Harry Potter serisinin en güzel olabilecek filmi diğerleri ile aynı boyda kalmış... Kitaplarında 1-2-3. kitaplardan kat kat daha iyi olan 4. kitap yani Ateş Kadehi’nin filmini açıkçası beklediğimden kötü buldum... Ama yine de iyi yapılmış bir film... Tabii senaryo kıtlığı yaşayan sinema sektöründe, bu kadar güzel bir senaryo belki hatta belki de değil kesinlikle daha güzel halde olabilirdi...10/7
Bence genel olarak güzel bir film olmuş ama kesinlikle bir Azkaban Tutsağı değil.Hala serinin en iyi filmi tartışmasız 3.film.Bu filmin efektleri muhteşem.Ama azkaban tutsağındaki oturaklı bir film havası yok.Ama yine de ii bir film.Bu arada Ralph Fiennes o makyajın altından bile ne kadar büyük bir oyuncu olduğunu gösteriyor.Bence önümüzdeki filmler için en büyük koz olacak.
Öncelikle kitapla oldukça kopuk olduğunu belirtmeliyim.Quidditch world cup kısa tutulması tma bir hayal kırıklığı oldu, keza diğer yarışmacıların ejderhayla karşılaşmalarının gösterilmemesi de.Ralph Finnes Voldemort rolünde oldukça başarılı.Film yine oldukça heyecanlı ilerliyor ama ilk 3 filmdeki aynı tempoda sanki. Bu yüksek tempodan biraz sıkıldık sanırım...Kendini tekrarlamaya başlayan bir seriye dönüşme tehlikesi bekliyor Harry Potter ı ileriki bölümlerde.
Bence film uzerinde gereginden fazla oynanmis,cok fazla sahne kesilmis, ya da daha kotusu film gercekten kotu cekilmis.Filmin zaten onceden 2 bolum olarak dusunuldugunu biliyoruz... Ilk olarak filmde Harry Potter buyusu hic hissedilmiyordu.Bunun sebebi bence hem muziklerin eksikligi hemde buyu dunyasinin ayrintilarina yer verilmemesiydi.Her filmde buyu dunyasiyla bizim dunyamiz arasindaki fark dahada azaliyor.Bunu bilinclimi yapiyolar bilmiyorum ama bize farkli bir portre cizmek yerine ,onlarinda insan olduklarini bize ispatlamaya calisir gibiler.Bunun en buyuk gostergesi yonetmenin Dumbledore yorumu: benim icin Dumbledore belli etmesede herseyden haberdar ,surekli sakin ve bilge gorunen, buyucu dunyasinin en guclu karakterlerinden;ancak 4. filmde Dumbledore surekli panik halinde ordan oraya kosturan, ne yapacagini bilemeyen bi hava icindeydi. Hermione gereksiz yerde gereksiz tepkiler veren bir haldeydi ; ki buyuk ihtimalle sebebi aradan cikarilan ve kopuk kalan parcalar.Ayrica filmin buyusu yakalanamamis dedikten sonra filmde gercekten buyude yapilmadi: Harry nin asasini toplasak 3 kere gorduk heralde.Labirantte herhangi bir tuzak, mucadele olmamasi sizlerinde dikkatini hic cekmedimi? Ve saymakla bitiremeyecegim birsuru hayal kirikligi...4. filmi boyle ozetleyebilirim.Yine de bir Harry Potter filmi olarak izlenmeye deger.Keske daha guzel olsaydi...
Doğrusu şaşırdım!Herhangi bir filmde bile aşırı kaçabilecek bir gerilimi bir Harry Potter filminde gördüğüm için şaşırdım!Kitaptan epey bir bir bölüm çıkarılmış ve bazı olaylar oldukça hızlı gelişiyor,ama Hogwarts`a gelindiğinde hikaye dizginleniyor ve film rayına oturuyor,ondan sonrası ise oldukça etkileyici gelişen başarılı bir yapım olarak önümüzde duruyor.Özellikle oyuncu performansları çok leziz olmuş,hikayeye katılan yeni karakterler öyküyü tekdüzelikten çıkarırken hazırlanan mekanlar da göz dolduruyor,bu kez aksiyon biraz daha fazla ama bu kesinlikle çok sağlam olan öykünün önüne geçmiyor hatta onu dengeliyor,üçüncü filmde gördüğümüz karanlık yaklaşım burada da dozunu arttırarak devam ediyor ve finalde açık biçimde bir korku filmine dönüşüyor.Filmde kullanılan soluk renkler ve çok başarılı mekan tasarımları atmosferi yoğunlaştırırken,oyuncular da duygusal yükü ağır olan rollerinde bu kez daha başarılılar,bilgisayar efektleri ise artık göze batmıyor ve işlevlerini mükemmel yerine getiriyorlar.Finaldeki gerilimi yüksek labirent sahneleri ve Ralph Fiennes`ın Voldemort performansı kısa olmasına rağmen çok etkili ve çok ürkütücü,filme 13 yaş sınırı gelmesi normal,hatta çocukların bu filmi izlemesi bile pek doğru değil.Bunların dışında film uzak ara serinin en iyisi ve gelecek filmler için beklentilerimizi yükseltiyor,gidin görün diyorum,Harry Potter`a gıcık olsanız bile bu filme kayıtsız kalmamanızı öneririm çünkü tartışmasız yılın en iyilerinden birisi 10/10.Saygılar
harry potterın her filmi bir öncekinden biraz daha iyiy oluyor umarım kalan filmlerde de aynı çocuklar oynar yoksa çok anlamsız oluyor bir fanı olarak da bu filmi heyecanla ve merakla bekliyorum bu arada EMMA WATSON I SEVİYORUM ve inşallah bundan başka filmlerde de rol alır