ummagumma-2
6 Nisan 2008 tarihinde eklendi
Filmin yıllar önce yapılmış ve yeni gösterime giriyor olması çok garip. Sanırım filmin anlaşılamayacağı ve yeterli gişe hasılatı yapamayacağı endişesinden olsa gerek. Ama hala izlememiş olanlar için bir fırsat. Ayrıca tekrar tekrar izlenebilecek ve her defasında farklı noktaları yakalayabileceğiniz bir film olması bunu biraz olsun gözardı etmemizi sağlıyor. Film hakkında yapılan eleştirilerin bu denli olumsuz olmasını anlaşılamamasına bağlamak lazım sanırım. İzleyecek olan arkadaşlara nacizane tavsiyem sonuna kadar tekrar edilen noktalar üzerinde düşünerek devam etmeleri. Eminim; kumar, mafya ve silahların maskesi altında hazırlanmış zekice senaryodan verilmek istenen noktalar yakalanacaktır. "Carinos" arkadaşımızın dediği gibi öncesinde biraz beyin jimnastiği yerinde olur=) Son olarak; eleştirmenleri fazla dikkate almadan -nihayetinde herkesin farklı bir bakış açısı vardır. Filmi yerin dibine sokmaları çok saçma ve gereksiz- izlemenizi tavsiye ederim.
10 üstünden 9 puanı rahatlıkla hakedecek,sinemadan anlayan,içinde herşeyi barındıran bir film.Sinemayla ilgili herkesin izlemesi gerekiyor.kurgu,kamera,ses,müzik mükemmele yakın.
Bu film herkesin anlyacağı bir film değil,50 defa da seyretseniz anlamayabilirsiniz.Çok güçlü bir hafızanız ve arka arkaya hamle tahmin edebilme yetiniz olmalı.Yönetmen bize bir satranç oyunu çekmiş.Piyonlar,vezirler,şahlar.İzleyicinin sürekli unutabileceğini düşünerek aynı sözleri defalarca tekrarlamış.Hatta bazen şöyle düşünüyorsunuz - Bu sözü yine niye yazdılar ekrana.Çünkü yönetmen sizi uyarmak ihtiyacı hissediyor ,dalıp gideceğinizi biliyor.Hatırlatıyor.Tabi anlayana.Filmi ilk defa izleyeceklere'Usual suspects' ve 'İdentity' filmlerini öneririm bu filmden önce ki daha fazla beyin jimnastiği yapabilin.Oyunculuklara hiç girmeyeceğim.söylenecek söz yok
Süper bir film. Yalnız puanı az gibi geldi bana. En azından 8.3 felan olmalıydı. 7.8 almasının sebebi çoğu herkesin bu filmi anlamamış olmasıdır. Bazı arkadaşların dediği gibi anlaşılması gerçekten çok zor bir film. Bu yüzden bu filmi 2 den fazla izlemek gerekiyor. Yönetmen Guy Ritchie'ye böyle güzel bir film yaptığı için buradan teşekkürlerimi sunuyorum. 9/10
aslında bu filmi şöyle 5 defa falan seyretmek lazım iyice sindire sindire.yoksa baska türlü olmuyor.karizma olarakta harika bir film.eger seyredipte anlayan arkadaslardan mesaj bekliyorum.çünkü tartısılması gereken bir film
Jason Statham'ın iyi performanslarından biri daha. Guy Ritchie bu filmiyle de unutulmazlar arasına girmeyi başardı. Film şizofreni üzerinden hareketle yola çıkıyor ve bizi en uçlara en karmaşığa doğru çekiyor. Bu filmiyle tarzının oldukça dışına çıkan yönetmen, düğümlerden ve çözümlerden oluşan filmlerinin tam aksine sadece bir yığın düğüm sunuyor seyiriciye. Kimi Ritchie hayranları için hayal kırıklığı olan film aslında başarılı bir psikanlizle son buluyor. Filmi iyi sindirmek için, filmi sakin kafayla, boşaltılmış bir zihinle izlemek gerekiyor. Senaryosundan yorumuna kadar iyi işlenmiş bir film. İzlediğinizde bir Linch tadıyla karşılaşmanız mümkün. Bana "Mulholland Drive" filmini çağrıştırdı. Karşılaştırma değil sadece çağrışım. Her iki filmde ki karmaşık kurgu yapısı benzeşiyor. Yorumlara göz atınca başka arkadaşlarda da aynı etkiyi yarattığını gördüm. İyi seyirler.
flimi ilk izlediğinizde anlamak cok zor . biraz tartışma ve biraz yorumlar okunduktan sonra anca bi kaç sey kafamda oluştu. gercekten flim cok sembolik öğeler içeriyor. santranç filmi kaplamış gibi. anlayacagınız şah ve mat. cok ince düşünülmüş ayrıntılar var. gercekten cekeni kutlarım. arşivlenecek bi flim.
Oldukça güzel bir film.Akıllara zarar diyaloglar içeriyor.Filme sıkı bir giriş yaparsanız sarsılarak ve dayak yemiş gibi çıkacaksınız.Bazı sölzeri kafamın içinde uçuşuyor.Oyuınculukları müzikleri görüntüleri ile oldukça enfes bir film.Seyretmemek kayıp olur.Çünkü tekrar tekrar seyretmek bir zevk.
Oldukça iyi bir film, özellikle son sahnelerde ray liotta ben burdayım demiş adeta. En sevdiğim oyunlardan birini konu alması da filme ilgimi oldukça arttırdı diyebilirim. İzlemeyenlere en kısa sürede temin etmelerini öneririm ayrıca filmdeki 'hitman' mükemmeldi...