Stanley-2
9 Temmuz 2006 tarihinde eklendi
İlk filmi pek beğenmemiştim ama, bu bölümü izledikten sonra ilkini tekrar izlemek geldi içimden. hakkaten bayat bir film olmuş Kıyamet. Milla J. de dahil herkes 2. sınıf bir filmde oynarmışcasına ’rol yapıyor’. yönetmenin de yaptığı tek şey kurguyla oynamak o kadar.Çoğu zaman film kendi mantığının da dışına çıkıyor. zombi olayı zaten olacak iş değil, böyle bir şeyi kabul ettikten sonra da daha birçok zırvalık ve mantıksızlık ortaya atmakla bünyem iflasın eşiğine geliyor. Bence Milla seriyi devam ettirerek kendi kendini bitiriyor. şu film yerine oyunculuğunu sergileyebileceği daha küçük bir filmde oynasaydı daha saygın bir yer edinebilirdi.Filmde Nemesis’in çıktığı sahneler bile işi kurtarmaya yetmiyor, tersine daha da batıyor. kısaca hiçbir şey yolunda gitmiyor filmde senaryoda dahil. ve ortaya seyircisine göre kısmen aksiyon sunan kötü bir film çıkıyor. oyunlarını ben de uzun zaman oynadım ancak bu film ona hiç yakışmadı.Zombilerden bıkmaya başladığım bir zamanda, geçen yıl gelen George Romero filmi, Ölüler Ülkesi’yle türün önemini ve yaratıcı fikirlere gebe olşunu tekrar görmemize karşın Resident Evil’ın suyunun çıkarılması hiç hoş olmadı. Tek güzel şey Valentine’di.(4)
RE2 filmine gidecektim ama burdaki filme olan kötü eleştirilerden sonra gitmekten vazgeçtim. nedense burda sadece 1 arkadaş RE2 ye iyi diyor? bu arada Half-Life'dan sonra en iyi oyun olan DOOM'un da filmi geliyor hemde Pankreas güreşçisi "The ROCK" da oynuyor süper olucak bence!!!
Bir ’’ilk film’’ olarak,Alexander Witt’in sınıfı (ortayla da olsa) geçtiğini söyleyebiliriz.Filmin başlarında Jill’in karakola girdiği sahnenin oyun tarzında çekilmesi (Doom’dan daha önce çekildi bu film) çok iyi düşünülmüş özellikle.Pek alışılmadık şekilde,ilk filmden daha başarılı olduğu kanaatindeyim.Hem bu sefer sonu da daha heyecenlı bitiyor.Dört gözle ’’Extinction ’’ı bekliyoruz.
ilki kadar sarmadi beni.. jill cok geri planda kalmis.. filmin ortasinda puf diyip yok olsa ruhumuz duymazdi o derece.. komedi unsurunu da konuskan bi zenciyle kotarmislar iste.. simdilik idare etti ama kesmedi..
keşke zombileri misafir oyuncu gibi oynatmasalardı belki o zaman daha zevkli olurdu.zombileri filmin başında ve sonunda görebiliyoruz ancak.ama tabi filmin sonunda da anladığımız gibi bu bir zombi filmi değil.iyi filmdi yine de.
Evet ilki kadar olmasada ilkinin (RE 1: Ölümcül Deney) gölgesinde kalsada bir RE oyuncusu hayranı olarak ve böylesi filmleri sevenler için izlenmesi gerekir. Ama ilk filmin yerine hayatta tutamaz. Gerçekten RE 1 deki o muhtreşem ötesi bitiş sahnesinden sonra böylesi bir filmle karşılaşmak hayal kırıklığına uğratdı beni. Çok büyük beklentiler içersindeydim oysa... Neyse, Kilise sahnesi ve Nemesis ilk çıktığı bir mağaza gibi yerin orda yaptığı çatışma sahnesinden başka iyi tarafını göremedim... RE 1: 8/10 - RE 2: 4/10