Şöyle bir yorumlara ve sinekritiklere baktım filmle ilgili ve filmin pek beğenilmediğini gördüm. Profesyoneller Shyamalanın kendini tekrar ettiğinden dem vurmuşlar, beğenmeyen izleyicilerden kimileri de 'bu ne biçim korku filmi' kabilinden yorumlarda bulunmuşlar...The Village, başlarda korku filmi gibi görünse de kesinlikle bir korku filmi değil. Künyesinde Bilim Kurgu yazsa da, bilim kurgu ile uzak veya yakından ilgisi yok. Filme en çok uyan gerilim olsa gerek künyede yazan sıfatlardan...Ben aslında beğendim filmi. Filmi ve süprizini beğenmiş olabilirim, ancak her halukarda kötü bir film olduğunu düşünmüyorum filmin... (bu arada, Köyü izleyeli yıllar oldu ama beyazperdede karşıma çıkınca yazmak istedim)
öyle aman aman bir filmdi değil bence. yani izlemeseniz de bir şey kaybetmezsiniz. hele ki benim gibi shyamalana güvenip izlerseniz, hayal kırıklığınız daha bir büyük olur. karar size kalmış.
Enteresan bi filmdi vermek istenilen mesaj bariz verildi. Ama yinede yeterli bulmadım çünkü ben Adrien Brody görmek için izledim ama hayal kırıklığı. Yinede belirtmek isterimki onu o rolde görmek apayrı güzel.
her ne denirse densin bu adamın filmlerinde duygu var. Eğer filmi beğendiyseniz ikinci izleyişinizde daha çok beğeneceksiniz. Bence 'Köy', Shyamalan'ın 'Unbreakable'dan sonraki en iyi filmi...(8/10)
cok duragan.. ilk yarida bayiyor, ikinci bolumde de pek toparlayamiyor.. masumiyetin korunmasi fikri guzel ama gorsellikle desteklenmemis.. makara israfi bu baska bisey degil..
M. Night Shyamalan çok kendine has bir tavrı ve stili olan bir yönetmen. 6. His’le tanıdığımız M. Night Shyamalan kendini milyonlara sevdirmişti. Ancak bana göre ardından gelen İşaretler ve Köy kesinlikle 6. His’in seviyesine ulaşamadı. Köy sinemada yaşadığım hayal kırıklıklarından bir tanesiydi. Hiç beklediğim gibi bulmadığım bir film.
Bence bu film verdiği mesajla ilgiyi hakediyor.Paranın hayatımızı nasıl kirlettiğini anlatıyor.Film bence aşk ve drama temalarını içeriyor.Bu filmi gerilim teması adı altında çıkarmaları hataydı.Eğer o gözle izlerseniz beğenmezsiniz.Ama ne olursa olsun filmde verilmek istenen mesaj çok gerçek ama bir o kadarda imkansız...
film bir film olarak fazlasıyla güzel.ama bir korku filmi olarak ben almayayım.çok başarılı bir drama,çok başarılı performanslar ve çok başarılı bir yönetmen.ama korktuğunuz anlar5'i geçmiyor.fragmanı süper gergindi ama film öyle değil.
Korku filmi değil, korku olmadığı gibi çok da başarısız da değil..Konu şaşırtmaya çalışmış bunda biraz başarılı olmuş ama bu sürprizlerin çarpıcılığı şiddetli olmadığı için film beklenilen etkiyi yaratamıyor..Bryce Dallas Howard oyunculuğundan çok saf güzelliğiyle büyülüyor ;)
film bazılarına göre boş gibi dursa da bence dolu dolu yaşanan bi öykü var ortada.. o köyün oluşmasının sebebi ise insanı çok etkiliyor.. insanı derinden etkileyecek korku sahneleri yok elbette ama izlemeye değecek türden. filmin altındaki imzaya bakmanız yeter :)
Bu filme korku gerilim demeye dilim varmıyo'Kırmızı başlık kızla bizi korkutmaya çalışıyorlar:))))Shyamalan dan böyle bir film beklenmezdi.Sadece bu filmle ismine zarar verdi.izlemenizi tavsiye etmem
Filmin fragmanını sinemaya koysalar filmden daha fazla gişe hasılatı yapar....espiri bir tarafa filmin türüne bakınca korku ve gerilim ama filmin hiç bir sahnesinde korku ve gerilim yok buda senaryonun ne kadar zayıf işlendiğini gösteriyor..ama güzel bir konusu var... 6/10
filmi buluşmada izledik aslında filmin çok basit bir konusu var şoru işaretleriyle ve zaman sırasını yani sahne sırasını değitirerek izleyiciyi baglı tutuyo ama soruları film kendi kendine 2 bölümde çözüp izleyiciye bir soru işareti bırakmayınca ve filmin sonunda hadi be diyince film kopuyor Kör kıza bişey söylemiyırum zati ama tek ilgimi çeken lucius hunt karakteriyle Joaquin phoenix ii bir performns sergiliyor