semahos
25 Eylül 2008 tarihinde eklendi
Ben bu filmi izledim.Degişik bi filmdi.Annesi kızını para kazanmasi icin ekek kılıgına s.kuyo.Tabi erkek olunca kızı talibanlar egitmek icin diger erkek cocuklari icinde alip goturuyolar.cok acikli bi filmdi.Hele sonu accaip kotuydu.Ailesinden tamamen kopuyo ve başina cok kotu seyler geliyo.
Filmi film estetiği açısından çok başarılı bulmadım ama Taliban rejimi gerçeğini anlatması böyle bir dünyanın varlığını duyurması açısından zaman kaybı olmayacağına inandığımı söyleyebilirm.Filmde 'o bir çocuk daha' mesajını verirken yönetmen biraz göze parmak batırmış ve baş kahramanımız kızın bir kaç kere verilen ip atlama sahnesi biraz havada kalmış kanımca.Bu sahnelerde "o bir çocuk daha" mesajı daha yumuşak ve filmin akışı içinde daha iyi yedirilerek verilebilirdi.Sanki yönetmenin acelesi varmış da mesajı bir an evvel vermek istemiş gibi olmuş. Zaman zaman kurguda kopukluklar olduğu hissine de kapıldığımı söyleyebilirim.Bahman Ghobadi filmleri izlemiş biri olarak bu filmin oyunculuklar açısından zayıf kaldığı da bir gerçek.Taliban ve Afgan halkı,Afgan kadınının üzücü gerçeğini bir kez de bu filmde izlemiş oluyorsunuz gazetelerde haberlerde bildiklerinizin pekişmesini sağlıyor ama film estetiği açısından zaman zaman daha iyi olabilirdi dediğim çok kare vardı.
film gerçekten derin ve gerçeklere hitab ediyordu.gerçekten çok acı şeyler realite üzerine kurulu bi film olduğundan.yorumlarında genelde o ideoloji üzerine yoğunlaşacağından çok uzatmıyorum. dinden çıkartır böleleri adamı :@ . ama beni en etkileyen sahne o mollanın kıza anahtar seçtirdiği sahneydi.sanki kadersizliğinde ona ait olmayan tek seçim buydu ve gene bu çekimde o kadersizliğe kütlüyordu :( .