rudeonerudeone
1.698 değerlendirmeler
7 Kasım 2011 tarihinde eklendi
moore'dan yine izlediklerinize ve öğrendiklerinize inanamayacağınız,inanmak istemeyeceğiniz bir belgesel.gerçekten de her ülkeye lazım.ancak onun söylediklerini ve gösterdiklerini her ülke kaldırabilir mi orası ayrı bir tartışma konusu.gerçekten son derece açık sözlü,lafını sakınmayan bir belgesele imza atmış.insanların dünyada olup bitenler hakkında bir nebze de olsa fikir sahibi olması için bu tarz filmleri ve belgeselleri izlemeleri lazım.kimi zaman iç karartıcı ve insanlıktan soğutucu olsalar bile.
Bowling for Colobine, bana göre türünde bir ilkti, fakat Amerika başkanlık seçimlerinde daha çok propaganda amaçlı yapılmış olduğu her halinden belli olan Moore'un bu belgeseli öncekini yakalayamamış. Bazı gerçeklere yer vermiş olsada Bowling for Colombine kadar ince düşünülerek ve planlanarak yapıldığını düşünmüyorum. Daha çok sanki seçimlerden önce demoktarlar Moore'a gitmişler ve anti Bush, anti cumhuriyetçi bi belgesel yap; biz de seçimi alalım demişler, ama belgesel acele ile hazırlandığı içinde seçimler üzerinde bir etkisi olmadığı kanısındayım. Sıkılarak izlediğimi belirtmem gerek.