bazılarına çok yalın ve sıkıcı bir film gibi gelebilir ancak sinemanın tüm olanaklarından yararlanmış nbc basit bir hareket bile çok anlamlı izlenmesi gereken bir film...
uzak güzel bir filmdi.ne çok abartılı ne çok sade.ortayı yakalmış.filmde anlayanlar için güzel mesajlar veriliyor.iki adamın ayrı yaşamları,amaçları,istekleri vb unsurlar anlatılmaya çalışılmış.çoğu kişinin durağan olarak gördüğü film (ki durağanlık göze çarpıyor) izlenmesi gerekir diye düşünüyorum.
ben filmi gece geç saatte izledim. hayatta hiçbir film beni kendine bu kadar bağlayıp, ağlayıp sırıtma arasında götürmedi ve lanet olsun insanlığıma dedirtmedi. film bittikten dakikalar sonra boş ekrana boş bakışlarımdan kurtarıp ancak derin bir nefes alabildim ve yaşama tekrar döndüm. minimialist sinama; doğru, film boyunca hayatımı ve ruhumu minimalize etti... herkesin seyretmesini isterim çünkü hayat mavi gözlü insanların 3 metre zıplayıp hedefi tam vurdukları bişey değil.herkese saygılar.
Daha ilk sahnede bayıldım diyebilirim çünkü ufuktaki o adamın sabit kameraya yaklaşması 4buçuk dakika sürdü.Eğer sanat filmi anlayışı sabit bir kamera ve inadına kesilmeyen sahneler ve artık "konuş be adam" diye beklemekse ben demekki anlamıyorum sanatttan falan.Sabırla izlemeye devam ettim belki senaryo iyidir diye ama ben bukadar sıradan bir olay için film çekmeyi doğru bulmuyorum film yapıldıysa madem izlendiğinde ufak da olsa bir etki bırakabilmelidir. Bende ki tek etki, fotoğraf kareleri gibi olan görüntülerdi ne yazıkki.Sonu da beklediğim gibi ani oldu hiç şaşırmadım.
insan filmi beğenmese bile, yönetmenin fotoğrafçı yönünü net bir şekilde gözler önüne seren o muhteşem "mizansen" ve fotoğraf karesi gibi çekimler için 1 puanı reva görmez.
nuri bilge ceylanın mayıs sıkıntısından sonra dahada olgunlaştığını açıkca görebildiğimiz sıradanlığın samimiyetini apaçık gözler önüne seren en başarılı türk filmlerinden biri. tebrikler.
Her kesme hitap etmeyen bir film. İzlerken sıkılabilirsiniz çünkü olay akışı pek yok. Sadelikten hoşlanan birisi olarak filmi beğendim ama Bir Zamanlar Anadolu'da ve Kış Uykusu'nu izledikten sonra Uzak pek de tatmin etmedi açıkcası. Ama Nuri Bilge Ceylan gerçeği filme özgün hava katmış.
her bünyede etki bırakmaz hatta bazı bünyeleri sıkabilir.sıkılan bünyeler araba takip sahneleri bolca olan filmlere gitsinler böylece sıkıntı yaşamazlar.iyiki varsın nuri bilge ceylan.yaşasın minimalist sinema...
Bence filmi bu kadar abartmaya gerek yok o kadarda ahım şahım bir film değil.Ha filmi sıkılmadan izledim .Verdiği mesajlar güzeldi. kendini izlettiriyor çekildiği döneme göre gayet basarılı bir film .yusuf (mehmet emin toprak) abimin trafik kazasında öldüğünü filmi izledikten sonra arastırıken öğrendim .hüzünlendim. bu hüznü en son ''çingeneler zamanı'' filmini izledikten sonra yorumlara bakarken başrol oyuncusunun gerçek hayatta deprasyona girip intihar ettiğini öğrendiğimde yaşamıstım. Sözün özü her filme mükemmel denmemeli sonra türkiyede sinema neden gelişmiyor .bence türkiyede böyle izleyici kitlesi varken ,her filme baş yapıt dersenız ,o hollywood filmlerini türkiyede görmeye ömrümüz yetmez.Ama birgün bir yönetmen çıkacak bütün sıradanlasmıs türk filmlerinin ezberlerini bozacak .
Filmin konusu aslında sarsıcı ama bu duyguları hiç yaşamamış biri için anlaşılması zor ve hatta belkide biraz sıkıcı. Yönetmenin son 3 filmi hesaba katıldığında , uzak bu filmlere kıyasla biraz acemi işi gibi kalmış ama yinede izlenmeye değer. Oyunculuklar bir nebze daha iyi olsa yönetmenin iyi filmlerinden biri olabilirdi ama bu haliyle orta diyebiliyorum ancak.
Hayatımda izlediğim en saçma sapan filmdi.. ödül almış diye merak edip izledim Ödüllerine aldanıp sakın izlemeyin. Bu filme kim nasıl ödül vermiş hayret içindeyim. Film demeye bile bin şahit ister belki belgesel denebilir bilemiyorum Nuri Bilge Ceylan ın saçma filmlerinin şişirildiğini düşünüyorum Filmi izleyip aa ödüllü film ama ben neden beğenmedim bir şey anlamadım bende mi sorun var diye düşünen kardeşim, hayır sende sorun yok buna ödül verenler sorunlu!