Ölü Ozanlar Derneği

freecritic
freecritic

29 Ocak 2007 tarihinde eklendi
Çok güzel,çok içten bir film.Sonu çok duygusal.Yıllar önce izledİğimde ne hissettiysem bugün izlediğimde de aynısnı hissetim.Özgürlükçü ve hümanist yaklaşımın gelenek ve dogmalarla çatışması ve bu çatışmanın altında ezilen genç ,parlak dimağlar.Çok güzel bir sistem eleştirisi.Türkiye’deki eğitim sistemini hatırlatıyor insana.Basma kalıp ve ezberci eğitim sisteminde hiç bir öğretmen bize kendiniz olun,kendinizi bulun,ruhunuzu özgürleştirin demedi çünkü.Her öğrencinin,öğretmenin ve ebebeynin izlemesi gereken çok dokunaklı bir film.
jokerr-2
jokerr-2

20 Mayıs 2008 tarihinde eklendi
r.williamsın oyunculuğu cok iyi.konusu itibarıyla da güzel bir film
osms
osms

14 Şubat 2006 tarihinde eklendi
dürüst olmak gerekirse kimi yerlerde filmi hayranlık içinde kimi yerlerde ise sıkılarak izledim. Robin Williams filmi adeta kurtarmış. Carpe Diem mantığının ve intihar eden kişinin beni derinden etkilediği Ölü Ozanlar derneğini izlememek benim için çok da büyük bir kayıp olmazdı.
rudeonerudeone
rudeonerudeone

12 Eylül 2007 tarihinde eklendi
ölü ozanlar derneği nin kitabını okumuştum önce.daha sonra filmi geldi,ben de zaten çok beğendiğim bu kitabın beyazperdeye nasıl aktarıldığını merak ettim doğal olarak.kadroya baktığımda keating i robin williams ın canlandırdığını görünce o kadar sevindim ki.çünkü olabilecek en uygun adamı bulmuşlardı,ve izedikten sonra da hayal kırıklığına uğramadım.diğer genç oyuncular da inanılmaz işler çıkarmışlar.genç perry harikaydı,ethan hawke da öyle.pek çok anlamlı mesaj içeren bir yapım.belki de anne-babalarla izlemek daha uygun olur.
kuzularynsessizli-i
kuzularynsessizli-i

11 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
Film gayet iyiydi. İlk izlediğim de çok beğenmiştim. Bir öğretmenin sevgi ve umut dolu dünyasından genç öğrencilerine bakması...Bu arada finale doğru sizleri şok bir olay bekliyor.
basakbilgi
basakbilgi

9 Ekim 2007 tarihinde eklendi
Çok gaz bir film...
e-ergener
e-ergener

24 Şubat 2005 tarihinde eklendi
Eski filmlere tutkum yeni yeni başladığı için yeni izlediğim bir film ama izledikten sonra da başımı duvardan duvara vurduğum 'Ben bu filmi niye daha önce izlemedim' dediğim ve de film koleksiyonumun kesinlikle en üst sıralarında yer bulacak bir film... Kesinlikle bir şaheser... İzlemeyenlere duyurulur... Sevgilerle...
esat-ozcan
esat-ozcan

5 Ağustos 2005 tarihinde eklendi
Peter Weir'in bana göre Fearless ile birlikte en başarılı iki filminden biri.Çok sağlam bir senaryo üzerine,Robin Williams ve diğerlerinin sağlam oyunculuğu ve Peter Weir'in konuya hakimiyeti eklenince unutulmazlar arasına çoktan girdi bile.Filmde çok ince bir ayrıntı var ki çok hoşuma gitti-ölen çocuğun babasının yatmadan önce terliklerini düzeltmesi herşeyi bir plan doğrultusunda yaptığının bir göstergesi,çocuğun inandıklarıysa farklılığın.
lelaina
lelaina

30 Aralık 2007 tarihinde eklendi
Bir öğretmen gelir ve herkesin hayatı değişir..Ürkütücü bir güce sahip bu varlık,bu gücü bir çocuğu yıkarak da kullanabilir, yücelterek de.Çok şey borçlu olunan sürekli hatırlanılan dünyanın en güzel insanı.Belki ikinci anne veyahut baba, sarılınca aynı duyguyu verebilen nadir insan.Tabiki olacaktır sorunlar öğretmen ve öğrenci, yeniyetme ve yetişkin her daim çatışma yaşayacak, birbirinden nefret edecektir.Kaldı ki bu durum kişisel gelişmede gerekli bir dinamiktir.Ama yinede yorgun yolcuların konakladığı kervansaraylar gibidirler.Sıcak, emin, cömert.Kışla yaz kucaklaşır ellerinde ve toprağımın çorak yanlarını kanlarıyla sularlar,vahaya dönüştürürler tüm coğrafyaları...Ve bu filmde de olduğu gibi işte bazıları vardır ki hayatımızı değiştirirler...Ölü Ozanlar Derneği, hayatı iliğine kadar özümsemeyi amaçlayan gizli bir dernektir.Olağanüstü ve farklı bir hayata adım atmaktır.Ölü Ozanlar, ailelerimizin baskısından uzak, tutkularımızı özgür bir şekilde yaşamak ve elde etmek için yaşamın her anının ne kadar önemli olduğunu anlatmaya çalışan bir hayat okuludur.Özgür bir şekilde hayata gözlerimizi açarız, ancak hep başkalarının kontrolü altında yaşamımızı sürdürürüz.Onların bizim hakkımızda düşündüklerinden başka bir şansımız yoktur kendi hayatımıza dair.Bir süre sonra bu durum bizi sıkmaya başlar ve isyana meylederiz.Bir çıkış yolu bulmaya çalışır, kendi geleceğimiz ve hayatımız hakkında söz sahibi olmak isteriz.Kendimizi bir anda,Ölü Ozanlar Derneği'nde buluruz.
kaankarsan
kaankarsan

8 Şubat 2006 tarihinde eklendi
Son derece iyi bir film. Robin Williams'ın kariyerinin en iyi performanslarınlarından biri.. Gerçekten çok duygusal ve dokunaklı. (9/10)
e-dione
e-dione

31 Temmuz 2006 tarihinde eklendi
tüm öğretmenlere selam olsun bu film.
idealizmin doruğa ulaştığı nokta.
tuffy34
tuffy34

7 Mart 2004 tarihinde eklendi
Takım ruhu değil bu başka bişey.. böyle şey gibi nasıl desem.. koyun psikolojisi gibi.. beğenemediğim için ne olur affedin beni daha çok gencim ilerde beğenirim..
darklovedmt
darklovedmt

12 Eylül 2007 tarihinde eklendi
süper bir filmm gerçekten dün cnbc-e de izledim gerçekten muhteşemmm filmde ağladım harikaydı izlenmesi gereken bir başyapıt bir film anca bukadar dolu ve anlamlı olablir 10/10
nehirjix
nehirjix

7 Aralık 2004 tarihinde eklendi
oh captain, my captain!
deniz155155
deniz155155

25 Şubat 2007 tarihinde eklendi
gerçekten mükemmel bir film.her öğetmenin izleyip ders çıkarması gerekn türden bir film.keşke her öğretmen keatinggibi olsa,öğretmenden çok öğrencileriyle arkadaş olsa.izleyin.hayata bakışınız değişecek...