ahmet-ertan
17 Aralık 2007 tarihinde eklendi
Evet Arşiv yapanların arşivinde mutlaka bulunması gereken bir film.Film ise gerçekten çok iyiydi.Filmin başları oldukça komik ancak sonlara doğru Dram iyice yoğunlaşıyor ve tam bir başyapıta dönüşüyor.Filmde Öğretmen karakterini Robin Willams dışında birisi canlandırsaydı film bence bu kadar iyi olamazdı.10/8.5
Bu filmin teması anı yaşadır. Çok açık ve net bir şekilde mesajı veren bir film. Üzerinizdeki baskılara, toplum baskılarına, kim ne der endişesine girmeden anı yaşabilmeyi anlatıyor. Size özgür olabilmeyi, özgür ruhlu olabilmeyi ve bu şekilde yaşayabilmeyi anlatan, öğrencilerine basmakalıp şeylerden kurtulup farklı olabilmeyi gösteren bir öğretmenin ve onun peşinden giden öğrencilerin hikayesi. Sorun sadece özgür olabilmek değil, sorun özgür düşünebilmek, ahlak sınırları çerçevesinde istediğini yapabilmek ve istediğin şekilde düşünebilmek.
Modern toplumların bizi bir tür kalıba sokup, herkesi benzer ürünler haline getirip size nasıl bir hayatın daha iyi olacağını dayatarak, aslında olmadığınız kişiliklere yönlendirdiğini görüyoruz. Sizin lüks bir eviniz olmalı. Lüks bir arabaya binmelisiniz. En güzel kıyafetleri alıp, son model telefonlara sahip olmalısınız. Her şeyin en son çıkanına sahip olmalısınız ki mutlu olasınız! Acaba bu mutluluk mudur ? Hiç ölmeyecekmiş gibi yıllarca çabalayıp moderliğin dayattığı gibi sürekli borç altında yaşayarak, sürekli bir telaş içinde yaşayarak ömrümüzü tüketmek. Bu mutluluk mu acaba ? Yoksa sadece bazıları böyle olması gerektiğini düşündüğü için bizde mi böyle yaşıyoruz.
Filmi izledikten sonra düşüncelere dalıp, kendinizi ormanlara atıp koşmak, doğayı izlemek isteği geliyor insana. Bir coşku bir mutluluk ve ardında bir hüzün doluyor insanın içi. Çok karmaşık yapılara girmeden mesajını veren ve hüzünlendiren bir film. İyi seyirler... 8.1/10
Filmi eleştirmek istemiyorum güzel bi film ama herhalde ben bu tarz filmleri izlemeyi sevmediğim için bana pekte öle aklımda kalacak,hep hatırlayacağım bi film olarak kalmayacak,bilmiyorum ama nootum anca 6 oda Robin William hatrına...!!!6/10
bence iyi bi film.dahası kitabıyla nerdeyse aynı.hiçbir kopukluk ya da rahatsız edici bi farklılık yok.robin williams'ı bi can dostum filminde bi de burda çok sevdim. filmde en çok intihar eden çocuğa üzülmüş ağlamıştım.eee kitabı okuduktan hemen sonra izlersem öyle olur tabi.
bu filmi 3 defa da seyretsem 5 defa da seyretsem bıkmam.. Robin Williams'a zaten yorum yapmak olur mu?? kim ne derse desin çook güzel ve kalite bi filmdi.. ayrıca Todd rolündeki Ethan Hawke de kendini o filmde ortaya çıkarmaya başlamıştır..
Filmi ergen yaşlarımın başlangıcında izlemiştim. Ağladığımı hatırlıyorum. Gerek düşünsel gerek duygusal açıdan, izleyiciyi saran bir film. Henüz izlemeyenler izlemeliler.
vakit varken tomurcukları topla zaman hala uçup gidiyor ve bugün gülümseyen bu çiçek yarın ölüyor olabilir.. Şiir ve romantizm aşk ve güzellik işte bunlar bizim yaşama sebeplerimizdir. Bazı insanlar gerçeklerden korkup, kaçarlar bu çok yanlıştır. Çünkü gerçekler değil midir bizi yücelten,gerçekler değil midir bizim sevilmemizi sağlayan , gerçekler değil midir bizi iyiye, güzele yönlendiren. insanlar gerçekle ne kadar yüz yüze gelebilir ne kadarını kabul edebilir? bu filmi özellikle anne babalar izlemelisiniz.kendi hayalleriniz için çocuklarınızı yakmayın..zaten toplumumuzun ne kadarı kendi istediği mesleği yapıyor ya da kendi hayatını yaşıyor.bunlar sizin hayalleriniz istekleriniz unutmayın ki cocuklarınız da birer birey ve onlarında kendi hayalleri ve doğruları var,onlar da düşünüp kendi kararlarını verebiliyorlar..
**bu filmi mutlaka izleyin**
hissettiklerimizi serbest bırakmalıyız.dışarıda yada sahnede.kısaca herzaman_her yerde.hissettiğimizin ifadesi,bizi daha özgür kılar ve daha rahat işlememizi sağlar.
Hepimizin içinde başkaları tarafından benimsenme dürtüsü vardır. Ne var ki, içinizdeki tek ve farklı olan şeye, bu size aptalca görünse bile, güvenmelisiniz. Aynı Frost’un söylemiş olduğu gibi: ’Ormanın içinde kesişen iki yol vardı ve ben en az ayak izi olan yolu seçtim.’ İşte farklılık budur. Ekleyebileceğim tek şey mükemmel bir film oluşu...
Filmde lise yillarinin sen sakrak gunlerine gidiyor insan,siki dostluklarin sicakligi ve kacamaklarin anlatilmaz heyecani...Senaryosuna bakinca Amerikalilarin bu konuda acaba neden sıkıntı cektigini dusunuyorsunuz,cunku OLU Ozanlar dernegi ismi itibariyle bile orjinal.Filmde kucuk bir yerde kopma durumu oluyor ama o arada da zaten verilen harika mesajlari dusunuyorsunuz.Sonlara dogru kar sahnesinde eger odaniz da biraz soguksa karin donduruculugunu hissetmek dahi mumkun,o kadar ki etkileyiciGercekten izlenesi bir film ama Robin Williams yerine bu rolu fiziksel olarak daha iyi tasiyabilen biri konulabilirdi ayrica film aksiyon ve heyecan bekleyenler icin degil