odinhan
1.029 değerlendirmeler
9 Ekim 2006 tarihinde eklendi
Çok eleştirildi fakat nu kadarını da haketmedi bence bu film.Tamam beklediğim kadar iyi değildi 6.Histen sonra bu film hayal kırıklığı idi.Ama herşeye rağmen vasatın üzerinde..Benden 10/7
M. Night Shyamalan çok kendine has bir tavrı ve stili olan bir yönetmen. 6. His’le tanıdığımız M. Night Shyamalan kendini milyonlara sevdirmişti. Ancak bana göre ardından gelen İşaretler ve Köy kesinlikle 6. His’in seviyesine ulaşamadı. Köy sinemada yaşadığım hayal kırıklıklarından bir tanesiydi. Hiç beklediğim gibi bulmadığım bir film.
filmin yönetmenini begendigim için izledim ve cok keyif aldım.süpriz sonlarıyla ünlü ve mistik bir atmosfer çercevesinde cekilen filmleriyle nam salan senarist ve yönetmenin ilgi çekici bir yapıtı.izleyin derim...
Bu filme korku gerilim demeye dilim varmıyo'Kırmızı başlık kızla bizi korkutmaya çalışıyorlar:))))Shyamalan dan böyle bir film beklenmezdi.Sadece bu filmle ismine zarar verdi.izlemenizi tavsiye etmem
Korku filmi değil, korku olmadığı gibi çok da başarısız da değil..Konu şaşırtmaya çalışmış bunda biraz başarılı olmuş ama bu sürprizlerin çarpıcılığı şiddetli olmadığı için film beklenilen etkiyi yaratamıyor..Bryce Dallas Howard oyunculuğundan çok saf güzelliğiyle büyülüyor ;)
Ortada çok güçlü bir mesaj var. Modern ve yozlaşmış yaşamın ve buna bağlı sıradanlaşan ve bencilleşen insan ilişkilerinin dışında kalmaya çalışan birçok günümüz insanı, filmdeki gibi bir yaşam süremese de bu tür bir yaşamın özlemini duyduğu kesin. Bu ana konsepti film, gerçekten çok iyi ve çok zeki bir senaryoyla betimlemiş. Bu güçlü mesajı bu tür bir anlatımla dile getirmek belki çoğumuza saçma gelebilir. Ama izleyicinin korku filmi olarak düşündüğü senaryo mantığı; aslında günümüz insanının günümüz yaşamından nasıl korktuğunun güçlü bir anlatımını yapmış. Bir başyapıt olamaz ama mesajın anlatım biçimi oldukça zekice... (7/10)
karşımızda ilginç bir shyamalan filmi daha.shyamalan iii bi yönetmen ama kendini biraz daha geliştirmeli.Bi korku/gerilim Filmi Çekiosun Walker ın dramını değil.
Filmin ilk yarısı süperdi ikinci yarısı çok normal sürdü herşey erken çözüldü . yaratıkların yalan olduğu ortaya çıktı ama ormanda karşısına yaratık kıyafetiyle kızın karşısına birden çıkınca sinema salonunda yerimden sıçradım ve tabii ki arka sıramdakiler koptu çünkü korkulaca bişey kalmamıştı :-)
Bence bu film verdiği mesajla ilgiyi hakediyor.Paranın hayatımızı nasıl kirlettiğini anlatıyor.Film bence aşk ve drama temalarını içeriyor.Bu filmi gerilim teması adı altında çıkarmaları hataydı.Eğer o gözle izlerseniz beğenmezsiniz.Ama ne olursa olsun filmde verilmek istenen mesaj çok gerçek ama bir o kadarda imkansız...
film bir film olarak fazlasıyla güzel.ama bir korku filmi olarak ben almayayım.çok başarılı bir drama,çok başarılı performanslar ve çok başarılı bir yönetmen.ama korktuğunuz anlar5'i geçmiyor.fragmanı süper gergindi ama film öyle değil.
cok duragan.. ilk yarida bayiyor, ikinci bolumde de pek toparlayamiyor.. masumiyetin korunmasi fikri guzel ama gorsellikle desteklenmemis.. makara israfi bu baska bisey degil..
Yönetmenin önceki filmleri ile kıyaslayınca çok sönük kalıyor. Eğer bir sonraki filmi bundan daha kötü olursa hayran kitlesinin büyük bölümünü kaybadeceğini düşünüyorum. 7/10
Sıradan ve sıkcı bir film. Shyamalan izleyiciyi ters köşeye yatırma kaygısı güttüğünden filmlerin kalitesi iyice düşüyor. Bence yeni konulara el atması gerekli. Ayrıca filmde 6. His'teki gibi ters köşeyede yatmıyorsunuz. Bryce Howard ise birçok sahnede -kör kız performansı- inandırıcılıktan uzak ve abartılı. Hiç anlamsız bir aşk hiyakesini hiç anlamsız şekilde sonlandırıyor yoksa ne olduğunu anlamıyoruz mu deseydim. Zaten bu ters köşeye yatırma yüzünde Ölümsüz filminide batırmıştı. Ama müzikler gerçekten harika. Gözünüzü kapatıp müzikleri dinleseniz daha çok zevk alabilirsiniz
filmi buluşmada izledik aslında filmin çok basit bir konusu var şoru işaretleriyle ve zaman sırasını yani sahne sırasını değitirerek izleyiciyi baglı tutuyo ama soruları film kendi kendine 2 bölümde çözüp izleyiciye bir soru işareti bırakmayınca ve filmin sonunda hadi be diyince film kopuyor Kör kıza bişey söylemiyırum zati ama tek ilgimi çeken lucius hunt karakteriyle Joaquin phoenix ii bir performns sergiliyor