selo-jin
29 Temmuz 2006 tarihinde eklendi
benim açıkçası hiç hoşuma gitmedi benim için oyuncu kalitesi önemli olsada oyuncular hatrıla 10 üzerinden 2 verdim oliver stone'a hakaret olmasınnn aslında oliver stone da bunu hak etmiyor ama neyse
bu filmin puanı hala nasıl bu kadar düşük anlamıyorum ben bu filmi 5-6 kere izledim müthiş oyunculuklar var hele colin farrell müthiş oynamış.bu arada filmi orjinal dilin de izlemeye çalışın.farkı görceksiniz...
film daha çok iskender'in savaşlarına değilde kişiliği üstüne eğilmiş ve bana kalırsa hiçte fena olmamış.Artık aksiyon dolu,görkemli savaş sahnelerine sahip tarihi filmler ortalıklarda zibil gibi...OLİVER STONE'un bu filmlere bir yenisini eklemesi gereksiz olurdu diye düşünüyorum..iskender'in kişiliğine eğilme teması hoş bir farklılık olmuş ama burda yanlış aktarılan bi şey var...tarihin akışını değiştirmiş güçteki,kendini haklı olarak tanrı gören bi adamın kişiliği filmdekinden çok daha sağlamdı diye düşünüyorum..sonuçta alexander zehirlenip öldürülmese- ki bunu en zavallı olarak gördüğü hizmetçisi yapmıştır-Avrupa'ya yapacağı seferlerin avrupa tarihini baştan sona değiştireceği tüm tarihçilerin kabul ettiği bir gerçektir..böylesi büyük bi dehanın kişiliği filmdekinin aksine çok daha iyi,güçlü olmalı...filmde pek aksiyon olmadığını duyduğum için kendimi biyografik bir yapıya hazırlamıştım ve inanın filme bu şekilde yaklaşırsanız 3 saat hiçte sıkıcı gelmiyor...ben filmi çok beğendim..tarihin en büyük fatihini merak edenler(aksiyon beklememek şartı ile)bu yapıtı kaçırmasınlar.....
Kesinlikle zaman kaybı.Saçmalarla dolu bir film.Genelde yabancı geçmişi inceleyen film örneklerinde görebileceğimiz ırkçılık en başlarda kendini hissettiriyor.Ülkesinde doğru tarih öğrenemeyen adamlar film yaparsa böyle olur elbet.
en büyük sorunu, çok uzun olması. birçok yerde sıkıntıdan patlama noktasına gelebilirsiniz. gereksiz uzunlukları olmasa çok daha güzel bir film olabilirdi. beklediğimi bulamadım, eminim ki siz de bulamayacaksınız. fakat yine de izleyin bence.
filim gayet iyidi,olması gerektiği gibidi ama bazı arkadaşlar baştan sona savaş sahneleri istiyo sadece savaş sahnesile tarih anlatılmaz,iskenderin ruh hali özel hayatı düşünceleri her yeni ülke fetih ederken karşılaştığı zorluklar ve savaş sahneleri çok iyidi herşeyi kötü olsa bile sadece oyuncular ve yönetmeni için bile gidilir 10/8
BÜYÜK İSKENDER...adı üstünde 'büyük' Makedon kralı..otuz üç yaşında ölmüş ..duygularını uçlarda yaşayan değişken biriymiş.sertliğiyle dize getirirmiş herkesi gerektiğinde,tir tir titretirmiş öfkesiyle.kimi zaman da çok şefkatli biri oluverirmiş..doğuştan lider yaratılışlıymış..burcu aslanmışmış...en göze çarpan iki ilginç özelliği malum 'büyük'lüğüne rağmen minicik bir şeymiş kendileri(hobbit gibi mi acaba? :)))vallahi yaa..böyleymiş..hatta atına bi tabure yardımıyla binermiş..hea..bi de derman olunamayan bir derdi varmış.ne miymiş?boynu hafif yamukmuş.garip..zamanında doktor doktor gezmesine(lafın gelişi) rağmen çare bulunamamış tabi ki.. yukarıdakiler bir zamanlar 'circumspace'miydi neydi,işte öyle bir e-dergiden okuyup şimdi hatırlayabildiklerim(dahası vardı ama fazla uzatmayalım).onu söz konusu siteden tanıyınca daha fazla, bi hayranlık duygusu uyanmıştı bende büyük iskender'e karşı..eşcinsel aşkındansa haberim yoktu(ne gerek varsa senaryoda buna).ayrıca yukarıdaki afişte görünen o ki colin farrell'a hiç yakışmamış o saç.iğreti duruyor..bakalım ne çıkaracaklar ortaya..iskender gibi karizmatik bir imparatoru ne hale getirecekler?gerçi colin farrell'i sevmeye başladım..altında ezilirse bu rolün üzülürüm..neyse,izleyip görücezzz..
windmark arkadaşıma katılıyorum stone sen ne yaptın ya bu kadar güzel konu bu kadar kötü anlatılırmı çok yazık olmuş çok. tarih filmlerini çok severim ama bu rezalet
Filmin 1.i yarısı fena değildi ama 2. yarıya kötü basladı ve kötü devam etti sonlarına dogru savas sahnesi olmasaydı film çekilmez hale gelirdi. Filme giderseniz büyük bir beklentiyle gitmeyin yoksa hayal kırıklıgına ugrarsınız...
Bu Dünyada fethetmediği yer kalmayan Alexander ın hikayesi sürükleyici olmayan bi şekilde bize aktarılmış.Oyunculuk bakımından da bence zayıf olan bi film.Bu nedenle izleyiyiciyi pek tatmin etmediğini düşünüyorum.
Abi Köy filminden sonra bi hüsran daha yaşadım... Filmin birinci bölümü gerçekten çok sıkıcı , 2. bölümünde biraz canlanıyo ve sonunuda hakvermek gerekir çok iyi bitiriyolar..Alexander ın yerinde başka biri olsa da bişey değişmezdi adam elinden geleni yapmış.. normal bi film beklentimin çok altında. hayal kırıklığına uğradım