orki56
19 Şubat 2008 tarihinde eklendi
Filme gitmeden önce burdan eleştirileri okumuştum.Çok kan olduğundan bahsedilmişti,bu kadarını beklemiyordum işin açıkçası.Müzikal ve kanı iyi karıştırmışlar.J. Deep ciddi başarılı 1 aktör.Bu filmde de çok iyi 1 iş çıkarmış.Helena Bohnam Carter da çok iyi(zaten Döwüş Klübü'nden ws. tanıyoruz).Eğer Tim Burton adını görüp insanı mutlu eden bir film ws bekliyorsanız(The big Fish gibi),büyük 1 yanılgı içinde olursunuz.Kasvetli,karanlık,bol kanlı we müzikal 1 film war karşımızda,insanı da hiç sıkmıyor kanımca.Tim Burton hayranları kaçırmasın..8/10
sabırsızlıkla heyecanla ve merakla beklemekteyim. buluştukları her filmde harikalar yaratan insanlar için(johnny depp ve tim burton) kesinlikle izlenmeli diye düşünüyorum. bence süper bir şey olduğu şu andan belli.
oldukça beğendim.tim burton ’hayalet süvari’den yıllar sonra kafa kesmeye doymamış olacak ki tekrar bu konuya el atıyor.genelde piyasada gördüğümüz saçma ve sığ kafa kesilen filmlerden değil bu tabii ki.öncelikle konusu ilgi çekici,hatta erkeklerde berber fobisi yaratabilecek bir hikaye var filmde.müzikal olarak düşünüldüğünde de çok ama çok başarılı geldi bana.her şarkı birbirinden farklı ve güzel.dönemin londra’sı harika yansıtılmış,kasvetli ve karanlık bir ortamda geçiyor film tamamen ve bununla paralel olarak karakterler de genellikle gri-beyaz tonlarda geziniyor.iç karartıcı gibi duran filmi söylenen şarkılar renklendiriyor.oyunculara denecek laf yok.bu rollere başka birilerini uydurabilen buyursun isim versin.finalle ilgili bazı tahminlerde bulunabiliyoruz film içerisinde ama çok rahatsız edici değil.burton-depp hayranları başta olmak üzere herkesin izleyebileceği bir yapım.
Uzun zamandır bir filmden bu kadar etkileniyorum galiba.Henüz vizyona girmeden edinerek izledigim Sweeney Todd adeta kusursuzdu!Filmdeki her kare ama her kare o kadar özenle hazırlanmış ki..Zaten Burton ve böyle bir kadrodanda ancak böyle birşey beklenebilirdi.Filmin müzikleri hala aklımdan çıkabilmiş değil, yankılanıyor kulaklarımda.Evet Elfman’a ait değil belki ama bence eğer onun elinden çıkmış olsaydı bile en fazla bu kadar güzel olabilirdi.Johnny e ne demeli, karekteri o kadar güzel oturtmuşki kendine şimdiye kadar oynadığı tüm roller aklınızdan çıkıp birden Todd karakteriyle yüzleşiyorsunuz ve bir süre aklınızda böyle kalıyor.O kadar gerçekçi ve etkileyici oynamış Depp.Beklentilerimi çok ama çok fazla karşılıyor.Üstelik harika şarkı söylüyor, sesi harika çıkıyor, tınılara oldukça uyuyor.Ne kadar önemlidir bilmem ama ne de olsa emek karşılığı adına verilen kayda değer bir ödül olan Oscar’da aday olduğu kategoride ödülü kapmalı bu sefer bence.(Ne kadar isteyip beklemesemde)Helena Bonham Carter yerine kim daha güzel oynayabilirdi bu karakteri daha güzel'O ne harika bir görünüş, nasıl bir makyaj, nasıl bir ses!Alan Rickman, Sacha Baron Cohen hepsi bekleneni karşılıyor anlayacağınız.Filmin sonunda tüylerinizin diken diken olup, gözünüzden bir damla yaş gelmesi olağandır.Ben hala Johnny’i aklımdan çıkaramıyorum inanın o kadar güzel hesap kesiyorki izlerken keske banda diyesiniz geliyor o derece.Nedendir bilmem film sonunda kendi boğazımda garip yanmalar hissettim.Sonuç olarak makyaj,dekor,yer seçimleri, oyuncu seçimleri, müzikler vs.. hepsi kusursuza yakın hatta kusursuz.Vizyona girecegi tarihi hala iple cekiyorum bu filmi bir kezde sinemada izlemek harika bir zevk, görsel bir şölen yaşatacak biliyorum.Burton yine yapacagini yapmis, unutulmayacak bir işe imzasını bir kez daha kazımış!
Müzik dinlemek istiyorsanız,Film müziklerini elde edip dinleyin derim.Film olarak ise,elinde ustara kelle kesen bir adamdan başka birşey bulamayacağınız bir yapım.10/4
Tim Burton'dan değişik bir sinema. Favori oyuncuları Depp ve Carter'ı yanına alan yönetmen filmlerinde pek görmediğimiz şiddeti burada doruğa çıkarmış. Bunun filme kattığı hava korku dışında mizahi yöne de katkı sağlıyor. Burton şiddete rağmen tıkır tıkır işleyen bir senaryoya sahip. Oyunculuklar özellikle Carter muhteşem. Belki de tek kötülüğü Depp in kızını ve o genç adam arasındaki enteresan , alelacele gerçekleşen aşk . Sonuç olarak Burton sinemasının harikulade diyebileceğimiz işlerinden..
Sweeney Todd, oldukça sıradışı bir film. Bu tip filmlerin ustası sayılabilecek Tim Burton oturmuş yönetmen koltuğuna, görüntü yönetmenliğini ise Karayip Korsanları’nın üçüncü filminden ve Dark City filmlerinden tanıdığımız Dariusz Wolski yapmış...Hikayesi, senaryosu ve üstün oyunculuk performanslarıyla akıllardan kolay çıkmayack bir film olduğunu sanıyorum Sweeney Todd’un. Filmin slasher tarzında olmasından çok müzikal olması daha çok yer edecek muhtemeln hafızalarda. Ancak müzikal olması kimi izleyicilere pek sevimli gelmeyecektir eminim...Kendi adıma, filmin künyesinde 'müzikal' yazmasa daha mutlu olurdum ama aynı adlı bir müzikalden etkilenen Tim Burton, bu yapıyı korumuş filmde. Ama şu da bir gerçek ki, hem müzikal yapıyı koruyup üzerine bir de korku ögeleri ekleyip film çekmek daha da zor bir iş. Son olarak, Johnny Depp’e yakışmış şarkı söylemek ve epey de iyi söylüyor doğrusu...
kesinlikle izlenmesi gereken bir film ama gerçekten de küçük bir çocuğun izlememesi gerekiyor. çünkü kan öğesi çok fazla kullanılmış. onun haricindeki her insan izlesin bence...oyuncuların sesleri de çok muhteşemdi bence,neyse siz iyisi mi biran önce bu filmi izleyin :D:D:D
Johnny Depp yine her zmanki gibi mükemmel oynamıs süper bir filmdi gece seansında izledim ve hiç sıkılmadım ..oyuncular ,makyaj filmin konusu ,müzikal olması herşey mükemmeldi..çok kan var dediler ama ben o kadar çok bir kan göremedim filmde daha fazla kanlı olan filmlerde izledim ..bnce kesinlikle izleyin!! johnny 'in bakışları herşeyi süper ..iyi seyirler herkese..
umarım bu fil oscarı alır gerçekten mütiş olmuş.johnny depp in en iyi filmlerinden .... daha önce hiç böyle gerilim ve müzikalin beraber olduğu bir film izlememiştim gerçekten çok iyiydi