beck31
1.383 değerlendirmeler
12 Kasım 2006 tarihinde eklendi
bence harika bi film 2 yıl once izlemistim yorumu smdı yapıorum ama olsun zaten paul giamatti varsa o film izlenir en sevdigim aktorlerden biridir kendisi
film sırasında zaman şarap gibi geçiyor bence çok başarılı ve çok ince mesajşar içeriyor(bkz. şişman kadınla kocası cinsel ilişkideyken televizyonda bush'un olması)
İçinde her tat var. Komedi, dram, aşk. Çok renkli bir film, her rengi ayrı bir güzel. Hem eğleniyorsunuz ama bazende üzülüyorsunuz. Bayıldım kısacası. Arkada çalan harika müzik eşliğinde bir komedi. Özellikle senaryoya bayıldım. Hayatından hiçbir işi rast gitmeyen Miles'in bir haftalık arkadaşıyla çıktığı garip, komik kısa tatili. Şarap hayranı olan Miles'in boşandıktan sonra istemeyerekte olsa yeni aşık olması ve bir yandan da evliliğine gün sayan arkadaşının gelecekte ki karısını aldatması ve başlarına gelmedik kalmayan birçok hikaye anlatılıyor filmde. Çok sempatik bir film. İçinizi ısıtan, tuhaf bir yapım. Tıpkı şaraptan alınan tat gibi bu filmde de birçok tat ve renk bulunuyor. Kesinlikle izlenmeli. İçten ve doğal.
Son zamanlarda bir filmi izlerken bu kadar eğlendiğimi hatırlamıyorum. Çok duygusal, çok komik, çok dramatik yani çok başarılı bir film çıkartmışlar. Bence mükemmeldi ve Oscar'a aday filmler içinde de bence sıyrılıyor. Bu tip bir filme Oscar vereceklerini sanmıyorum ama benim için çok da önemi yok, sadece bu yıl değil, bütün zamanlar listemde üstlere oynayabilecek bir filmdi benim için. Yalnız Thomas Haden Church ve Virginia Madsen yardımcı oyuncularda Oscar'a adayken kusursuz ve süper bir oyunculuk şovu yapan Paul Giamatti nasıl olup da aday olamamış çok şaşılacak bi durum.
mr.white güzel bir yorum yapmış; iki zıt bakış açısını ve yaşam tarzını işlemiş film, gerçektende film baştan sona iki kişinin arkadaşlığı içindeki tartışmaları bitmeyen polemikleri vede hayattan farklı şekillerde zevk almalarını işlemiş ve bunu anlatırken defalarca kahkaha atmamı sağladı sideways. gerçektende çok güzel bir film, filme 8 puan verecektim ancak ortalamayı çok düşürmüşüz arkadaşlar yapmayalım 6.8 lik bir film değil bu altın kürelere vede oscar adaylığına dikkat edelim, bende mecburen ortalama yükselsin diye 10 verdim.10/10
Yıllar sonra tekrar izledim, harika bir film. Hatta hatırladığımdan daha iyi bir filmmiş. Sanırım yaşım filmde ki karakterlere yaklaştıkça filmi daha iyi anladım. Birde filmi izledikçe şarap üretesin geliyor.
filmi izledikten sonra hakkında duyduklarım ile yaptığım kritik arasında çelişkide kaldım.. zeki bi komedi olduğuna katılabilirim ama kesinlikle en iyi komed filmi olamaz..oscara aday olmasıda beni şasirtan detaylardan biri doğrusu...
film devam ederken arada bir boş boş baktıran, arada bir kahkahalar attıran bittikten sonra da insanın yüzünde tatlı bir tebessüm bırakan, yitirilenlerin -bir başkasına rastlayana dek- değerli olduğunu anlatan, herşeyi paylaşan arkadaşlığa dair güzel bir film.Oscarlık kısmına gelince...Anlam veremedim
beklentileriminde büyüklügünden olabilir büyük hayalkırıklıgına ugradım.. cok sıkıldım bu filmi izlerken konu bi türlü ilerlemedi.. ama bittiginde insanın bi sarap icesi geliyor