emrecelikkol
22 Ocak 2009 tarihinde eklendi
savaş sahnelerinde 5sıra asker var oyunculara para harcarken filme o kadar harcanmamış savaş sahneleri berbattı gereksiz bir film bu zamana kadar izlemediğimide üzülmedim şimdi izlediğime üzüldüm ama
tek kelimeyle süper özellikle iskenderin hırsı çok iyi yansıtılmış fillerin olduğu savaş sahnesinde herkes umudunu kaybetmişken iskenderin tek başına saldırması nasıl bir lider olduğunu gösteriyor
Çok beğendim.Oliver Stone ve oyuncular harika .Oliver S. aralara serpiştirdiği ip uçlarıyla filmi anlamamıza ve İskenderin ruh halini çözmemize,liderlerin akıllarından geçenleri anlatmayışıyla, iki erkeğin acınacak aşklarını büyülü bir bakışla ve duygusallıkla veriyor.Zaten bu ilişkinin yanlış oluşunu sonunda anlatıyor. İskender sonunu hazırlıyor. Anthony Hopkins'in herzamanki gibi yaşayarak oynaması bir harika. Oliver S. Başarılı bir film çıkarmış. Düzmece bir kalıp sunmamış.
bence güzel film..tek sorunu var biraz uzun..son zamanlara doğru iskender ölsede film bitse diyosun..ama izlenir bence.. ben iskenderin eşcinsel olduğunu düşünen izleyicilerin mantığını anlamadım..ne alaka yani..adamın bir hedefi var doğuyu topraklarına katmak istiyor....bunun içinde evlenmemesi gerekiyor..çünkü evlilik ona ayak bağı olur..bide etrafında güvenebildiği hiç kimse yok..bir tek o arkadaşı var..ona sarılmasıda kardeşlikten ileri gelen bir sarılma..ve buda bizim insanlarımızca yanlış anlaşılıyor..bence izlenir..ama diyorum ya biraz uzun..
İskender o zamanın çok büyük bir hükümdarıydı. Ama Holywood filmi İskenderin adını kullanarak bir batı propagandası halinde çekmiş. Arap dünyası bu filmde "barbar insanlar" olarak tanımlanmış. Nitekim o zamanlarda Arap uygarlığı, köklü bir geçmişe sahip ve gayet gelişmiş bir medeniyetti. Ayrıca savaş alanlarındaki İskenderin ordusu cetvelle çizilmişçesine nizami ve düzgün bir şekilde gösterilirken, Arap savaşçıları savaş alanına toplanmış bir yığın çapulcu gibi gösteriliyor. Ayrıca simdi Amerikanın Irakta söylediği sözleri tekrarlıyor. "BİZ BURAYA ÖZGÜRLÜK GETİRDİK" Bence tamamen siyasi amaçla çekilmiş bir film.
şoktayım gercekten izlediğim en iyi filmlerden bir tanesi. düşünüyordum ki iranlılar ve hidistan kökenliler bir vermiştir dıye. çok komıksınız ve film den bile anlamıyorsunuz. siz yapay zekayada kötü puan verısrsınız siz