Tim burton un her zamanki gibi harika sahne dizaynı ve masalcılığı ön planda.Bu türü sevenler için kaçırılmayacak bir film.Deppin oyunculuğu ve mimikleri de muhteşem
...Dahl'in kitabini okumus degilim ancak sundan eminim ki kitaba sadik kalmis ve uzun bir suredir hasret kaldigimiz Tim Burton'in o muthis gorsel dunyasini bir kez daha karsimiza getiren harika bir film "Charlie'nin Cikolata Fabrikasi". Burton'la "Edward Scissorhands", "Ed Wood" ve "Sleppy Hollow"un ardindan bir kez daha biraraya gelen Deep rolune cuk oturmus. Tum set tasarimlari (Akademi odullerinde bu yilin bu daldaki en iddiali adaylarindan biri olacak kuskusuz) ve Philippe Rousselot'un sinematografisi olaganustu. Baba-ogul iliskisiyle bir onceki sinemalarimiza ugramayan Burton filmi "Big Fish"i de yer yer hatirlatiyor ayrica. Kubrick'in "2001"ine de bir nevi saygi durusunda bulunan film, ozledigimiz Burton'a (kisisel olarak en kotu filmi oldugunu dusundugum "Planet of the Apes" filmografisine hic yakismayan bir filmdi) ve essiz gorsel dunyasina donmemize vesile oluyor kisacasi. Ozellikle sincaplarin yeraldigi sekansin ne kadar kusursuz oldugunu da belirtmeme gerek yoktur sanirim...(8/10)
olduka başarılı renkli cıvıl cıvıl bir film. çocuklara ve ebeveynlerine bile ders niteliğinde. ailecek zevkle izlenebilecek bir film. ama yanınızda mutlaka bir miktar çikolata bulundurunuz. çok can çekiyor.
her yaşa hitap eden tatlı bir film özellikle deep in oyunculuğu çok iyi filmde sincapların bulunduğu sahne bence en güzeliydi...izlenmesi gereken bir film
konusu itibariyle çok farklı bir yapımdı.çocukların ve içindeki çocuğu yaşatanların izlerken zevk alacağı fantastik bir yapım.ben sıkılmadan izledim.farklı bir konu arayanlara tavsiye edebilirim.
cok eglenceli,ailece izlenebilcek güzel bir film..johnny deepinde harika bir seker kıvamı verdigi film.. Önemli not:yanınızda cikolata türü seyler bulundurun canınız cekebilir;)
Öncelikle filmi çocuk filmi olarak görmeyin. En azından ben farklı bir tat aldım. Tim Burton iyi bir yönetmenlik sergilemiş. Johhny Deep’in performansı da harika. Film boyunca hiç sıkılmadım fakat, sonu birazsıkıcı geldi. Özellikle fabrika içince geçen süre çok eğlenceli. (10/7)
tim burtonı birazcık tanıyorsanız bu filmin ona ait olduğunu çok rahatlıkla anlarsınız.. Kendini beyazperdeye bu kadar iyi yansıtan birkaç yönetmenden biri tim burton.. filme gelince, fabrika içinde geçen sahnelerde ara ara sıkıldığım yerler oldu, eğer çocuğunuz varsa beraber izleyebileceğiniz güzel bi aile filmi..
Burton Olsun Çikolatadan Olsun diye başlık atılmış ya öyle olsun gerçekten ama johhny depp in sinema kişilik karakteride çok bozulmasın. bu filmde bile çok güzel oyuncuğu var mimikleri manyak gerçekten. çok süper bulmasamda güzel bir film.