Uzak
3,8

Demirtas
Demirtas

18 Mayıs 2006 tarihinde eklendi
Uzun planlar, fotoğraf tadında görüntüler, perdede sanki rol yapmayan kendini oynayan oyucular... En sonda söylenmesi gerekeni en başta söyleyeyim istiyorum. 'Uzak' herkese göre değil. Özelliklede amerikan sinema kütltürü ile büyümüş nesile. Uzak’ın bambaşka bir tadı var. Bambaşka bir film. Nuri Bilge Ceylan’ı bu filmle tanıdım. Çok radikal tarzı olan bir yönetmen. Sinemadan değişik lezzetler almak isteyenlere öneriyorum.
Engin Gürses
Engin Gürses

25 Ekim 2005 tarihinde eklendi
Biraz geç izleme imkanı bulabildim filmi.Gerçekten iki farklı hayatın ortak bir paydada birleştiği tam bir yalnızlık filmi Uzak. Karlar altındaki kasvetli İstanbul görüntülerinden , diyaloglara , Filmin durağan temposundan , yönetmenin yalın ve minimal müzik kullanımına kadar filmin her anına bu yalnızlık duygusu işlenmiş.Öyleki Köy - kent çatışması , etnik göç vb. gibi filmde işlenen diğer temalar bile bu yalnızlık duygusundan sadece arka plan okumaları olarak nasibini alabilmişler.