallerinin de gözünden kaçmış değil. Nolan ilk filmiyle Newpert ve Rotterdam gibi uluslararası film festivallerinden ödüllerle dönerken, bağımsız filmler için en prestijli festivallerden biri olan British Independent Film Awardsda En İyi Film dalında aday oluyor. Büyük ödülü o tarihte (1999) Michael Winterbottomın Wonderlandına kaptırsa da, Nolan o tarihten sonra bağımsız sinemacıların ve daha sonra da Hollywoodun kadrajında kalıyor.Kara Filme Taze Bir Nefes Nolan filmografisinde geleneksel sinemanın kullandığı anlatı modellerini, klasik dramayı ve yapısal kuralları bulmak pek mümkün değil. Kardeşi Jonathan Nolan ile birlikte yazdığı senaryolarda klasik bir lineer anlatıya rastlanmadığı gibi, geriye dönüş ya da ileriye sıçramaların bilindik kullanımlarını da görmüyoruz. Nolanın sineması daha çok anlatıların iç içe geçtiği, zamansal katmanların üst üste bindiği, karakterlerin sürekli olarak farklı ulamlara yerleştiği grift bir yapı. Ama bu, filmlerinin post modernlerin pek sevdiği biçimsel oyunlardan ya da türsel oynamalardan ibaret olduğu anlamına gelmiyor. Onu günümüzün neo-noir sinemasının temsilcilerinden biri yapan Memento, her ne kadar izleyici ile oyun oynadığı gerekçesiyle eleştirilse de, güçlü bir altmetinden ve bulmacalarla örülü sağlam bir öyküden yoksun değil. Bunun tersine Nolan belki de onu gerçek şöhrete kavuşturan Memento ile bir yönetmen olarak kendi akıl defterine ana temalarını not ediyor: Arzunun hırsa ve sapl
birakin-gitsin55
birakin-gitsin55

9 Mart 2009 tarihinde eklendi
ben o kadar begenmedim ama batmanin bu mesLege nasiL basLadigini anLatan merak giderici bir fiLm....
karizmatik062915
karizmatik062915

14 Şubat 2007 tarihinde eklendi
önceki filmler daha güzeldi tekrar seri ye gerek yoktu