newyorkaiss
6 Mart 2006 tarihinde eklendi
Film hoştu. İyi vakit geçirdim ancak Anthony Hopkins gibi bir duayenden daha büyük şeyler beklememden olsa gerek biraz moralim bozuldu. Ancak izlenilebilir bir film.
Gerçekten oldukça başarılı bir psikolojik film..Oyunculuklar zaten tartışılmaz..Özellikle Gwyneth Paltrow'un bir durgun bir fırtınali ruh halini yansıtışı olağan üstü..8/10
Film iyiydi. Hiç canım sıkılmadı izlerken. Film durgun ilerliyor ama yine de izleyiciye birşeyler verebiliyor. Anthony Hopkins ve Gwyneth Paltrow gerçekten de iyi bir oyunculuk çıkarmışlar. Anthony Hopkins özellikle alışılmışın dışında bir rolle oynamış...10/8
Gwyneth P. ve Hopkins in performansları harikaydı,Hopkins'i yaşının ve kariyerinin verdiği ustalıkla hayranlıkla izledim, matematikçi rolünü çok iyi taşımış üzerinde...ve onu böyle görmek de çok hoştu. film senaryo bazında kendi sınıfından filmlerde olan müthiş sonlar, etkiileyici çıkışlar,tahmin edilemeyen olaylar gibi alışılmış ama beklenen sekansları barındırmasa da çok sıkıcı ve durağan olduğunu söyleyenlerle aynı fikirde değilim, izleyici sürekli canlı tutmayı başarıyorve merakınız da hep doruk noktasında oluyor, ama tabi bu yorumu yapan izleyici kitlesine göre de değişir diye düşünüyorum sonuçta konu matematik vedehalık-dahilik arasındaki çizgi.. herkesin ilgi alanı olmadığı gibi,sevmeyenlerin,ilgilenmeyenlerin filmi sıkıcı,durağan vs..bulmaları da doğal. yalnız filminfinali konusunda bende etkileyici bir sonla bitebilirdi diyorum.bu bakımdan kurgu biraz zayıf kalmış. Ama zaten izleyiciyi çok yüksek bir tempoyla çarpıcı 1 sona hazırlamadıkları için bu da mazur görülebilir diyorum.mutlaka izleyin, tavsiye ederim...
başyapıt değil ama en azından izlenilebilir nitelikte.ayrıca bu filmden kötü pek çok filmin puan olarak proof'dan önde olması da enteresan.
film gayet iyiydi.ortalamanın biraz üstünde,vasat olmayan bir film.en azından gwyneth paltroe,jake gylenhaal,anthony hopkins,hope davis var.onlar kurtarıyor.
Bence güzel bir film. Akıl Oyunları ile karşılaştırılmaması gerektiğini düşünüyorum. Filmle ilgili sorunlardan biri filmin ana temasının tam olarak anlaşılamaması bence. Biraz aile sevgisi, biraz dış dünya ile matematik dünyası arasındaki uçurum, biraz kendini keşfetme ile ilgili. Gerçekten pek tatmin edici bir sonu yok ama izlenebilir ve kaliteli bir yapım. Oyunculuklar güzel, senaryo güzel, müzikler, görüntüler güzel. Tavsiye ederim.
Bu sitede hangi filmin notu imdb notundan düşükse mutlaka ama mutlaka o film iyidir tezimi doğrulayan bir film daha.Beni yanıltmadığınız için teşekkürler.
Filmde öne çıkan zaten baba-kızın performansları hopkins için zaten diyecek lafım yok ama gvenit beni şaşırttı.Bence kesinlikle görülmesi gereken bir performans
2 yıl önce izledim..hatırladığım kadarıyla film bittiğinde karışık duygular içinde bakakalmıştım ekrana..bi süre etkisinde kalıp 1 er saniye arayla vay be demiştim:) çok güzel bi film favorilerim arasında..