1983gs
1 Kasım 2009 tarihinde eklendi
filmi beğendim diyemem ama verilmek istenen düşünce bakımından güzel çok etkileyici bir film olduğu konusunda şüpheliyim bence aldığı puanda abartılı diye düşünüyorum...
çok övemeye gerek yok diye düşünüyorum ben diğerlerinin alsine. İyi bir film oldugug konusnda şüphe yok ama hiç bensersiz diil. hatta myleki hala onun benzerleri bile cıktı( MonaLisa'nın gülüşü)
dürüst olmak gerekirse kimi yerlerde filmi hayranlık içinde kimi yerlerde ise sıkılarak izledim. Robin Williams filmi adeta kurtarmış. Carpe Diem mantığının ve intihar eden kişinin beni derinden etkilediği Ölü Ozanlar derneğini izlememek benim için çok da büyük bir kayıp olmazdı.
Bu filmi kaçıncı izleyişim bilmiyorum ama uzun bir aradan sonra tekrar iki gün önce izledim ve yorumda bulunmak istedim. Robin Williams ve özellikle o zamanlar ergenlik çağında içine kapanık bir çocuk rolünde olan Ethan Hawke harika. O yıllar için çok iyi bir film. İzlemeyen kalmasın, hadi buyrun...
bence muhtesem bir film. 5 kez izleme fırsatım oldu 5 inde de ağladım sonunda. bir öğretmen olarak tüm öğretmenlein izlemesi gerek film budur diyorum. muhteşem!!!
Sıkıştırılmaya mahkum bırakılan düşüncelerin dışarı vurmuşluğu,özgür ifadenin yoksun olduğu dünyanın geliştirilmesine boyun eğen diplomalı beyinler,Büyük dünyamızı,umutlarımızı,hayallerimizi yıkan itaatkar kalmamızı sağlayan zavallı insancıklar. Bir film bu kadar dokundurmamıştı ve dokunduramaz özgürlüğe açılan kilitli kapılara. Ethan Hawke için söylenecek tek bir söz var. Çaresizliğin dışarı haykırışını filmin sonuna kadar bekleyen ve gözyaşlarımıza teslim olmamızı sağlayan harika bir oyunculuk gösterdi. Filmi bu iki kelime ölümsüzleştirmek için yeterlii. Carpe Diem