Büyük İskender

emrecelikkol
emrecelikkol

22 Ocak 2009 tarihinde eklendi
savaş sahnelerinde 5sıra asker var oyunculara para harcarken filme o kadar harcanmamış savaş sahneleri berbattı gereksiz bir film bu zamana kadar izlemediğimide üzülmedim şimdi izlediğime üzüldüm ama
barisisik7
barisisik7

25 Eylül 2005 tarihinde eklendi
tek kelimeyle süper özellikle iskenderin hırsı çok iyi yansıtılmış fillerin olduğu savaş sahnesinde herkes umudunu kaybetmişken iskenderin tek başına saldırması nasıl bir lider olduğunu gösteriyor
ozbagun
ozbagun

1 Aralık 2004 tarihinde eklendi
Çok beğendim.Oliver Stone ve oyuncular harika .Oliver S. aralara serpiştirdiği ip uçlarıyla filmi anlamamıza ve İskenderin ruh halini çözmemize,liderlerin akıllarından geçenleri anlatmayışıyla, iki erkeğin acınacak aşklarını büyülü bir bakışla ve duygusallıkla veriyor.Zaten bu ilişkinin yanlış oluşunu sonunda anlatıyor. İskender sonunu hazırlıyor. Anthony Hopkins'in herzamanki gibi yaşayarak oynaması bir harika. Oliver S. Başarılı bir film çıkarmış. Düzmece bir kalıp sunmamış.
osmantuzla
osmantuzla

6 Aralık 2004 tarihinde eklendi
bence güzel film..tek sorunu var biraz uzun..son zamanlara doğru iskender ölsede film bitse diyosun..ama izlenir bence..
ben iskenderin eşcinsel olduğunu düşünen izleyicilerin mantığını anlamadım..ne alaka yani..adamın bir hedefi var doğuyu topraklarına katmak istiyor....bunun içinde evlenmemesi gerekiyor..çünkü evlilik ona ayak bağı olur..bide etrafında güvenebildiği hiç kimse yok..bir tek o arkadaşı var..ona sarılmasıda kardeşlikten ileri gelen bir sarılma..ve buda bizim insanlarımızca yanlış anlaşılıyor..bence izlenir..ama diyorum ya biraz uzun..
tolgas3
tolgas3

9 Aralık 2004 tarihinde eklendi
Mutlaka izlemenizi tavsiye ederim.Umarım ilerde bizlerde böyle ihtişamlı bir film çekeriz.
daisygirl94
daisygirl94

13 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
ben bu filme kötü diyenleri anlamıyorum bu film bence çok çok ama çok güzel bir film.Colin Farnell in oyunculuğuylada ayrı bir renk katmış...
ozgane
ozgane

14 Mart 2007 tarihinde eklendi
harika ötesi.buna göre başka iyi film seyretmedim.100de 100 alır.mütiş ötesibundan iyi film olmaz.en harika film.tavsiyem 5 kez izleyin
fethi-demir
fethi-demir

6 Aralık 2004 tarihinde eklendi
İskender o zamanın çok büyük bir hükümdarıydı. Ama Holywood filmi İskenderin adını kullanarak bir batı propagandası halinde çekmiş. Arap dünyası bu filmde "barbar insanlar" olarak tanımlanmış. Nitekim o zamanlarda Arap uygarlığı, köklü bir geçmişe sahip ve gayet gelişmiş bir medeniyetti. Ayrıca savaş alanlarındaki İskenderin ordusu cetvelle çizilmişçesine nizami ve düzgün bir şekilde gösterilirken, Arap savaşçıları savaş alanına toplanmış bir yığın çapulcu gibi gösteriliyor. Ayrıca simdi Amerikanın Irakta söylediği sözleri tekrarlıyor. "BİZ BURAYA ÖZGÜRLÜK GETİRDİK" Bence tamamen siyasi amaçla çekilmiş bir film.
ÖZKAN dp
ÖZKAN dp

7 Şubat 2026 tarihinde eklendi
şoktayım gercekten izlediğim en iyi filmlerden bir tanesi. düşünüyordum ki iranlılar ve hidistan kökenliler bir vermiştir dıye. çok komıksınız ve film den bile anlamıyorsunuz. siz yapay zekayada kötü puan verısrsınız siz