Hesabım
    Gümüş Şehir
    Gümüş Şehir
    25 Şubat 2005 Sinemada | 2s 9dk | Gerilim
    Yönetmen John Sayles
    |
    Senarist John Sayles
    Oyuncular: Maria Bello, Thora Birch, David Clennon
    Orijinal adı Silver City
    Üyeler
    2,2 19 oy
    Beyazperde
    2,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Dickie Pilager konuşma özürlü, ancak özgüveni tam bir politikacıdır. Seçimlerde Kolarado senatörlüğüne adaylığını koyar. Babası ünlü bir politikacı olduğundan olsa gerek, o da politikacı olmak için biçilmiş kaftandır. Donanımsız olması bile önünde bir engel teşkil etmemektedir. Bir gün çevreciliğinden dem vurmak için bir reklam kampanyası başlatır. Lakin, video çekilirken oltasına takılan bir ceset tüm seçim kampanyalarını alt-üst edecektir. Olayı araştırmak üzere bir dedektif tutulur ve politik bir yarış başlar. Amerikalı bağımsız film yönetmeni John Sayles'ın son dönem filmlerinden olan Silver City'nin oyuncu kadrosunda Chris Cooper, Maria Bello ve Thora Birch gibi oyuncular var.

    Beyazperde Eleştirisi

    2,5
    Geçer
    Gümüş Şehir

    <b>Gümüş</b>ü Donuk <b>Şehir</b>

    Yazar: Ertan Tunç
    Yönetmenliğini, Lone Star ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran John Sayles'in yaptığı Gümüş Şehir; Amerikan siyaseti, sermayesi, mafyası ve medyası arasındaki girift ilişkileri ele alan, çok çabalamış olsa da Polanski'nin Çin Mahallesi'nin kıyısından bile geçemeyecek sıradan bir film.Amacını tam olarak saptayamadığı her halinden belli olan Gümüş Şehir'in sağlam oyuncu kadrosunu zayıf bir senaryoya kurban etmesi büyük bir hayal kırıklığı yaratıyor. Cooper'dan Dreyfuss'a ve Kristofferson'a, Zane'den Roth'a hatta Huston'a ve Hannah'a kadar bir dolu iyi oyuncunun; politik çözülmeyi, büyük şirketlerin endişe verici genişlemesini, insan kaçakçılığını, özelleştirmeyi, seçimler öncesi propaganda sürecini, çevre sorunlarını ve bir dedektifin özel yaşamındaki sorunları aynı anda aktarmaya çalışan, derinleşmek istedikçe sığlaşan bir senaryoda kaybolup gittiğini düşünüyorum. Bazen Başkanın Adamlar
    Öneriler

    Oyuncular

    Maria Bello
    Rolü : Nora Allardyce
    Thora Birch
    Rolü : Karen Cross
    David Clennon
    Rolü : Mort Seymour
    Chris Cooper
    Rolü : Dicky Pilager

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke ABD
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2004
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe 5 500 000 $
    Dil İngilizce
    Görüntü formatı 35mm
    Renk Renkli
    Ses formatı Dolby Digital DTS
    Yapım formatı 1.85 : 1
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2004, En iyi film: Gerilim, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2004.

    Yorumlar

    Back to Top