ya kolay kolay ağlama huyum yok filmlerde ama bu film beni mahvetti,kitaba uygun çekilmiş süper bi film.ama 89da aynı sorunlar vardı işin ilginç tarafı 2005te de aynı sorunlarla boğuşuyoruz düzene karşı çıkanların hep ortadan yok oluyor.yıllar geçince toparlanmamız gereken yerde,olduğumuz yerde sayıyoruz aslında alınacak çok ders var tabii niyeti olan için
Bu filmi izledim ve bir yerinde koptum ağlamaktan.o kadar duygusaldı ki.Her şeyi ile baş yapıt bence.Klasiklerin arasın da da.Filmin her şeyi çok güzeldi öğretmen jhon keating,öğrencilerin hepsi harikaydı kısacası.Anlatmak istenen de çok iyi olup karşı izleyiciye bunu yansıtması ve hiç sıkmadan anlatması çok daha güzel.Bunun yanında da hiç bitmesini istemediğiniz bir film oluyor.Hele o duygusal anlar.Ve Ve VE o öğretmenin son sınıftan çıkarken öğrencilerin yaptığı davranış harikaydı.Heralde bir öğretmen öğrencilerinden böyle öğrettiklerinin karşılığını alınca mutlu olur.John öğretmene de bence bir ömür boyu yetmiştir diye düşünüyorum. ve şunu da söylim hiç sıkıcı bir yanı yok.Özelliklede donuk bir film hiç değil.Ve son olarak film kesinlikle ve kesinlikle izlenmeli sonrada göz yaşlarına boğulup ağlanmalı.Çünkü insanın elinde değil.
film klasik bi konuya sahip.yani çok farklı metodları olan öğrencileri ile ilişki kurmayı bilen öğretmenin hikayesini anlatıyor.ama sizinde bildiğiniz gibi bir filmi özgün yapan konusunun aynılığı değil işleniş tarzı ve oyunculardır ki bu film o açıdan dört dörtlük bir yapım.çok ama çok etkileyici.ben izlerken keşke hayatımın bir döneminde böle bir öğretmenim olsaydı diye iç geçirdim.
açıkcası beklediğimin altında cıktı kötü bi film demiyorum ama ben daha adam gibi bi başyapıt bekliyodum hayal kırıklıgına ugradım diyebilirim sadece basit bi film yani bu kadar....
''Tanrı Arıyor Efendim. Welton'a kız öğrenci alınmasını gerektiğini söylüyor.'' Aklımda kalan en güzel repliklerden. Film için söylenecek söz ise ''İz Bırakıcı''.
Film zihinlerde çok hoş bir tat bırakıyor. Zihinlerde bıraktığı tat öyle bir tat ki, gelip geçici olmaktan çok uzak.
Bence bir sinema filmi insana, yaşama dair birşeyler katabilmeli, birçok ders ve anlam çıkarabilmeliyiz. Birçok filmden bu bahsettiğim unsurlara dair iyi veya kötü birçok kare bulabilirsiniz. Ama önemli olan sadece ne anlattığı değil, nasıl anlattığı da önemlidir. Peter Weir çok iyi iş kotarmış...
insana bazı şeyleri düşündürten çok hoş bir film basmakalıp,sıradan başkalarının düşünceleriyle ve de istekleriyle sürdürülen bir hayat yerine kendi benliğimizi sorgulayan ve de bunun gerçekleşmesine teşvik eden etkileyici güzel ve bir o kadar da gerçekçi bir film keşke okullarımızdaki bütün hocalar Mr.Keating gibi olabilseydi sanıyorum daha özgür düşünen kendini bilen gençler yetişirdi süper bir film izlenmesi gerekiyor
Harika bir filmdi. Bir çok mesaj veriyor. Robin Williams'ın oyunculuğu yine her zamanki gibi harikaydı. Film de gençlik coşkusu, arkadaşlık, o farklı ve eğelenceli öğretmen gibi bir çok bildiğimiz bizim de en az bir kere yaşadığımız detaylar var. FAZLA SPOİLER VAR! DİKKAT! spoiler: Öğretmen, aslında her şeyin ders olmadığını, anı da yaşamak gerktiğini (Carpe diem) çok güzel yollarla çocuklara aşılıyor. Ancak veliler bu şekilde düşünmüyor...Sırf bu yüzden yaşanan Neil'in ölümü beni çok üzdü hatta ilk olarak filmde burada ağlıyorum. Ancak ebebeynler buna rağmen kendilerinde hata aramayıp, suçu öğretmene atıyor. Öğretmenin çocuğa yanlış bir şey öğrettiğini, onu etkildeğini düşünüyorlar. Diğer çocuklardan velileri öğretmene karşı olarak tanık olmalarını istiyorlar. Ve çocuklardan bazıları bunu kabul etmese de bazıları kabul etmek zorunda kalıyor. Öğretmen okuldan atılıyor...İşte burada daha çok sinirim bozuluyor. Ancak yeni gelen öğretmen John öğretmenin tam tersi...John öğretmen eşyalarını almaya gelince tam çıkarken, çocukların sıraların üstüne çıkması (işte en sevdiğim sahne)... John öğretmen çocuklara doğru şeyleri öğrettiğini anlıyor...Artık onların tamamen verdiği şeyleri aldığını anlıyor...Burası da beni kalbimden vurdu..
özellikle lise çağındaki gençlere sesleniyorum: bizler gibi hayatın bize çizdiği yolda yürümek yerine, kendi yolunuzda yürümek istiyorsanız ama bunu haykıracak gücünüz ve cesaretiniz yoksa bu filmde bulabilirsiniz...