beck31
1.383 değerlendirmeler
26 Nisan 2007 tarihinde eklendi
sevenin cok sevdigi sevmeyenin de hic sevmedigi, ortasi olmayan ama kim ne derse desin tamamen gercekte yasanabilecek nitelikte ve bu yuzden de tokat gibi bir film.ismini bile degistirecek kadar bunalıp kacmıs bir kız,yalnız bir doktor, akvaryumlarda huzur bulan bir fotografci ve yazar olmak isteyip ölüm ilanlarını yazan biri haline gelmis bir erkek..ve tabi aldatma,aldatma,aldatma..dan’ in alice’ i terk etmek istedigindeki konusma sirasinda alice 'neden o ?' dediginde danin 'cunku o senin gibi bana bagli bir kadın degil' cevabi sanki bana soylenmis gibi icime oturmasi bir yana bundan cok daha anlamli - gercekci diyaloglarla insanin aklina kazinanlardan.Vazgecemeyecegim filmlerden biri olmus filmdir ayrica... Soundtrack albumude cok fenadir
Film hakkında o kadar çok şey söylenebilir ki... Ama kısaca özetlemek gerekirse, gün geçtikçe karşı cinsler arasındaki ilişkilerin ne kadar ucuzladığını gözler önüne seren bir film... 10/8+24 (zeka veya ruh yaşı)
aşkın gerektiğinde çok acıttığını gerektiğinde insanı ucurduğunu,sonsuza kadar sürmediğini,nerde ne zaman yakalıyacağını anlatan güzel bir film zaten oyuncu kadrosuda çok iyi özellikle natali portmand çok iyi filmin müziğine zaten söylenicek söz yok...aldatan ve aldatılanlar bu filmi kaçırmasın...
natalie portman ve cliwe oven çok iyi bir oyunculuk sergilemişler ... çok harika bi kadro var ama jude law ve julia roberts bu filmde hiç bir etkileri yoktu...güzel bi film olmuş filmin akışı konusu gayet iyi bence..arada bazı hatalar ve aksaklıklar olsada iyi yanları örtüo ...
Kadın-Erkek ilişkilerinin bir boyutu olan aldatma üzerine yapılmış,açık ve çarpıcı bir film..Filmde aşk,seks,aldatma üzerine geniş bir açıdan yaklaşıldığı gibi,film ironi,sentez ve serbestlik özellikleri barındırmasıyla da farklı....4 kişi üzerine yapılmış olsada oyunculuk çok iyi 10/7
yorum yasmadım dıe hatırlıodum nesee su zamana kadar isledıım ve en cok etkılendıgım filmdir karmasık ilişkiler deişik duyguları anlatan bı fılm gecen ark konustuumda aslında fılmın sonunu kımsenın anlamadıgını soyledı kı oyleymıs aslında kız o adamla yatmamıs cocuk ınamadı dıe onu terketmıs konu ve yorum ıyı oyuncularda zaten iyiy performans damıen rıce!ın yazdıgı sarkı ayrı bı guzellık katmıs islemekten bıkmıcaım yegane fılm
Ben bu fimi izlerken çok keyif aldım. Güzel bi filmdi beğenmeyen arkadaşlara katılmıyorum oyunculuk falan çok iyiydi zaten. Natalie Portman altın küreyi sonuna kadar haketmiş
Bence çok başarılı bir yapım.Julia ise yine karşımıza çok etkileyici bir şekilde çıkıyor.Film insanların çarpık ilişkileri üzerine kurulmuş ve çok iyi işlenmiş.Kaliteli bir yapım.
'insanoğlu tek eşlimidir,eğer öyleyse neden mükemmel bir ilşki içerisindeyken bile sevdiği insanı kaybetme riskini göze alarakaldatır.aynı anda birden fazla insana aşık olmak mümkünmüdür'yakınlaşmalarla ilgili bir film.fazla yakınlaşırsan çok ileri gidersin,buda başını belaya sokabilir.bir ilişkide yalan söylemenin yada bazı şeyleri kendine saklamanın önemine ilişkin bir film aslında.karşımızdaki insanın ne düşündüğünü bilmeye hakkımız varmı acaba,peki kendi kafamızın içindekini kendimize saklamaya hakkımız varmı.bence hiç şüphe yokki ikinci sorunun yanıtı evettir.aşk;karşımızdaki insanı kendi içimizde eritip yoketmeye çalışmaktan ziyade onun olduğu gibi kalmasına izin vermektir.çünkü iki kişiden tek bir kişi olmaz.
Film beni gerçekten çok etkiledi.Çünkü günümüzde yaşanan kadın-erkek ilişkilerinin romantizmden uzak,gerçekçi bir portresini sunuyordu,yalnızca tek bir kişiye aşık olmanın neredeyse imkansız olduğu günümüz metropolünde yalnızca dört oyuncuyla,bütün bir literatürün başarılı bir eleştirisi filmde layığıyla yapılmış.Bunun yanında aşkın artık o kadar da saf ve romantik birşey olmadığı,cinselliğin çok ön planda tutulduğu böylesine bir çağda artık o eski aşk filmlerinin,romantik komedilerin fazlasıyla masalsı kaldığı gerçeği de bu filmde gözümüze sokuluyor,oyuncu performansları aslında çok sıkıcı olabilecek yapımın su gibi akmasını sağlıyor,çok zekice yazılmış ve derin anlamlar ifşa eden dialoglara ise gerçekten bittim,Jude Law ve Julia Roberts nedense oldukça silik ve etkisiz göründüler,bunun yanında asıl iyi performanslar Clive Owen ve Natalie Portman`dan geliyor.Clive Owen`ı bundan önce sadece Kral Arthur`da izlemiş ve öylesine beylik bir filmde bile performansını beğenmiştim,ta ki bu filme kadar,adam oynamıyor yaşıyor desem yeridir,bu kadar doğal,bu kadar belirsiz ve diken üstünde tutan bir oyunculuk,adam her an ortalığı dağıtacakmış gibi durmasına rağmen bunu hiç yapmıyor,aslında ezik ve güvensiz olan,sakin görünen adam Jude Law ise tokatı atıyor ve kaybeden oluyor.Söylediğim gibi film bir tiyatro oyunundan uyarlanması sebebi ile oyuncu performansları üzerinden yürüyor ve bir an bile dinamikliğinden birşey yitirmiyor,izlenilmesi gereken yılın en başarılı filmlerinden.Saygılar.
bence asıl seneryo çok çarpıcıydı.filmin başında karakterler hakkındaki düşüncelerimiz finalde altüst oldu.oyuncu seçimi ve oyuncu performansları muhteşemdi.görsel açıdanda seyirciyi sımayacağına eminim.
Son derece ustaca çekilmiş ve her izleyişte farklı şeyler bulunabilecek bir film.Clive Owen ve Natalie Portman'a diyecek hiç bir şey yok,mükemmel bir oyunculuk.Ayrıca film dikkatli ve ayrıntıları seven izleyicilere çok fazla hitap ediyor.BUnu sahne geçişlerinden anlayabilirsiniz.Son olarak da filmin repliği MERHABA YABANCI!Ben bi filmi bu kdr özetleyen bi replik görmemiştim açıkcası;karakterler her geçen gün birbirlerinden biraz daha fazla uzaklasıyorlar.Tabiki damien rice ın inanılmaz sarkısı filmi izlemeniz için yeterli bi sebep.
gerek farklı kurgusuyla, gerek bir tiyatro oyunundan uyarlama senaryosuyla son derece farklı bir film.. günümüzde yaşanan ilişkiler ve insanların baştan yabancı olarak tanımladıkları kişilere duydukları aşkların o kişiler birer tanıdık mertebesine yükseldikçe yok olması son derece başarılı bir şekilde işlenmiş.. çevredekilere aşina hale gelirken kendine ve hissettiklerine yabancılaşma teması çağımızın en önemli sorunlarından birisini yansıtmak amacıyla seçilmiş... ilişkilerde zaman içerisinde yaşanan sorunları vurgulamak için zaman kavramına farklı bir boyut kazandırılmış.. insanların ilişkileri esnasında ve sonrasında partnerlerine sormak istedikleri ama gururlarına yediremeyip derine gömdükleri,daha sonraları türlü çeşitli problemlere yol açan sorular karakterlerin ağızlarından rahatsız edici bir cesaretle dökülüyor,bu da diyalogların tiyatrodan sinemaya uyarlanmamasından kaynaklanıyor.. filmle ilgili tek eleştirim keşke trailer’da kullanılan suzanne vega’nın caramel parçası film esnasında da yer alsaymış...son olarak da damien rice’ın blowers daughter’ı olmasaymış ilk ve son sahneler bu kadar etkileyici olamazmış diye eklemek istiyorum..
gerçeklil üzerine kurulu muhteşem bir film, ilişkiler arasında herangi bir yalan geçmeden herşeyin açıkca söylendiği, muhteşem diyaloglarla ve muhteşem oyunculukla birleşmiş çok güzel bir filmdir..