JeanClaudeVanDamme
1.209 değerlendirmeler
11 Ekim 2012 tarihinde eklendi
Oldukça ağır ilerleyen,karışık ve zaman zaman hayli sıkıcı bir hal alan politik gerilim.Türün meraklılarına hitap ediyor sadece,geri kalan izleyici grubu sonunu getirmekte bile zorlanabilir.Uzun süresi de cabası.Usta yönetmen Sydney Pollack kariyerinin son filminde iyi bir kapanış yapamıyor maalesef.
Politik filmlerden hoşlananlara hitap edeceği muhakkak. Ancak ben pek zevk alamadım. Bence süreside hayli uzun tutulmuş. Yer yer sıkıcı. Bana göre vasat bir film.
...Sydney Pollack'in bes yil kadar bir aradan sonra yonetmen koltuguna ilk kez oturdugu ve filmografisindeki en parlak yapitlarini verdigi ture, siyasi gerilime geri donus yapmis "Cevirmen"le... BM binasinin ilk kez cekim yapilmasi icin kapilarini bir film setine actigi yapim, bastan sona surukleyici bir tempo tutturmaya calisiyor ancak en onemli, kilit sekanslarda vurucu olmaktan uzak bir seyir izliyor. Ornegin Bloome'un bir suikast girisimine kulak misafiri oldugu sahne ve tum bir final, etkileyicilikten uzak...Ama Pollack yine de sarkmayan, Penn ve Kidman'in kendillerini kasmadan rahat performanslar ortaya koyduklari, yer yer oldukca hos dialoglarla bezeli (ozellikle Broome ve Keller'in tanistiklari zaman birbirlerine yaptiklari ignelemeler cok keyifli) bir film koymus ortaya...Sonucta "cevirmen" son filmleriyle pek kimselere yaranamayan Pollack'in da duzeyli islerinden biri, ancak bir klasik olamayacagi kesin...(6/10)
bence her nicole kidman filmi gibi izlenmeye değer.sonununda klasik bir şekilde bitmemesi de bir açıdan filmi farklı kılıyor.mükemmel değil ama izleyecek vaktiniz varsa kaçırmayın
Sadece sean penn için izlenebilecek bir film,gerçekten çok iyi bir oyuncu yeri geldiği zaman sınırlarını zorlayan bir aktör,benim adım sam'deki performansını mutlaka bir izleyin derim ama tabii ki türkçe dublajsız halini:)Yönetmen bu filmde bizleri şaşırtmayı hedeflemiş ama pek şaşdığımız söylenemz tama olacakları belki tahmin edemiyoruz ama gerçekler ortaya çıktığında ben kendi adıma söyleyeyim pek şaşırdığımı söyleyemem.7/10 iyi seyirler.
bazı filmler vardır.meraktan izlersiniz ama bilirsinizki bu film pahalı kadrosuna rağmen izlesem,izlemesem fark etmez kategorisindendir.işte çevirmen.beklentilerin çok olmadığı bir seyirle izlenmesi gereken 1 hafta içerisinde farkında olmadan unutulan bir film.az önce nicole kidman diskografisine bakarken gözüme çarpmış ve aaa ben bu filmi izlemiştim dedirten film.ama tüm bu söylediklerime rağmen kötü bir film değil.sadece çok sıradan.
Sırf Nicole Kidman'a hayranlığım ve oyunculuğunu beğendiğim için filme kötü diyemiyorum ama bu kadar iyi oyunculara konunun daha inandırıcı, etkileyici olması gerekirdi..;)
bana sıradan bi film gibi geldi ikinci bölümde bi kaç sahne haric etkilendim dersem yalan olur..amaç film izlemekse izlenebilinir ama çok şey beklemeyin filmden.....
konu itibariyle herkesi ele alabilecek bir konusu yok aslında filmin.ancak yönetmen senarist ve oyuncu üçgeni filmi başarıya taşımış:))özellikle sean peen oyunculuğla göz dolduruyor:))karısını kaybetmiş bir adam bu kadar iyi canlandırılabilir herhalde.nicole kidman ında hakkı var elbet ama sürekli gelgitler yaşayan birini canlandırmak hiç kolay değil :))olsun oyunculuk izlemek isteyen ve siyetle içli dışlı olanlar için muhteşem bir film:))!!