edenknight
24 Ağustos 2006 tarihinde eklendi
Silent Hill serisinin ilk oyununu oynadığımda çok farklı şeyler hissetmiştim,oyun korkutucuydu,evet bir yaratık geldiğinde irkiliyorduk ama bu hemen her korku oyununda layığı ile başarılan bir şeydi,ama hissettiğim sadece irkilme değildi.Oyunun atmosferi sizi öyle sarıyor öyle üzerinize geliyor ve öylesine rahatsız edici imgelerle zihninizi dolduruyordu ki,geriliyor,huzursuz oluyor ve çok uzun süreler oynayamıyordunuz,üstüne bir de moral bozucu final eklenince yaşadığınız sinir bozukluğu doruğa ulaşıyordu.Ama işin garip yanı bundan haz alıyordunuz ve oyunu apayrı bir bakışla değerlendiriyuordunuz.Serinin tüm oyunları da bu özelliklere sahip müthiş eserlerdi ve çok tan video oyunları tarihine isimlerini yazdırdılar.Filme gelirsek elimizde şu ana kadar yapılmış en iyi video-oyun uyarlaması olarak değerlendirebilirz rahatlıkla,özellikle orjinal materyale sadakati ve sürükeyici temposu filmi çok keyifli kılıyor.Dizaynlar aynen oyundan alındığı için eğer oynamışsanız hiç yabancılık çekmeyeceksiniz demektir,oyunculuklar böyle filmlerde alışık olduğmuz türden ama asla vaasatın altına düşmüyorlar,ayrıca inanç sistemlerimizi alttan alta eleştiren ve satır aralarında bağnazlığa lanet okuyan senaryoda dikkat çekici.Müzikler ise aynen oyundan alındığı için atmosfere tam uyum sağlıyor ve seyir zevkini arttırıyor(aslında seyir rahatsızlığı demek daha doğru)film bazı şiddet detaylarında biraz fazla aşırıya kaçıyor ve gerçekten de mide bulandırabiliyor,o yüzden hassah bünyeli insqanlara pek tavsiye edemiyorum,ama bu tarz yapımlardan hoşlanan herkese Silent Hill'i rahatlıkla önerebilirim,aptal Amerikan teen-slasher larından baymış olan herkes bu Fransız-Canada ortak yapımı müthiş korku filmini epey beğenecektir,orjinal senaryosu ve müthiş görselliği ve gerilimiyle yılın en sıradışı yapımı diyebilirim,kaçırmamanızda fayda var.Saygılar.
oyunu oynayanlar bilir ki silent hill hiçbi zaman belirli bi sonla bitmez ve bunuda filme gayet güzel yansıtmışlar, alessa nın hikayesini ve atmosfer bu kadar ii aktarılırdı, benim şu ana adar izlediim en iyi oyun dan çevirme film.. 9/10
Öncelikle şunu belirteyim, oyunu oynamak için birkaç kere yeltensem de tırsıp vazgeçtim... Yani bu oyunu hiç oynamayan biri olarak film harikaydı diyebilirdim lakin sonu gerçekten bütün filmi yiyip bitirdi... Malesef filmin konusunun harikalığı hiçbir amaca ulaşmıyor...
bu filmi amerikada izlemeye fırsat buldum film oyunla çeliski çekmiyor buda iyi olmus filmdeki görsel efekler göz uçurucu ve film de hiç kopukluk yok doom gibi olmamıs bu film gerçekten etkileyici bir bas yapıt bence resitınt evıl gibi biraz ama neyse birseyler yapmaya çalısmıslar buda iyi olmusssss
beklediğim gibi değildi..oldum olası etkilenmem canavarlardan.. korkmadım..etkilenmedim..yine de sonunu begendim.. oyunculuklar iyiydi..kötünün iyisi bir film..
arkadaşlar sanırım sebebi benim bu filmden çok şey beklememden kaynaklanıyo ama film benim belediğim kadar etkileyici değildi ama kimse buna aldanmasın çünkü dediğim gibi aşırı fanatik bir silent hill fanatiği olarak bu filmden çok şey bekliodum zaten filmi ne kadar iyi çekerlerse çeksinler beni tatmin edemezlerdi...bence filmin tek eksiği çekimleri çünkü görüntü pek iyi değildi ama yinede filmi mutlak izleyin kesinlikle pişman olmazsınız
silent hill oyunu, tüketici toplumunun zamanını harcamak için üretilmiş bir fenomendir, fakat aynı zamanda, gerek müziğiyle,gerek konusuyla ve müziği ile olsun, bir oyunun dışına çıkan, insanlığın kabuslarıyla senarize hale gelen bir oyundur. Çünkü serbestçe tasarımlanmıştır, umarım filmide güzeldir, onca oynadıkdan sonra işkence kesinlikle hayır cümlesini hatırladım...
Bir oyun olarak güzel bir konu olsa da bir film için çok saçma bir konu olmuş bence.. Olayların gelişiminde hiç bir noktada mantık bulunmadığında korkmak yada gerilmek de mümkün olmuyor, çünkü hiç gerçekçilik yok..Sürekli iğrenç kanlı görüntülerle gerilimi arttırmaya çalışmışlar ama bu kadar yüksek puana rağmen kötü bir filmdi bence..Tek güzel yanı son sahnesi olmuştu...
Film acaba ne zaman vizyona girecek, bilen warsa bana mail atarsa sevinirim.Ben çok büyük bir merakla bekliorum.Oyunun 1. 2. yi oynadım ama 3 ve 4 üde yarıda bıraktım. Fragman da gördüğüme göre tam Bir Silent Hill havası war.müzikler filan her şey cokk ii .piramit kafayı gördüm.
Arkadaşlar filmi izledim mükemmel herkeze tavsiye ederim ama ben dvd izledim dvd de bir yer kesik galiba kadım merdivenlerden aşşağıya inerken alarm çalıyor ve vr karanlığar karışıyor sonra bir anda elleri kelepçei bir şekilde okulun kapısından içeri giriyor herhelde orası kesilmiş birde arkadaşın söylediğine göre çif başlı kız varmış ve uçan bebek gördünüzmü
silent hill gibi mükemmel bi filmi .others gibi bi rezalet ile kıyaslamayalım lütfen. others ı izlerken neredeyse uyuyordum bu kadarmı sıkıcı olur filim.