turuncu12
29 Temmuz 2006 tarihinde eklendi
bu film beni hayal kırıklığına uğrattı.daha iyi daha etkileyici bişey bekliyordum.gereksiz erotizmi ise şaşırtıcıydı.kötü diyemem ama ben beğenmedim.izlenmese de olur.
Günümüz dünyasında gelinen noktada kadın - erkek ilişkilerine iyi bir eleştiri aslında film. Filmdeki tek dürüst karakter Alice aslında. Filmin açılış ve kapanış müziği olan Cant take my eyes off you ise anlatılmaz...Bu arada film kesinlikle izlenmeli derim...
...4 insan arasindaki gelisen iliskileri tum acikligi ile, gercekci bir yaklasimla karsimiza sunuyor Mike Nichols'in filmi. Patrick Marber'in oyunundan beyazperdeye uyarlanan "Closer", seyircisini yer yer sarsan, oyuncularinin performanslariyla dimdik ayakta duran filmlerden biri. Ilk olarak BMW'nin kisa film serisindeki "surucu" roluyle dikkatleri cekmeyi basaran Clive Owen'in tum kabiliyetini sergileme firsati buldugu, Natalie Portman'in cocukluktan ergenlige adim adarak istese ne kadar iyi performanslar ortaya koyabilecegini gosteren filmde ayrica bir turlu isinamadigim Julia Roberts'in da kendisini seyircinin gozune sokmadan oynadiginda ne kadar etkileyici performanslar cikarabileceginin farkina vardim. Mike Nichols'in filmi anlatimiyla olmasa da dialoglari ile etkileyiciligini arttiran, ancak hicbir karakteri ile ozdeslesemeyecegimiz turden bir film. Izlendikten sonra insanin sinirini bir parca bozdugunu da soyleyebiliriz...(7/10)
film yukarıdaki yorumda da belirtildiği gibi günümüzün "post modern" ilişkilerini çelişkileri, gülünçlüğü ve hüznü ile yansıtmakta belirli bir başarıyı yakalamış.. eleştirel bir dış bakışı, farklı ilişkilere dair hiçbir ipucunu içermemesi ise filmi güdükleştiriyor kanımca..
Bu film herkesin seveceği türde değil.Özellikle bizim ülkemizde:) Film bence güzel.Oyuncularda başarlılı özellikle Nathalie portman ve clive owen.Ve filmin kısa sürmesi sevindirici 1,5 saatlikda sıkılmadım pek.Bu filmi ikili ilişki yasayan ve yaşamış olanların seveceginden eminim.Ayrıca bastaki ve sondaki şarkı cok hosuma gitti.